Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Vijesti

Nacionalna konferencija savjeta mladih RH

E-mail Ispis
Ovogodišnja NKSM održana je u Puli od 7. do 9. prosinca, a sudjelovalo je 135 sudionika iz 49 savjeta mladih s područja cijele Republike Hrvatske. Konferencija je započela u petak predstavljanjem dobrih praksi koje bi trebale pomoći ostalim savjetima u njihovom radu za bolji položaj mladih u društvu. Drugi dan započeo je s uvodnim pozdravima, a govorili su Robert Cvek (zamjenik gradonačelnika Grada Pule), Renato Krulčić (potpredsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Pazina), Diana Helen Madunić (veleposlanica Kraljevine Švedske) te Ivica Bošnjak (pomoćnik Ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku). Nastavljeno je s panel raspravom na kojoj su sudjelovali Kristina Ribar (gradska vijećnica Grada Pule), Ante Galić (pročelnik u Gradu Šibeniku), Željko Jurković (predsjednik Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije) i Ivica Bošnjak (MDOMSP).
Više...
 

KONGRES SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE

E-mail Ispis

Predsjednik Savjeta mladih Općine Josipdol Filip Franjković sudjelovao je na 1. Kongresu savjeta mladih Republike Hrvatske koji se održao u Trogiru od 6. do 7. travnja. U sklopu Kongresa je održana panel rasprava „DEMOGRAFSKA KRIZA – izazov za Hrvatsku i prepreka gospodarskom rastu“. Na Kongresu su sudjelovali predstavnici savjeta mladih iz tridesetak jedinica lokalne i regionalne samouprave. Na panelu su sudjelovali vodeći hrvatski demograf dr. sc. Stjepan Šterc, Jelena Miljenović predstavnica iz World Youth Aliance Hrvatska te Martin Pauk, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita. Program je nastavljen u subotu, 7. travnja, i to 2. sjednicom predsjedništva Koordinacije savjeta mladih RH na kojoj je u Koordinaciju jednoglasno primljen Savjet mladih Grada Novigrada, kao 34. član Koordinacije. Nakon sjednice predsjedništva održane su brojne radionice na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima i prijedlozima članova savjeta mladih iz cijele Hrvatske.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/koordinacija-savjeta-mladih-rh-demografska-revitalizacija-je-temeljni-preduvjet-za-gospodarski-oporavak-hrvatske-1238019 - www.vecernji.hr

 

Više...
 

Prijem za učenike

E-mail Ispis

Savjet mladih Općine Josipdol organizirao je prijem za učenike s područja Općine Josipdol koji su sudjelovali na županijskoj razini natjecanja u znanju. Učenike je prvo pozdravio i čestitao im predsjednik Savjeta mladih Filip Franjković, a zatim su to učinili i Zlatko Mihaljević, općinski načelnik, Sanja Dubić, ravnateljca Gimnazije Bernardina Frankopana, Josip Anušić, voditelj PŠ Siniša i Zrinko Rendulić Oštarije, te Miro Rahan, profesor u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin. Ispred Savjeta mladih sudjelovali su još Kristian Turkalj, zamjenik predsjednika, i Tea Grba.

Učenicima je čestitano na njihovom trudu i zalaganju da uz redovnu nastavu uče još i za natjecanja i na istima postižu zapažene rezultate. Također, na najbolji mogući način promoviraju školu i mjesto iz kojeg dolaze. Na kraju su svi dobili simbolične poklone, a glavna zadaća ovog prijema bila je pokazati učenicima da pratimo i cijenimo njihov rad. Nadamo se da će ovo postati tradicija te da će svake godine biti sve više učenika sa što boljim rezultatima.

 

Županijski susret savjeta mladih u Josipdolu

E-mail Ispis
U Josipdolu je, povodom Dana Općine, Savjet mladih Općine Josipdol 17. ožujka organizirao županijski susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije. Susretu su se odazvali članovi Savjeta mladih Karlovačke Županije, Grada Karlovca i Grada Ozlja. Također, prisustvovali su članovi udruge Carpe diem.
Nakon intoniranja državne himne i održane minute šutnje, predsjednik Savjeta mladih Filip Franjković pozdravio je sve nazočne, kratko predstavio Općinu Josipdol te svima poželio ugodan boravak. Isto je učinio i općinski načelnik Zlatko Mihaljević. Poslije se svaki Savjet mladih predstavio prezentacijom u kojoj je bilo navedeno što se dosad učinilo te što se planira u budućnosti. Članovi udruge Carpe diem prezentirali su Strategiju za mlade Karlovačke županije. Nakon kraće rasprave, susret je završen zajedničkim neformalnim druženjem.
Ispred Savjeta mladih Općine Josipdol sudjelovali su članovi Miljenko Božičević, Marija Božičević, Tea Grba, Alen Gračanin te suradnica Doroteja Palijan.
 

Prezentacija Županijske strategije za mlade u sklopu obilježavanja Dana Općine

E-mail Ispis


U sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Josipdol, u subotu, 17. Ožujka 2018. Godine u našoj Općini u organizaciji Savjeta mladih Općine Josipdol održati će se zajednički sastanak Savjeta mladih na razini Karlovačke Županije.

U sklopu toga Udruga „Carpe Diem“ prezentirati će Županijsku strategiju za mlade koja je nedavno izglasana na Županijskoj Skupštini.

Na svojoj prošloj sjednici Savjet mladih odlučio je upriličiti zajedničko druženje sa svim učenicima s područja Općine Josipdol koji su sudjelovali na Županijskim natjecanjima u znanju u ovoj školskoj godini.

Susret s učenicima predviđen je u popodnevnim satima za petak, 23. Ožujka 2018. Godine, u O općinskoj vijećnici gdje je planirano druženje sa učenicima i podjela prigodnih skromnih poklona, blokova, olovki i letaka Savjeta mladih Općine Josipdol.

Ovakav pristup Savjet mladih ocijenio je kao način prilagodbe mlađim generacijama a i potvrdu da se cjelovito prati njihov trud i rad.

 

Predsjednik Savjeta mladih

Filip Franjković

 

Plan rada Savjeta mladih za 2018. godinu

E-mail Ispis

Plan rada za 2018. godinu.pdf

   

Anketni upitnik o potrebama mladih

E-mail Ispis

Anketni upitniku za mlade (od 15 do 30 godina starosti) bi trebali popuniti mladi s područja Karlovačke županije vezano uz izradu Programa za mlade Karlovačke županije.

Molimo Vas aktivno sudjelovanje u ovoj anketi s ciljem prikupljanja podataka o potrebama mladih na području naše Županije.

Inicijator izrade Programa za mlade Karlovačke županije je Županijski savjet mladih, provoditelj projekta je Karlovačka županija u partnerstvu s udrugom Carpe diem iz Karlovca, a projekt je odobren i sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Karlovačke županije.

Hvala na razumijevanju i potpori!

Link: http://capi.ipsosadria.com/hr/webcatioth/indexpopup.php3?id_project=335

 


Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka