Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Josipdolke državne prvakinje

E-mail Ispis

Image

Djevojčice starosti 12-16 godina, pripadnice mladeži DVD-a Josipdol postale su prvakinje Republike Hrvatske na 9. državnom natjecanju održanom u Šibeniku od 14. - 16. svibnja. Ovom prilikom čestitamo im od sveg srca na ovom velikom uspijehu koji im je poticaj da sve u životu mogu svladati samo svojim trudom i zalaganjem što su i dokazale kad su i u teškom razdoblju josipdolskog vatrogastva ostale svoje i pokazale volju za još boljim rezultatima unatoč dotadašnjim dobrim uspjesima.

Više...
 

Odluka o dimnjačarskoj službi

E-mail Ispis
O B A V I J E S T 
 ImageObavještavaju se svi stanovnici Općine Josipdol da je  Odlukom o dimnjačarskoj službi, KLASA: 363-01/06-01/67, UR.BROJ: 2133/13-04-06-02  od 21. prosinca 2006. godine, na području Općine Josipdol ustrojena DIMNJAČARSKA SLUŽBA kao komunalna djelatnost. Dimnjačarsku službu, temeljem Ugovora o koncesiji, obavlja tvrtka «DIMNJAK», vlasnika Zvonimira Mužević, iz Vrbovskog.«Korisnici stambenih zgrada, stanova, poslovnih zgrada i prostorija i domaćinstava dužni su koncesionaru omogućiti redovito čišćenje i kontrolu dimovodnih objekata koji podliježu obveznom čišćenju i kontroli, te dati na uvid Uputstvo proizvođača o održavanju sustava za grijanje, odnosno korištenju sustava, kada se radi o sustavu koji kao ogrjevni medij koristi tekuće ili plinovito gorivo. Radi ispravnog i redovitog čišćenja dimovodnih objekata, pristup do vratašca dimnjaka i dimovodnih kanala mora biti uvijek slobodan.» 
 
 
Više...
 

Knjiga gostiju i vremenska prognoza

E-mail Ispis

ImageNakon proljetnog sređivanja našeg portala i servera na kojem se nalazi napokon se vraćamo u normalu. Odmah da vas obavijestimo da je postavljena "Knjiga gostiju" u desnom izborniku stranice te ovom prilikom pozivam sve posjetitelje da ostave svoju poruku. Molimo Vas da budete korektni i bez vrijeđanja jer poruke uvredljivog sadržaja će biti uklonjene. Već neko vrijeme objavljujemo u dnu stranice dvodnevnu vremensku prognozu za Josipdol pa da napišemo nešto više i o tome. 

Više...
 

Predavanje o HPV-u za roditelje i djevojčice

E-mail Ispis
ImagePrema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rak vrata maternice drugi je po učestalosti u svijetu, nakon raka dojke, zloćudni karcinom u žena, te treći uzrok smrtnosti od raka u žena. Rak vrata maternice čini i do 70 % svih genitalnih karcinoma, pri čemu se godišnje u svijetu dijagnosticira oko 500.000 novih slučajeva raka vrata maternice, a gotovo 300 000 žena umre od te bolesti.U Republici Hrvatskoj incidencija raka maternice je 19/100.000 žena i najčešće je dijagnosticirana maligna bolest u žena od 20-29 godina, te drugi najčešće dijagnosticirani rak u dobnoj skupini žena od 30-49 godina. U Republici Hrvatskoj svake godine od raka vrata maternice oboli 400, a umre čak 100 žena. U Hrvatskoj se provodi projekt edukacije roditelja i dijece 7. i 8. razreda o mogućnosti i potrebe cijepljenja protiv HPV-a (HUMANI PAPILLOMA VIRUS) , a Općina Josipdol je među prvima prepoznala potrebu za cjepljenjem pošto je Karlovačka županija prednjači po novootkrivenim slučajevima raka vrata maternice u Republici Hrvatskoj.
Više...
 

Dan OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImagePovodom proslave dana škole 22.03.2010. u Osnovnoj školi u Josipdolu održana je školska priredba. Svečanu priredbu otvorila je ravnateljica Osnovne škole gospođa Zorica Jurašić. Tom prilikom pozdravila je načelnika općine Josipdol gospodina Zlatka Mihaljevića, zamjenika načelnika gospodina Nikicu Jagnjića, ravnateljicu dječjeg vrtića Josipdol gospođu Biserku Pavković, sve predstavnike drugih područnih škola te sve ostale uzvanike, goste, roditelje i učenike.
Više...
 

Dan Općine Josipdol

E-mail Ispis
ImagePredstavnici općinske vlasti na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem povodom dana Općine Josipdol položili su vijenac i zapalili svijeće na josipdolskom groblju kod centralnog križa. Već tradicionalno pridružili su im se i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora koji su odali počast svim pripadnicima oružanih snaga poginulim s josipdolskog područja kao i iz cijele Hrvatske. Nakon polaganja vijenaca s mnoštvom vjernika prisustvovali su Svetoj misi povodom blagdana Svetog Josipa, zaštitnika naše župe. Misu su uz predstavnike općinske i vojne vlasti uveličali i predstavnici udruga s našeg područja. Na misi je uz našeg župnika koncelebriralo 12 svećenika iz okolnih župa, a i šire.
Više...
 

Biskup Mile Bogović u posjetu Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageDanas je Mile Bogović, biskup Gospičko-senjske biskupije uz redoviti petogodišnji obilazak župe Sv.Josipa posjetio i Općinu Josipdol. Općinski načelnik Zlatko Mihaljević zajedno s predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem primio je biskupa u  pratnji oštarskog župnika oca Ivana Podgorelca i josipdolskog župnika vlč. Petra Šporčića.Biskupa se odmah dojmilo uređenje načelnikovog ureda u kojem prevladavaju motivi župnih crkvi josipdolskog kraja.
Više...
 

4. skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše

E-mail Ispis

Image
slike:infostudio
12.03.2010. godine održana je 4. godišnja skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše koja je ujedno bila i izborna. Kako doznajemo od gospodina Josipa Šibarića, za predsjednika je potvrđen dosadašnji, gospodin Zvonko Trdić uz 3 stara člana (Josip Šibarić, Ruža Brajdić i Ivan Mihaljević) , a za novog člana izabran je Joso Žanić. Predano je izvješće o radu sabora za 2009. godinu kao i za cijelo četverogodišnje razdoblje uz detaljan financijski plan. Usvojena je promjena statuta zbog promjene izgleda žiga.

 

Više...
 

Odvoz komunalnog otpada

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obaviještavaju se stanovnici s područja Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja četvrtkom, da se isti zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta neće obavljati sutra (u četvrtak). Komunalni otpad odvesti će se u idući četvrtak.
 
Zahvaljujemo na razumjevanju.
Općina Josipdol
 

Gradina i dalje među prvih 100

E-mail Ispis
ImageRestoran Gradina je kako doznajemo od gospođe Ankice Pavlić i po sedmi put uvrštena među 100 vodećih hrvatskih restorana prema istraživanju grupacije Gastronaut. Titulu "Restauranta Croatica" , dobili su preporukama gostiju, voditelja i vlasnika drugih restorana te Časnog odbora te će biti uvršteni u Vodiču kroz vrh hrvatske gastronomije za godinu 2010/2011. Doznajemo i da restoran Gradina ovih dana planira učvrstiti svoju vodeću  poziciju među lokalnim "gastronautima"  povećim kapitalnim ulaganjem, ali o tome ćemo saznati detalje tek po realizaciji projekta.
 


Stranica 91 od 92
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Civilna zaštita i vatrogastvo

099-687-4911
(Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)
Novi broj
dostupan za sva pitanja o novom koronavirusu

Prijava komunalnog nereda


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka