Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Početna

Izvješće sa sjednice Stožera civilne zaštite Općine Josipdol

E-mail Ispis

Sukladno  trenutnom stanju izazvanom teškim vremenskim uvjetima i najavljenoj vremenskoj prognozi i po završetku edukacije - osposobljavanje našeg stožera Civilne zaštite, danas je održana sjednica  Stožera Zaštite i spašavanja   u 10,30 sati.

Na sjednici je razmotreno trenutačno stanje i moguće potrebe uslijed najavljenih ekstremno niskih temperatura tijekom tjedna i južine ili zatopljenja krajem ili početkom idućeg tjedna.

Članovima stožera podneseno je izvješće o čišćenju snijega u proteklom periodu i informacija da  se je  unatoč ekstremnim uvjetima uspjela  održati prohodnost nerazvrstanih cesta  u našoj nadležnosti na zadovoljstvo naših sumještana.

Uslijed pojačanog vjetra situacija se stalno mijenja ali je  pod kontrolom.

U petak nije održana nastava u našoj školi po preporuci županije i na procjenu ravnatelja. Nije postojala nemogućnost održavanja nastave ali osobno smatramo dobrom procjenom ravnatelja , a na zadovoljstvo naših roditelja i učenika.

 

Po nalogu Općinskog načelnika,  članovi naših DVD-a, djelatnici Komunalnog i javnih radova izvršili su uklanjanje snijega sa krova Dječjeg vrtića Josipdol i odstranjivanje od fasadnih zidova da bi spriječili moguću štetu ili oštećenje dijelova unutrašnjosti terase  i odvodnje.

Od četvrtka djelatnici općine  obilaze stare i nemoćne i pružaju  potrebnu pomoć na čišćenju prilaza.

Danas je akcija nastavljena na širem području općine i kontaktu smo s  Centrom socijalne skrbi oko eventualne potrebne pomoći i daljnjih zajedničkih aktivnosti.

Članovi Stožera informirani su o obavijesti županije i ponuđenoj pomoći Ministarstva obrane i Hrvatske vojske uslijed nastupajućih vremenskih uvjeta.

Općina Josipdol zahvalila se na ponuđenoj pomoći jer  smatra  da na našem području još nisu ostvareni uvjeti za angažiranje dodatnih snaga, a  i  nadamo se stabiliziranju vremenskih uvjeta za olakšanje svima.

Do sada najizražajniji problem je dodatno i pojačano angažiranje strojeva, opreme i ljudstva na otklanjanju snježnih posljedica te stvaranje povećanih  materijalni i financijskih troškova iznad planiranih proračunom, ali se svi nadamo da će na ovom ostati.

Članovi Stožera ostati će u stalnoj "pasivnoj" pripravnosti i dostupnosti za eventualne potrebna daljnja angažiranja.

Obzirom na najavljenu južinu, početkom idućeg tjedna i velike količine oborina na našem području, gorskog kotara i Like, a s obzirom na iskustvene situacije i velike količine oborina u suhom koritu Zagorske mrežnice treba pojačano pratiti vremensku prognozu i naći mogućnost pravovremenog ispuštanja dijela vodnih zaliha iz jezera Sabljaci  nizvodno prema Oštarijama da se postigne probijanje ili otopljenje matice vodotoka korita i nizvodnih barijera. Na dionici se nalazi infrastrukturnih objekata sa kojih se odbacuje snijeg sa kolnika, počev od vijadukta Mrežnice na A1, prolaza ispod vijadukta, Marmontovog mosta, sa smanjenom propusnom moći u ovim uvjetima, mosta na D42, željeznog mosta na Ličkoj pruzi, ceste kroz suho korito za Mihaljeviće na kojoj se nalazi bočni zidovi smrznutog snijega na visini 2 metra, te propusti ispod pruge prije samog ponora.

Načelnik Općine je   stupio u kontakt sa direktorom HEP-ovog pogona u Ogulinu kako bi  ne bi došlo  do naglog ispuštanja Zagorske mrežnice kojom prilikom bi nastali  veliki problemi, ne samo na području naše općine, nego i na području grada Ogulina.

Općina Josipdol nastojati će voditi  brigu o propusnosti objekata na svojem području.

 

Načelnik Zlatko Mihaljević

 
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka