Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Intervju s Većeslavom Holjevcom. tajnikom Hrvatskog Ragbi Saveza

E-mail Ispis

ImageKako su mnogi Josipdolci ostali u nevjerici na vijest da će Hrvatska Ragbi reprezentacija odigrati svoju pripremnu utakmicu protiv Srbije na stadionu NK Josipdola, razgovarao sam s gospodinom Većeslavom Holjevcom, tajnikom Hrvatskog Ragbi Saveza pa vam intervju prenosimo u cijelosti. 

1. pitanje : Gospodine Holjevac,  zahvaljujem se na vašem vremenu i htio bih vam  postaviti nekoliko pitanja. Odakle ideja da se pripremni susret Hrvatske reprezentacije i Srbije odigra u malom mjestu kao što je Josipdol?

Većeslav Holjevac: Jednom sam bio prolazio kroz Josipdol i naravno zastao. Svidjelo mi se mjesto i mirnoća građana, a i stadion je u relativno dobrom stanju te smo htjeli jednom recimo provincijskom mjestu podariti spektakl međunarodne ragbi utakmice. Mislim da je svakom njestu čast ugostiti Hrvatsku reprezentaciju bez obzira na vrstu sporta u kojem se natječe.

 

Više...
 

Ragbi utakmica Hrvatske reprezentacije protiv Srbije u Josipdolu

E-mail Ispis
ImageU subotu 16.10.2010. godine s početkom u 15 sati na stadionu NK Josipdola odmijeriti će snage ragbi reprezentacije Hrvatske i Srbije. Ovo je pripremna utakmica pred nadolazeću utakmicu Hrvatske i Švedske 23.10.2010. godine na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici, a moći će se pratiti prijenos na HRT2 u 16:30. Do sada su se Hrvatska i Srbija susrele samo jednom i to u Splitu kada su naši momci odnijeli pobijedu. Pozivamo sve da dođu bodriti našu reprezentaciju, a ako bude kiše biti će još zanimljivije.
 

Srušila se dva MIG-a 21 HRZ-a u okolici Plaškog

E-mail Ispis

Image

TIJEKOM izvođenja vježbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju, na području sjeverno iznad Plaškog danas, 23. rujna 2010., oko 12,50 sati dva zrakoplova tipa MIG-21 imala su nesreću u zraku te su oba pala u području brda Hum i sela Vukelići.

Više...
 

Nacionalni susret Križara u Josipdolu

E-mail Ispis

Image U subotu i nedjelju (11. i 12. rujna) održavati će se Nacionalni susret križara. Ove godine čast je pripala Josipdolu da bude domaćin zbog vrijednog rada Križarskog društva Dragutin Fifka koje djeluje u župi Svetog Josipa. Susret križara iz cijele Hrvatske počet će u subotu u jutro na Udbini , a oko 17 sati se očekuje dolazak u Josipdol i početak programa predstavljanjem rada Središnjeg križarskog vodstva.

Kako doznajemo od Dolores Špehar, predsjednice Križarskog društva Dragutin Fifka očekuje se dolazak između 50 i 70 križara, a zbog dvodnevnog programa biti će smješteni po obiteljskim kućama naših križara.

Više...
 

Proslava blagdana Velike Gospe u Oštarijama

E-mail Ispis
 Jučer je u narodu znana "Velika Maša" opet potaknula veliki broj hodočasnika, što onih željnih vjerskog ugođaja, a što željnih zabavnih sadržaja. Na Svetim Misama u 09:00, 11:00, i 18:00 sati okupio se velik broj vjernika. Večer prije, u subotu svetu misu predvodio je biskup Mile Bogvić. Za najmlađe je i ove godine ponuda bila više nego dobra. Najveću pozornost privukli su opet popularni ringišpil i autodrom, a za najmlađe su postavljeni trampolini i tobogan. 
Više...
 

1. Biciklijada Karlovačke županije kroz Josipdol

E-mail Ispis
ImageSportsko-rekreacijski klub PEDALA LAGANINI iz Karlovca ove godine po prvi put, pod pokroviteljstvom Karlovačke županije i Turističke zajednice Karlovačke županije, organizira četverodnevno biciklističko putovanje pod nazivom: "1. BICIKLIJADA KARLOVAČKE ŽUPANIJE - od Kupe do Kapele 2010. -".  Predviđena kružna tura, u terminu od 05. do 08.08.2010. godine, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 380 km, obilazi sve jedinice lokalne uprave Karlovačke županije, dakle svih 17 općina i 5 gradova. Tako je jutros ekipa zastala i u Josipdolu na laganoj okrijepi prije nastavka prema Plaškom i Saborskom.
Više...
 

Čestitka u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

E-mail Ispis
Image
 

Bogat program povodom Dana domovinske zahvalnosti

E-mail Ispis
Image
 Ove godine povodom Dana domovinske zahvalnosti i Dana pobjede, organizacijski odbor pod pokroviteljstom Općine Josipdol priprema bogatiji program. Tako iz razgovora s Nikicom Jagnjićem, zamjenikom načelnika Općine Josipdol doznajemo da će 05.08.2010. godine po prvi puta biti sadržaja i za nenogometne rekreativce. Osim tradicionalnog malonogometnog turnira "oluja 95'" djeca do 10 godina moći će iskušati svoju sportsku sreću u tenisu. Osim djece ukoliko bude zainteresiranih rekreativno se mogu prijaviti i stariji. Izgleda da će cijeli teren oko stadiona biti prožet sadržajima pa će biti organiziran i turnir u odbojki na pjesku, a BK kotač priprema i poligon spretnosti za bicikliste.
Više...
 

Prvi napad na Josipdol

E-mail Ispis
Image22. srpnja 1991. godine u 5 sati ujutro počeo je prvi minobacački napad na Josipdol. Iz pravca Vojnovca i Plaškog pobunjeni Četnici gađali su PP Josipdol stacioniranu tada u Hotelu Josipdol i na benzinsku postaju. Napad su odbile postrojbe MUP-a pod zapovijedništvom Jose Turkovića, zapovijednika tadašnje postrojbe specijalne policije iz Ogulina te pripadnici ZNG-a bataljuna Klek pod zapovijedništvom Mike Kolića. U odbijanju napada i daljem čišćenju terena pridružili su se i pripadnici lovaca i civilne zaštite. Očišćen je teren sve do poteza Poljaci - Vajnvrh gdje naše snage bivaju zaustavljene od tada već pristrane JNA.
 

Godišnji i FaceBook

E-mail Ispis
ImagePonukan raznim medijskim napisima o povećanoj stopi kriminaliteta posebice za vrijeme godišnjih odmora, želim vam skrenuti pozornost na nužnost filtriranja informacija koje dijelite s okolinom, a posebice na Facebooku. Nekad su lopovi morali danima motriti kuće nebi li otkrili da je netko otputovao i da je njihova imovina spremna za ubrati. Danas na veliku žalost, dovoljno je malo prosurfati po spomenutoj društvenoj mreži i otkriti tko kamo putuje, kada, koliko ostaje, a nerijetko su objavljeni i svi podaci korisnika uz brojeve mobitela, a putem kojih je lako doći i do adrese. Shvaćam da je današnjem modernom roditelju vrlo teško nadgledati svoju dijecu što, kako i s kim se dopisuju na netu no vrlo važno je da obavite s njima razgovor i uputite ih da ne ostavljaju obavijesti na Facebooku, Twiteru ili slično o ljetovanjima. Također je bitno da ukoliko otkrijete i da je netko od prijatelja objavio svoje namjere za godišnji, tada mu skrenite pozornost da ne olakšava lopovima njihove kriminalne nakane. Svima želim ugodne ljetne praznike.
 


Stranica 80 od 84
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Upitnikotvoren do  31.kolovoz  2019.

Projekti
Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka