Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Smotra učeničkih zadruga u Josipdolu.

E-mail Ispis
ImageOŠ Josipdol po prvi puta je bila domaćin međužupanijske smotre učeničkih zadruga karlovačke i ličko-senjske županije. Na smotri je sudjelovalo 8 zadruga iz karlovačke i jedna zadruga iz ličko-senjske županije. Naša škola se predstavila zadrugom "Ča veliki, ča mali" iz Oštarija. U školskoj dvorani zadruge su postavile svoje štandove, a osim razgledavanja priređen je zabavni program. Okupljenima se obratila ravnateljica OŠ Josipdol, Zorica Jurašić koja je pozdravila okupljene i zaželjela ugodan boravak gostima. Načelnik Općine Josipdol, Zlatko Mihaljević prikladnim je riječima pozdravio skup i zaželio da se i dalje razvija školsko zadrugarstvo, pogotovo naši "Ča veliki, ča mali" koje od samog početka načelnik financijski i moralno podupire.
Više...
 

OTPADNI TUCANIK ONEČIŠĆEN KOŠTANIM BRAŠNOM

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obavještavaju se stanovnici Općine Josipdol, osobito naselja u blizini željezničkog kolodvora Oštarije «Podkrpel» da je u tijeku utorka i srijede na kolodvor Oštarije, na remontom kolosijeku  deponirano više vagona sa otpadom (kameni tucanik onečišćen koštanim brašnom) koji je nastao uslijed željezničke prometne nesreće u kolodvoru «Sušak». Prema saznanjima o dovozu koje smo dobili od mještana naselja Belaj u tijeku jučerašnjeg  dana odmah smo otišli na teren i ustvrdili stanje. Odmah potom u tijeku jučerašnjeg i današnjeg dana obavljeno je niz razgovora sa odgovornima iz HŽ – Infrastruktura,  HŽ – CARGO,  s predstavnicima Metis-a  Ogulin, i dobili informaciju da je isti otpadni materijal privremeno zaustavljen na kolodvoru Oštarije do dobivanja suglasnosti i dozvola za konačno zbrinjavanje.
Obzirom da prema informacijama koje smo dobili,  isti materijal bi trebao biti u zatvorenim vagonima, dodatno zatvoren folijom i deponiran  na kolodvoru Oštarije cca 15 dana. Pregledom na samom kolodvoru materijal nije deponiran na način kako smo informirani, ista stvara neugodan miris i za isti nismo dobili na uvid nikakvu popratnu dokumentaciju.
Tijekom jučerašnjeg popodnevna izvijestili smo nadležnu PP Ogulin  da se ustvrdi krajnje mjesto i rok za odvoz vagona te o istom izvijestili Državni inspektorat za zaštitu okoliša. Tijekom današnjeg prijepodneva djelatnici PP Ogulin u nazočnosti s državnom inspektoricom Jadrankom Grbinić izvršili su očevid na terenu i tijeku je inspekcijski pregled od strane nadležne inspekcije.
Općina Josipdol obavijestiti će Vas o svim novonastalim zbivanjima i tražiti će odvoz zaustavljenih vagona sa područja naše Općine.

S poštovanjem,

Općinski Načelnik:

Zlatko Mihaljević, ing
 

Državne prvakinje na svečanom prijemu u Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageU Utorak 25.05.2010. godine u 13:30 načelnik Zlatko Mihaljević i njegov zamjenik Nikica Jagnjić ugostili su državne prvakinje, članice ženske ekipe vatrogasne mladeži DVD-a Josipdol. Načelnik je djevojčicama još jedanput čestitao na osvojenom odličju i poželio uspjeha u narednim natjecanjima, a posebno u pripremi za odlazak na europsko prvenstvo iduće godine u Sloveniju. Općina Josipdol apelira na sve počevši od VZ grada Ogulina, županijske vatrogasne zajednice i same Karlovačke Županije tj. župana da se pomogne oko priprema ili oko kompletnog opremanja ženske ekipe mladeži DVD-a Josipdol da bi na čim bolji i reprezentativniji način promovirale našu državu, županiju, županijske i gradske vatrogasne zajednice te samu Općinu Josipdol i svoj matični DVD, a na njima ostaje da svojim aktivnostima te uzornim i ozbiljnim pristupom pokušaju osvojiti i europsko odličje.
Više...
 

Obilježeno 20 godina obnove kapelice Svete Katarine

E-mail Ispis
ImageMnoštvo vjernika okupilo se kod kapelice Svete Katarine na Viničici obilježiti blagdan Duhova, a ujedno i proslaviti dvadesetu obljetnicu obnove kapelice i blagoslova zvona. Misu je predvodio tadašnji svećenik vlč. Zlatko Sušac uz svećenike iz Josipdola i Oštarija. Svetu Katarinu je uz mnoštvo naroda iz "cile okolice" pohodilo i općinsko izaslanstvo na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i donačelnikom Nikicom Jagnjićem te predstavnicima udruga iz okolice.
Više...
 

Otkrivanje spomen obilježja u Skradniku

E-mail Ispis

ImageU Skradniku je ispred doma "Sveti Marko" otkriveno spomen obilježje žrtvama u II. svjetskom ratu, poraću i domovinskom ratu. Spomen obilježje je izrađeno na inicijativu zadnjeg župnika Miljenka Sušca i mještana Skradnika te DPD-a Sveti Marko. Veliki doprinos istraživanju i angažman pridonjeo gospodin Milan Bokulić koji je detaljno istražio žrtve ratova od kojih je 91 žrtva II. svjetskog rata i poraća i 3 žrtve iz domovinskog rata s područja Skradnika. Izgradnju spomen obilježja financirala je Općina Josipdol.

Više...
 

Josipdolke državne prvakinje

E-mail Ispis

Image

Djevojčice starosti 12-16 godina, pripadnice mladeži DVD-a Josipdol postale su prvakinje Republike Hrvatske na 9. državnom natjecanju održanom u Šibeniku od 14. - 16. svibnja. Ovom prilikom čestitamo im od sveg srca na ovom velikom uspijehu koji im je poticaj da sve u životu mogu svladati samo svojim trudom i zalaganjem što su i dokazale kad su i u teškom razdoblju josipdolskog vatrogastva ostale svoje i pokazale volju za još boljim rezultatima unatoč dotadašnjim dobrim uspjesima.

Više...
 

Odluka o dimnjačarskoj službi

E-mail Ispis
O B A V I J E S T 
 ImageObavještavaju se svi stanovnici Općine Josipdol da je  Odlukom o dimnjačarskoj službi, KLASA: 363-01/06-01/67, UR.BROJ: 2133/13-04-06-02  od 21. prosinca 2006. godine, na području Općine Josipdol ustrojena DIMNJAČARSKA SLUŽBA kao komunalna djelatnost. Dimnjačarsku službu, temeljem Ugovora o koncesiji, obavlja tvrtka «DIMNJAK», vlasnika Zvonimira Mužević, iz Vrbovskog.«Korisnici stambenih zgrada, stanova, poslovnih zgrada i prostorija i domaćinstava dužni su koncesionaru omogućiti redovito čišćenje i kontrolu dimovodnih objekata koji podliježu obveznom čišćenju i kontroli, te dati na uvid Uputstvo proizvođača o održavanju sustava za grijanje, odnosno korištenju sustava, kada se radi o sustavu koji kao ogrjevni medij koristi tekuće ili plinovito gorivo. Radi ispravnog i redovitog čišćenja dimovodnih objekata, pristup do vratašca dimnjaka i dimovodnih kanala mora biti uvijek slobodan.» 
 
 
Više...
 

Knjiga gostiju i vremenska prognoza

E-mail Ispis

ImageNakon proljetnog sređivanja našeg portala i servera na kojem se nalazi napokon se vraćamo u normalu. Odmah da vas obavijestimo da je postavljena "Knjiga gostiju" u desnom izborniku stranice te ovom prilikom pozivam sve posjetitelje da ostave svoju poruku. Molimo Vas da budete korektni i bez vrijeđanja jer poruke uvredljivog sadržaja će biti uklonjene. Već neko vrijeme objavljujemo u dnu stranice dvodnevnu vremensku prognozu za Josipdol pa da napišemo nešto više i o tome. 

Više...
 

Predavanje o HPV-u za roditelje i djevojčice

E-mail Ispis
ImagePrema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rak vrata maternice drugi je po učestalosti u svijetu, nakon raka dojke, zloćudni karcinom u žena, te treći uzrok smrtnosti od raka u žena. Rak vrata maternice čini i do 70 % svih genitalnih karcinoma, pri čemu se godišnje u svijetu dijagnosticira oko 500.000 novih slučajeva raka vrata maternice, a gotovo 300 000 žena umre od te bolesti.U Republici Hrvatskoj incidencija raka maternice je 19/100.000 žena i najčešće je dijagnosticirana maligna bolest u žena od 20-29 godina, te drugi najčešće dijagnosticirani rak u dobnoj skupini žena od 30-49 godina. U Republici Hrvatskoj svake godine od raka vrata maternice oboli 400, a umre čak 100 žena. U Hrvatskoj se provodi projekt edukacije roditelja i dijece 7. i 8. razreda o mogućnosti i potrebe cijepljenja protiv HPV-a (HUMANI PAPILLOMA VIRUS) , a Općina Josipdol je među prvima prepoznala potrebu za cjepljenjem pošto je Karlovačka županija prednjači po novootkrivenim slučajevima raka vrata maternice u Republici Hrvatskoj.
Više...
 

Dan OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImagePovodom proslave dana škole 22.03.2010. u Osnovnoj školi u Josipdolu održana je školska priredba. Svečanu priredbu otvorila je ravnateljica Osnovne škole gospođa Zorica Jurašić. Tom prilikom pozdravila je načelnika općine Josipdol gospodina Zlatka Mihaljevića, zamjenika načelnika gospodina Nikicu Jagnjića, ravnateljicu dječjeg vrtića Josipdol gospođu Biserku Pavković, sve predstavnike drugih područnih škola te sve ostale uzvanike, goste, roditelje i učenike.
Više...
 


Stranica 82 od 84
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Upitnikotvoren do  31.kolovoz  2019.

Projekti
Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka