Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Mala biciklijada u OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImageBiciklistički klub kotač u suradnji sa OŠ Josipdol za đake i vrtićku predškolsku skupinu održao je malu biciklijadu i poligon spretnosti dana 25, 26, i 27.05.2011. godine. Svaki sudionik dobio je priznanje za sudjelovanje i čokoladu koju je sponzorirala Općina Josipdol. Prvo, drugo i treće mjesto dobilo je diplome od Biciklističkog kluba Kotač, a prvi u kategorijama su dobili zlatne medalje koje je sponzorirao obrt TrgoNet. Ovim putem Kotači se posebno zahvaljuju DND-u Ogulin, a posebice gospođi Ljiljani Kaurić koja je i ove godine svesrdno izašla u susret i posudila poligon za natjecanje.
Više...
 

Obilježena prva godina rada teniske škole Društva Naša Djeca iz Josipdola

E-mail Ispis

ImageSvoju prvu godišnjicu rada obilježila je teniska škola društva "Naša djeca" iz Josipdola. Ovom prigodom organiziran je natjecateljski turnir na kojem je sudjelovalo oko 25 natjecatelja, uz goste iz teniskog kluba Karlovac. Nakon natjecanja svim natjecateljima donačelnik Nikica Jagnjić dodijelio je medalje te su se svi nastavili družiti uz prigodni domjenak.

 

Više...
 

"Ružno pače" u Oštarijama

E-mail Ispis

ImageDa popravimo loše raspoloženje koje je donijela današnja kiša pobrinulla se kazališna skupina "JAGLAC" iz društva "Naša djeca Ogulin" koja je uveselila brojne Oštarce, Josipdolce i mještane okolnih općina premijernom izvedbom predstave "Ružno pače" u njihovoj jedinstvenoj izvedbi. Krasna gluma i otvorenost dijece sve nas je poučila i samoj biti priče. Svatko je jedinstven na svoj način i ne smijemo imati predrasude prema nikome bez obzira na njegovu vanjštinu. Pravu vrijednost nosimo mi sami svojim djelima i tolerancijom prema drugima. Polako se približava ljeto i nadamo se još nekim sličnim događanjima pa se ovim zahvaljujemo "JAGLACIMA" i neka nas još koji put ovako ugodno iznenade. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama.

Više...
 

Osnovano "Dobrovoljno podupirajuće društvo Uzašašća Isusovog Cerovnik"

E-mail Ispis
ImageS manjim kašnjenjem danas oko 17 sati otpočela je osnivačka skupština DPD-a Uzašašća Isusovog Cerovnik, pod predsjedanjem idejnog začetnika popa Ante Luketića i uz popa Matu Pavlića. Skupština je započela pjevanjem "Ljepe naše" i minutom šutnje za sve žrtve iz ratova, poraća i Domovinskog rata. Pop Ante i pop Mate zajedno su ljepo prisutnima otpjevali prigodnu crkvenu pjesmu. Predsjedavajući Luketić pozdravio je prisutne te se posebno zahvalio gostima, članovima i predstavnicima medija.
Više...
 

Uskrsna čestitka

E-mail Ispis
Image ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN USKRS
I PREPUN BLAGDANSKI STOL
SVIM MJEŠTANIMA OD SRCA ŽELI 
OPĆINA JOSIPDOL
 
 

Otkazana utakmica Rugby reprezentacije u Josipdol

E-mail Ispis
Doznajemo da je iz još neutvrđenih razloga otkazana utakmica između Hrvatske i Mađarske  u Josipdolu, te će ista biti odigrana u Mađarskoj.
 

Hrvatska Rugby reprezentacija ponovo u Josipdolu

E-mail Ispis
ImageOd ponedjeljka 18.04. počinju pripreme seniorske reprezentacije pred važne susrete Europskog kupa nacija protiv Malte 30. travnja i Litve 7. svibnja. Prvi dio priprema održat će se u Josipdolu od 18.-23. travnja. U tom periodu reprezentacija će odigrati dvije pripremne utakmice, 20. travnja sa Udinama, a 23. travnja s reprezentacijom Mađarske. Nakon toga reprezentacija će se ponovno okupiti u Splitu 27. travnja, a 28. travnja putuju na Maltu gdje će u subotu 30. travnja odigrati važnu utakmicu protiv reprezentacije Malte. Treće okupljanje biti će u srijedu 4. svibnja u Zagrebu gdje će se reprezentativci tri dana pripremati za utakmicu protiv Litve koja se igra 7. svibnja na stadionu u Kranjčevićevoj s početkom u 15.15 sati, gdje se ponovno očekuje velika podrška s tribina.
Više...
 

Proljetno zahlađenje

E-mail Ispis

Sinoć i u noći dočekalo nas je novo osviježenje s kišom. Tako je u Josipdolu u posljednja 24 sata palo 31 mm kiše, a u Kapeli je palo 15 cm novog snjega što je jutros omelo šumare u obavljanju svakodnevnih zadaća. Najniža temperatura je zabilježena jutros u 5 sati 1.3 stupnja celzija što je čak 10 stupnjeva niže nego prije 24 sata.  Nestabilno vrijeme bi trebalo potrajati još četvrtak, petak i subotu , a već u nedjelju očekujmo postepeni rast temperature  što će se nastaviti najvjerojatnije do petka tako da će idući tjedan biti pogodan za nastavak započetih proljetnih radova.

Mogući sljed vremenskih prilika za Josipdol možete pratiti na ovom linku .

 

Redovna skupština josipdolskih biciklista

E-mail Ispis
ImageU subotu, 02. travnja 2011. održana je redovna godišnja izvještajna skupština biciklističkog kluba "Kotač" iz Josipdola. Na skupštini se uz goste okupilo tridesetak članova. Nakon odabira radnog predsjedništva podnesena su izvješća o radu i financijskom poslovanju kluba koja su podnesli predsjednik Vedran Jagnjić i tajnik Ivan Belančić, a predsjednik je predložio dosta ambiciozan plan rada za 2011. godinu koji je jednoglasno prihvaćen. Nakon govora podrške okupljenih gostiju uručena su priznanja kluba pojedincima i tvrtkama za doprinos razvitku ovog sporta u općini Josipdol. Tako je priznanje primio općinski načelnik Zlatko Mihaljević ispred Općine Josipdol, donačelnik Nikica Jagnjić ispred DND-a Josipdol, Josip Bokulić ispred DVD-a Josipdol, Veseljko Šegan ispred NK Josipdol-a, Franjo Marković ispred caffe bar-a "GOL", Mladen Mrakovčić ispred obrta "TrgoNet" i doktorica Bosiljka Čigoja-Šibarić. Tvrtkama i pojedincima koji su bili spriječeni u dolasku, priznanja će biti uručena naknadno, a biciklisti se još zahvaljuju osnovnij školi Josipdol, obrtu "Pavlić" i obrtu "Bonita". Nakon službenog dijela skupštine gosti su se nastavili družiti na večeri uz glazbu i veselje.
Više...
 

POPIS STANOVNIŠTVA , KUĆANSTAVA I STANOVA U RH

E-mail Ispis
POPIS STANOVNIŠTVA, KUĆANSTAVA I STANOVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2011. GODINE

Popis 2011.  provest će se u razdoblju od 1. do 28. travnja 2011., na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine (NN, br. 92/10.).


Sudjelovanje u Popisu je obavezno, što je naznačeno i u spomenutom zakonu, a osobe su dužne na pitanja u Popisu dati točne i potpune odgovore. Na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti osobe se mogu slobodno izjasniti.


Popis je najveće statističko istraživanje jedne države kojim se prikupljaju, obrađuju i objavljuju podaci o stanovništvu, kućanstvima i stanovima.


Cilj je svakog popisa ustanoviti broj i teritorijalni raspored stanovništva, ukupno za cijelu državu, po županijama, gradovima/općinama i naseljima. Osim broja i prostornog rasporeda, popis stanovništva osigurava podatke o osnovnim demografskim, etničkim, obrazovnim, ekonomskim, migracijskim i drugim obilježjima stanovništva, o broju kućanstava, obitelji i njihovim karakteristikama te podatke o stambenom fondu, njegovim karakteristikama, opremljenosti, starosti zgrada itd. Posebna je vrijednost rezultata Popisa da su prikupljeni na cijelom području Republike Hrvatske, prema stanju u istom trenutku i jedinstvenoj Metodologiji popisa.

Više...
 


Stranica 93 od 99
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati

Video
iZBORICivilna zaštita i vatrogastvo

099-687-4911
(Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)
Novi broj
dostupan za sva pitanja o novom koronavirusu

Prijava komunalnog nereda


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka