Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Početna Vatrogastvo i civilna zaštita
Civilna zaštita

Predaja zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani

E-mail Ispis

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr

 

Uputa vezana za obavljanje djelatnosti vrtnih centara, rasadnika te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu

E-mail Ispis

UPUTA

o primjeni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini,

uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

 

S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s tim u vezi prodajom poljoprivrednog reprodukcijskog materijala ( sjeme, presadnice, sadnice) i rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu daje se tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f)  podrazumijeva  i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina ( Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

UPUTA izdavanja propusnice zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta

E-mail Ispis

UPUTA

o primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta

prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

 

S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite daje se tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

Budući da se obrađivanje zemlje, tj. poljoprivredni radovi mogu podvesti i pod točku f)“putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“ i pod točku e)“vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ navedene Odluke, daje se uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

 

UPUTA o izdavanju propusnica za putovanje na otok

E-mail Ispis

UPUTA

o izdavanju propusnica za putovanje na otok

 

S obzirom na veliki broj zahtjeva i upita za izdavanje propusnica za odlazak na otoke, a u svrhu ujednačavanja postupanja stožera pri izdavanjanju propusnica za odlazak na otoke daje se sljedeći uputa:

Fizičkoj osobi koja s kopna želi doći na otok, a nalazi se u kategoriji koja može ishoditi propusnicu, propusnica se može izdati u slučaju da je njen dolazak na otok neophodan i neodgodiv, a što obrazlaže u svom zahtjevu stožeru civilne zaštite nadležnom za mjesto planiranog odredišta  na otoku (općinski ili gradski stožer civilne zaštite). Prije izdavanja propusnice fizičkoj osobi, stožer civilne zaštite nadležan za mjesto planiranog odredišta na otoku dužan je ishoditi suglasnost nadležnog županijskog stožera civilne zaštite.

Više...
 

Informacije za izdavanje propusnica

E-mail Ispis
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Kretanje van mjesta prebivališta dozvoljeno je samo uz predočenje propusnice.


Molimo naše sumještane na maksimalno smanjenje kretanja i traženja propusnica samo u opravdanim i nužnim potrebama.


Za sva upite u vezi propusnica i prave točne informacije možete dobiti pute elektroničke pošte Općine Josipdol –  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

na broj telefona Općine Josipdol 047-581-298 (Općina Josipdol)

na broj mobitela 099-687-4911 (Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)

OnLine obrazac za izdavanje propusnice


Budimo odgovorni, pazimo na sebe i time pomažemo svima.


S poštovanjem,  

Načelnik Stožera CZ Nikica Jagnjić


Uputa o izdavanju propusnica

Uputa o izdavanju propusnica -SKRB ZA STARIJE I NEMOĆNE te za korištenje benzinskih postaja
 

UPUTA u vezi s primjenom Odluke o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama

E-mail Ispis

UPUTA

u vezi s primjenom Odluke o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje

posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama

za vrijeme proglašene epidemije COVID-19

S obzirom na tijek epidemiološke situacije napominjemo da Odlukom o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašene epidemije COVID-19

- nije dopuštena prodaja na klupama, već samo u zatvorenim prostorima tipa prodavaonica ili kioska.

 

Djelatnost dostave plina tokom provedbe Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja

E-mail Ispis

UPUTA

STOŽERIMA CIVILNE ZAŠTITE

(dostava plina )

S obzirom na upite o primjeni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja (Narodne novine br. 32/2020) na djelatnost dostave plina u UNP bocama i UNP cisternama za UNP spremnike daje slijedeće tumačenje:

- Protuepidemijska mjera obustave rada uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima iz točke III. stavka 1., podstavka 1. Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja ( Narodne novine br. 32/2020) se ne odnosi na djelatnost dostave plina u UNP bocama (propan butan) i UNP cisternama za UNP spremnike.

- Prilikom dostave dostavljači su se dužni strogo pridržavati svih mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 

UPUTA o izdavanju propusnica -SKRB ZA STARIJE I NEMOĆNE te za korištenje benzinskih postaja

E-mail Ispis

 

UPUTA

o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja,

rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih

događaja ( Narodne novine br. 32/2020)

S obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19, mnogobrojne upite i različita tumačenja u vezi s trgovačkom djelatnošću na benzinskim postajama, a uzimajući u obzir i svrhu zbog koje je predmetna Odluka donesena, daje se uputa:

- za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 


UPUTA

O IZDAVANJU PROPUSNICA ZBOG PRUŽANJA SKRBI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

 

Daje se uputa stožerima civilne zaštite da u slučaju sumnje u opravdanost zahtjeva za izdavanje propusnice zbog pružanja skrbi starijim i nemoćnim osobama (npr. ako propusnicu traže osobe koje nisu u bliskom srodstvu sa starijom ili nemoćnom osobom ) traže od podnositelja zahtjeva da, uz zahtjev, dostavi i mišljenje izabranog liječnika obiteljske medicine kojim će se potvrditi da je osobi zbog koje traži propusnicu potrebna skrb i njega.

 

 

UPUTA o načinu izdavanja propusnica

E-mail Ispis

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio  Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Kretanje van mjesta prebivališta dozvoljeno je samo uz predočenje propusnice.

Molimo naše sumještane na maksimalno smanjenje kretanja i traženja propusnica samo u opravdanim i nužnim potrebama.
Unaprijed hvala.

Načelnik stožera civilne zaštite
Općine Josipdol
Nikica Jagnjić

UPUTA
o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. 
Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.pdf
(Narodne novine broj 35/20)

I.

S obzirom na upite stožera civilne zaštite te pravnih i fizičkih osoba, radi ujednačavanja postupanja daje se uputa o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (u daljnjem tekstu: Odluka).

II.

Nalaže se stožerima civilne zaštite da propusnice zbog okolnosti iz točke II. stavka 1. podtočke e)  Odluke:
- iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdaju maksimalno restriktivno u doista nužnim slučajevima (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja).
U zahtjevu potrebno je navesti osobne podatke i razlog traženja propusnice.
Preporuča se da se propusnice izdaju elektronskim putem na temelju zahtjeva upućenih elektronskom poštom ili drugim načinom bez socijalnog kontakta, a da se u Stožer civilne zaštite građani obraćaju osobno samo iznimno, ako nikako ne mogu drugačije zatražiti propusnicu.
Više...
 

Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

E-mail Ispis
Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/virus-4835301_1920.jpg
Opće mjere prevencije uključuju:
 • Čestu higijenu ruku sredstvima koja sadrže 70 % alkohola: protrljajte ruke ako vam ruke nisu vidno prljave ili operite sapunom i vodom ako su ruke prljave i to u trajanju 20tak sekundi
 • Izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta
 • Čuvanje higijene zraka unutarnjeg prostora čestim provjetravanjem prostora te kašljanjem ili kihanjem u savinuti lakat ili papirnatu maramicu te odmah potom bacite papirnatu maramicu u kantu za otpatke koja ima poklopac
 • Nošenje medicinske maske ili prekrivanje nosa i usta papirnatom maramicom obvezno je za one koji imaju respiratorne simptome
 • Nakon  uklanjanja maske s lica obvezno je provesti higijenu ruku a masku odložiti u kantu za otpatke s poklopcem, isto vrijedi i za papirnatu maramicu
 • Održavanje distance u društvenom kontaktu između osoba najmanje 1 metar ukoliko osoba ima neki od respiratornih simptoma
 • Informirajte se o lokalnoj epidemijskoj situaciji, ali pratite provjerene izvore informiranja poput internetskih stranica Vlade RH (www.koronavirus.hr), Ministarstva zdravstva (www.miz.hr) ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (www.hzjz.hr).
Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 5
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka