Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Prezentacija Županijske strategije za mlade u sklopu obilježavanja Dana Općine

E-mail Ispis


U sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Josipdol, u subotu, 17. Ožujka 2018. Godine u našoj Općini u organizaciji Savjeta mladih Općine Josipdol održati će se zajednički sastanak Savjeta mladih na razini Karlovačke Županije.

U sklopu toga Udruga „Carpe Diem“ prezentirati će Županijsku strategiju za mlade koja je nedavno izglasana na Županijskoj Skupštini.

Na svojoj prošloj sjednici Savjet mladih odlučio je upriličiti zajedničko druženje sa svim učenicima s područja Općine Josipdol koji su sudjelovali na Županijskim natjecanjima u znanju u ovoj školskoj godini.

Susret s učenicima predviđen je u popodnevnim satima za petak, 23. Ožujka 2018. Godine, u O općinskoj vijećnici gdje je planirano druženje sa učenicima i podjela prigodnih skromnih poklona, blokova, olovki i letaka Savjeta mladih Općine Josipdol.

Ovakav pristup Savjet mladih ocijenio je kao način prilagodbe mlađim generacijama a i potvrdu da se cjelovito prati njihov trud i rad.

 

Predsjednik Savjeta mladih

Filip Franjković

 

Obavijest za roditelje, korisnike usluga Dječjeg vrtića Josipdol

E-mail Ispis

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku otvorio je natječaj za prijavu  projekata u području unapređivanja usluga za djecu rane i predškolske dobi u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u smislu produženog radnog vremena dječjih vrtića / dvosmjenskog rada u sklopu kojeg će se financirati zapošljavanje dodatnih odgajatelja, stručnih suradnika i ostalih radnika potrebnih za kvalitetan odgojno obrazovni rad s djecom u produženome radnom vremenu vrtića do 21sat. Projekt pruža mogućnost usklađivanja radnog vremena roditelja i radnog vremena Dječjih vrtića te veću obuhvaćenost djece predškolske dobi organiziranim programom predškolskog odgoja.

 

 

Ukoliko imate potrebu za  boravkom Vaše djece

u Dječjem vrtiću Josipdol do 21 sat,

molimo Vas da  se javite u vrtić i ispunite ponuđenu anketu, do 23.03. 2018.

 

Anketa se provodi radi  utvrđivanja  potrebe za ovakvim načinom rada vrtića i broja zainteresiranih na temelju čega za Dječji vrtić postoji mogućnost prijave na ponuđeni natječaj i organiziranja poslijepodnevnog rada do 21:00 sat.

Anketa.docx

 

Dokaz za roditelje koji imaju ovakvu potrebu za poslijepodnevnim radom Dječjeg vrtića je potvrda poslodavca o smjenskom radu .

 

Predstavljanje knjige "HRVATSKE NARODNE PJESME I GRAĐA IZ OŠTARIJA

E-mail Ispis

 

Dan žena - 8.MART

E-mail Ispis

 

Općina Josipdol domaćin sastanka čelnika Udruge općina u Republici Hrvatskoj

E-mail Ispis

Danas je Općina Josipdol bila domaćin sastanka   čelnika  Udruge općina u Republici Hrvatskoj, predsjednikom Martinom Baričevićem, dopredsjednicima Zlatkom Fumićem i Slavkom Prišćanom i glavnim tajnikom Matom Čičkom sa načelnicima  sa područja Karlovačke županije.

Na održanom sastanku vođen je  razgovor o aktualnoj situaciji u hrvatskoj lokalnoj samoupravi, pitanjima reforme i zakona koji su u procesu donošenja kao i financiranju općinskih projekata.

Više...
 

Obavijest korisnicima javne komunalne usluge

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
Josipdol, 1. ožujka  2018. godine

OBAVIJEST

Poštovani stanovnici Općine Josipdol,

Sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju komunalnim otpadom („Narodne novine“ broj: 94/13, 3/17) i Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom („Narodne novine“ broj: 50/17) Općina Josipdol bila je primorana pristupiti osnivanju  komunalnog društva u  vlasništvu Općine Josipdol. Dosadašnji sustav odvoza komunalnog otpada, sa kojim ste upoznati,  po nama osobno bio je pravičniji, jer po našem mišljenju smeće stvaraju članovi kućanstva, ali je zakonska odrednica da se obračun usluge mora vršiti po volumenu zadužene posude za komunalni otpad. Prema nalogu Inspektorice za zaštitu okoliša, komunalno društvo osnovano je 30. srpnja 2015. godine, a postupak registracije je pokrenut tek u studenom 2017. godine. Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, dana 30. studeni 2017. godine. Komunalno društvo, KOMUNALNO JOSIPDOL d.o.o., isključivo je vlasništvo Općine Josipdol. Svi poslovi društva obavljaju se, unutar Općine Josipdol, zbog stvaranja minimalnih troškova, a dosadašnji djelatnici komunalnog sustava  postali su zaposlenici komunalnog društva.

Više...
 

Kontrolirano punjenje korita rijeke Mrežnice

E-mail IspisSukladno dogovoru načelnika Zlatka Mihaljevića i direktora HEP-a Milana Sabljaka danas je puštena voda iz akumulacije jezera Sabljaci u suho korito rijeke Mrežnice. Nadamo se da će prije većeg otapanja korito i ponornice rijeke Mrežnice biti spremne za prihvat najavljenih količina otopljenog snijega. Ako do vodenog vala dođe na kritičnim mjestima će dežurati radni strojevi i ekipe u sustavu Civilne zaštite Općine Josipdol kako bi se na vrijeme probile nastale sniježne ustave, a koje se očekuju na mostovnim propustima.

Apeliramo na vlasnike parcela koje se nalaze u području ugroženom vodotocima da ne priječe dolazak mehanizacije kako bi uspješno obranili imovinu građana od vodenog vala.

U sljedećim danima će se pojačano pratiti stanje na terenu i sve aktivnosti biti će usmjerene na prevenciju moguće poplave. Molimo građane da se pripreme za moguće probleme u vodoopskrbi zbog mogućnosti zamućivanja izvora, a na najugroženijim područjima sa dovoljno namirnica i ogrijeva na suhom mjestu.

 

 

 

Radovi na prevenciji i obrani od mogućih poplava

E-mail Ispis

Kako je najavljeno na sjednici Stožera civilne zaštite krenulo se sa preventivnim radnjama reguliranja mogućih mjesta izljevanja na našem području. Bliska povijest nam je pokazala, ali nitko trenutno ne može prognozirati što nas očekuje u sljedećim danima uz prognoze koje nadamo se ne prikazuju naglo zatopljenje no moramo pokušati učiniti sve što je u našoj moći kako bi umanjili moguće tragične posljedice po imovinu građana, a ne daj Bože i većeg zla. Sigurno da nitko od nas ne poznaje kompletno ugroženo područje, pa nam tako na terenu pomažu savjetima mještani, posebno najugroženijih dijelova sliva potoka Munjave i rijeke Mrežnice.

Do sada smo zglobnim traktorom i kombinirkama prokopali nužne odvodne kanale iz Čakovca i spojili sa potokom Munjavom, u toku je prokop suhog korita iz Perašina prema Čakovcu koje bi trebalo pokušati spriječiti poplavljivanje polja koje direktno ugrožava kuće u Čakovcu, a aktivno se radi i na području Skradnika.

U Skradniku se čisti područje koje je dosadašnjih godina bilo najugroženije i grade nužni vodopropusni kanali, a gdje god se može očistiti će se prolazi ispod mostova kao i ponorni dio suhog korita rijeke Mrežnice, a kako je obećano iz  HEP-a, čim se temperature zadrže oko 0°C , kontrolirano će se ispuštati jezero Sabljaci kako bi se pravovremeno očistilo korito Mrežnice.

Zbog prevelike količine snijega kroz ulice i sela, još nije moguće prometovati kamionom komunalnog poduzeća i zahvaljujemo ovom prilikom na strpljenju svim mještanima, a čim to vrijeme dopusti, sve nakupljene količine će biti odvezene.

Načelnik Zlatko Mihaljević

 

Više...
 

Luka Božičević i Gordan Badanjak dobitnici nagrade za osobit pothvat

E-mail Ispis

Na prigodnoj svečanosti održanoj u Hrvatskome domu u Vukovaru u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj pripadnicima sustava Civilne zaštite dodijeljene su godišnje nagrade i priznanja te nagrade i priznanja za osobit pothvat u zaštiti i spašavanju za 2017.

Za osobit pothvat u akciji spašavanja osobe od utapanja, zasluženo nagradu su dobili Luka Božičević i Gordan Badanjak, vatrogasci iz DVD-a Oštarija te im ovom prigodom od srca čestitamo. Ponos su našeg kraja.
Više na foto-albumu DVD-a Oštarije :https://www.facebook.com/pg/DvdOstarije/photos/?ref=page_internal

Pogledajte Prilog HRT-a

 

Odgođeno održavanje predškole i opće igraonice

E-mail Ispis

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta održavanje predškole i opće igraonice u Dječjem vrtiću Josipdol, do kraja tjedna se odgađa. Nastavak rada počinje u ponedeljak, 5.03.2018. prema rasporedu.

Dogovoreno predavanje mr. Nade Žanko koje se je trebalo održati 02.03.2018. u Dječjem vrtiću Josipdol se odgađa za slijedeći tjedan 09.03.2018. u 16:30sati.

 

 


Stranica 6 od 68
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka