Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Početna

Predstavljen priručnik "K toleranciji"

E-mail Ispis
Image31. 05. 2010. godine u Hotelu Josipdol održana je promocija Priručnika - K  toleranciji kroz priče Ivane Brlić – Mažuranić kao poticaj za razvoj tolerancije. Organizatori promocije za Karlovačku županiju su Dječji vrtić Josipdol i Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida. Uzvanike je pozdravila i zahvalila se na suradnji voditeljica programa Ljiljana Ivković i ravnateljica DV Josipdol Biserka Pavković. Tom su prilikom djeca starije odgojne skupine „Pčelice“ (5-7god.) sa svojim odgajateljicama Andreom Radojčić i Majom Marinić izvela prigodni program – stihove i melodije putem kojih su učila o toleranciji.

Priručnik je nastajao tijekom trogodišnjeg programa „Tolerancija kroz priče Ivane Brlić – Mažuranić“, čiji je nositelj Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Priručnik su stvarala djeca iz DV Sesvete i DV  Josipdol, njihove odgajateljice i skupina stručnih osoba. Dan vrtića poklopio se sa danom promocije stoga je načelnik Općine Josipdol gdin. Zlatko Mihaljević pozdravio sve prisutne i djelatnicima DV Josipdol čestitao na uspjehu povodom izdavanja priručnika i njihovom danu.  Uzvanicima i roditeljima djeca i odgajatelji ponudili su promotivne vrećice koje su oslikala djeca starije odgojne skupine „Pčelice“ u sklopu akcije „Očuvajmo vrijednosti našeg kraja za buduće naraštaje“.

ŠTO SU REKLE ODGAJATELJICE O PROGRAMU „TOLERANCIJA KROZ PRIČE IVANE BRLIĆ – MAŽURANIĆ“:
 
Tijekom trogodišnjeg programa „Tolerancija kroz priče Ivane Brlić- Mažuranić“ djeca su učila i živjela toleranciju. Priče Ivane Brlić- Mažuranić vrijedan su poticaj njegovanja humanih vrijednosti tolerancije, uvažavanja, suosjećanja, obzirnosti, razumijevanja, istinoljublja, prijateljstva i zajedništva. Čitajući njene estetski vrijedne i djeci zanimljive tekstove, djeca su preuzimala uloge likova i učila o prijateljstvu, borbi dobra i zla, učila prihvaćati tuđa mišljenja i razlike. Djeca su osobe s invaliditetom počela drugačije doživljavati i gledati na njih kao sebi jednako vrijedne osobe. Doživjeli smo susret s Tomislavom kojeg su djeca s oduševljenjem čekala da im dođe u goste i  da im čita priču na braillevom pismu, a ujedno da se druže sa starijim prijateljem blagim, veselim i druželjubivim kakav je dječak Tomislav. Imali smo i prekrasne susrete s prijateljima iz DV Sesvete i Bolnice  za rehabilitaciju Krapinske Toplice. Sudjelovali smo na humanitarnoj akciji za Patrika i Lea te ostvarili suradnju sa Udrugom slijepih i slabovidnih osoba iz Ogulina i udrugom  „Radost“. Nama odgajateljima namjera je ali i obaveza da nastavimo dalje provoditi toleranciju i dalje bilježiti svoja zapažanja. Hvala svima koji su nam tijekom programa pružili pomoć i podršku. Osobito se zahvaljujemo mr.med.sc.Mirjani Dobranović odgajateljici predškolske djece Ljiljani Ivković ,prof. pedagogije Anki Došen Dobud, mr.sc.Hedi Gospodnetić, nastavnici predškolskog odgoja Smiljani Kovač Prugovečki i svima ostalima koji su sudjelovali u programu . Veselimo se daljnjoj suradnji s DV Sesvete, Bolnicom za rehabilitaciju Krapinske Toplice i svim ostalim udrugama.

 DV Josipdol
Odgajateljice: Maja Marinić i Andrea Radojčić
(slike:Mrakovčić Mladen)
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image 
 
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka