Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Biskup Mile Bogović u posjetu Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageDanas je Mile Bogović, biskup Gospičko-senjske biskupije uz redoviti petogodišnji obilazak župe Sv.Josipa posjetio i Općinu Josipdol. Općinski načelnik Zlatko Mihaljević zajedno s predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem primio je biskupa u  pratnji oštarskog župnika oca Ivana Podgorelca i josipdolskog župnika vlč. Petra Šporčića.Biskupa se odmah dojmilo uređenje načelnikovog ureda u kojem prevladavaju motivi župnih crkvi josipdolskog kraja.
Više...
 

4. skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše

E-mail Ispis

Image
slike:infostudio
12.03.2010. godine održana je 4. godišnja skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše koja je ujedno bila i izborna. Kako doznajemo od gospodina Josipa Šibarića, za predsjednika je potvrđen dosadašnji, gospodin Zvonko Trdić uz 3 stara člana (Josip Šibarić, Ruža Brajdić i Ivan Mihaljević) , a za novog člana izabran je Joso Žanić. Predano je izvješće o radu sabora za 2009. godinu kao i za cijelo četverogodišnje razdoblje uz detaljan financijski plan. Usvojena je promjena statuta zbog promjene izgleda žiga.

 

Više...
 

Odvoz komunalnog otpada

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obaviještavaju se stanovnici s područja Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja četvrtkom, da se isti zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta neće obavljati sutra (u četvrtak). Komunalni otpad odvesti će se u idući četvrtak.
 
Zahvaljujemo na razumjevanju.
Općina Josipdol
 

Gradina i dalje među prvih 100

E-mail Ispis
ImageRestoran Gradina je kako doznajemo od gospođe Ankice Pavlić i po sedmi put uvrštena među 100 vodećih hrvatskih restorana prema istraživanju grupacije Gastronaut. Titulu "Restauranta Croatica" , dobili su preporukama gostiju, voditelja i vlasnika drugih restorana te Časnog odbora te će biti uvršteni u Vodiču kroz vrh hrvatske gastronomije za godinu 2010/2011. Doznajemo i da restoran Gradina ovih dana planira učvrstiti svoju vodeću  poziciju među lokalnim "gastronautima"  povećim kapitalnim ulaganjem, ali o tome ćemo saznati detalje tek po realizaciji projekta.
 

Idejama nikad kraja

E-mail Ispis
ImageNedavno smo objavili zanimljiv članak o snježnim figurama gospođe Blaženke Mikić. Pa izgleda da njena mašta nema kraja te se upustila u pravu, mogli bi reći i umjetničku avanturu. Što je opet stvorila pogledajte, a imate li hrabrosti upustite se i sami dok ima snijega u borbu sa ozebli prstima.
Više...
 

Od ranog jutra ceste prohodne unatoč obilnim padalinama

E-mail Ispis

ImageIako su meterolozi u jesen najavljivali slabu zimu bez puno snijega, ipak ga svakim danom ima sve više. A kako bi svi pravodobno mogli stizati na posao, kako vidimo kvalitetno se brine zimska služba angažirana od Općine Josipdol. Tako danas od ranog jutra unatoč cijelonoćnim oborinama imamo neometan pristup do diječjeg vrtića, škole, pošte, ambulante i do Općine. Sve ceste su prohodne no građani su dužni očistiti ispred svojih ulaza, a za kretanje na put imati i propisanu zimsku opremu.

Više...
 

Odvoz komunalnog otpada

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obaviještavaju se stanovnici sa područja Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja četvrtkom. da se isti zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta i najavljenih obilnih snježnih padalina i predviđenoj visini snjega do 40 cm, neće obavljati sutra- u četvrtak.
O terminima odvoza komunalnog otpada za ovaj dan biti če te naknadno obaviješteni po stabiliziranju vremenskih uvjeta.
 
Zahvaljujemo na razumjevanju.
Općina Josipdol
 

Izvještajna skupština BK Kotač-a

E-mail Ispis

ImageVečeras je unatoč obilnom snjegu održana prva redovna izvještajna skupština Biciklističkog kluba Kotač u prostorijama LD Vepara na Viničici. Predsjednik Vedran Jagnjić otvorio je skupštinu himnom Republike Hrvatske s malim zakašnjenjem pošto se istovremeno potrefilo i polufinale Europskog rukometnog prvenstva te su članovi i uzvanici prvo bodrili naše reprezentativce. Pročitani su izvještaji o radu kluba i financijskom poslovanju te izneseni vrlo ambiciozni planovi za 2010. godinu poput uređenja i obilježavanja budućih biciklističkih staza u općini Josipdol.

Više...
 

Konj i saonice od snjega

E-mail Ispis
ImageNe mora sve što ovdje pišemo biti ozbiljno i službeno. Tako vam ovaj put donosim slike snježnog konja i kočije koje je gospođa Blaženka Mikić na veliku radost dijece izradila na Lageru.  Možda ovo potakne još nekoga pa održimo natjecanje snježnih umjetničkih dijela, a možda nađemo i neku nagradu. Ako se netko još odluči pa se upusti u poduhvat, nek nam slobodno pošalje slike na kontakt(@)josipdol.hr. Požurite dok još ima snjega.A da konj nije samo za gledanje već i za jahanje isprobali smo pa pogledajte na slikama ispod.
Više...
 

Informacije

E-mail Ispis
Površina:
165,41 km²
Stanovništvo:
3987 stanovnika prema popisu iz 2001. godine.
Naselja:
Carevo Polje, Cerovnik, Istočni Trojvrh, Josipdol, Modruš,
Munjava Modruška, Munjava, Oštarije, Salopeku Modruški,
Skradnik, Sabljaki Modruški, Trojvrh, Vajin Vrh, Vojnovac.
Lokacija: Republika Hrvatska, karlovačka županija,
Ogulinsko-plaščanso-modruška udolina.
Prometna povezanost:
Autocestom:
Zagreb-Split
Magistralnim pravcem:
Zagreb-Karlovac-Josipdol-Senj
Ogulin-Oštarije-Josipdol
Josipdol-Plaški-Saborsko-Plitvička Jezera
Željeznicom:
Zagreb-Josipdol-Split
Rijeka-Ogulin-Josipdol-Split
 


Stranica 99 od 99
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati

Video
iZBORICivilna zaštita i vatrogastvo

099-687-4911
(Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)
Novi broj
dostupan za sva pitanja o novom koronavirusu

Prijava komunalnog nereda


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka