Sv. Trojstvo na Modrušu

U organizaciji Općine Josipdol, na svetkovinu Presvetog Trojstva, na Modrušu je obilježen Dan župe. Okupljeni vjernici cijele okolice su u procesiji od crkve sv. Antona došli do mjesta održavanja svete mise, u župnoj crkvi na svetu misu. Nakon mise, na kolišću ispod crkve, u hladu starih lipa organiziran je prigodni program pod imenom Frankopanski dani, povodom ovoga Dana župe Modruš.

Načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić pozdravio je sve nazočne, a naročito izvođače i pozvao ih da započnu sa svojim programom pred okupljenim narodom. Odmah na početku prvi su izašli kostimirani knez Bernardin, kneginja Beatrice, dvorjanke i pisar. Knez je blagoslovio kruh i razlomio, a dvorjanke su podijelile svima nazočnima. Potom je knez svirao na gitaru.

Iza njih je nastupio VA Klek pjevajući narodne pjesme ovoga kraja. Malo dalje, kod bunara, streličari su imali pune ruke posla uvježbavajući mlade i stare streličare. 

Lijepo vrijeme, ugodna atmosfera, primjeren program, ostavit će neizbrisiv trag u pamćenju jučerašnjeg dana jer se na trenutak vratilo srednjovjekovno vrijeme.

Prethodno Poziv na Frankopanski dan u Modrušu

Službene web stranice Općine Josipdol

Općina Josipdol

Ogulinska 12 , HR-47303 Josipdol

Uredovno vrijeme:

Pon-Pet: 07.00 – 15.00 h

Dnevni odmor: 10.00 – 10.30 h

Općina Josipdol © 2021-2023. Sva prava pridržana.

web: Lucius Agency

Skip to content