Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

KONGRES SAVJETA MLADIH REPUBLIKE HRVATSKE

E-mail Ispis

Predsjednik Savjeta mladih Općine Josipdol Filip Franjković sudjelovao je na 1. Kongresu savjeta mladih Republike Hrvatske koji se održao u Trogiru od 6. do 7. travnja. U sklopu Kongresa je održana panel rasprava „DEMOGRAFSKA KRIZA – izazov za Hrvatsku i prepreka gospodarskom rastu“. Na Kongresu su sudjelovali predstavnici savjeta mladih iz tridesetak jedinica lokalne i regionalne samouprave. Na panelu su sudjelovali vodeći hrvatski demograf dr. sc. Stjepan Šterc, Jelena Miljenović predstavnica iz World Youth Aliance Hrvatska te Martin Pauk, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita. Program je nastavljen u subotu, 7. travnja, i to 2. sjednicom predsjedništva Koordinacije savjeta mladih RH na kojoj je u Koordinaciju jednoglasno primljen Savjet mladih Grada Novigrada, kao 34. član Koordinacije. Nakon sjednice predsjedništva održane su brojne radionice na kojima se raspravljalo o aktualnim problemima i prijedlozima članova savjeta mladih iz cijele Hrvatske.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/koordinacija-savjeta-mladih-rh-demografska-revitalizacija-je-temeljni-preduvjet-za-gospodarski-oporavak-hrvatske-1238019 - www.vecernji.hr

 

Više...
 

Čestitka

E-mail Ispis

Mir, blagostanje i zajedništvo

svim žiteljima naše općine koji

Uskrs slave po julianskom kalendaru

općinski načelnik Zlatko Mihaljević

 

Prezentacija projekta razvoja širokopojasnog interneta

E-mail Ispis

Prezentacija projekta razvoja širokopojasnog interneta

U gradu Slunju održana je prezentacija Projekta razvoja širokopojasnog interneta u Karlovačkoj županiji, a isti je dio i razvoja interneta na području naše općine.

Neke osnovne podatke o istom pročitajte na ovom linku.

 

Sretan Uskrs

E-mail Ispis

 

PRIOPĆENJE VEZANO ZA MEDIJSKE NAPISE O PROBLEMATICI ODVODNJE U OGULINSKOJ ULICI U JOSIPDOLU

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRV ATSKA
KARLOV AČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
OPĆINSKI NAČELNIK
Klasa: O l 0-0 1118-0 ll 18
Ur.br: 2133/13-02-18-02
Josipdol, 26. ožujka 2018. godine

PRIOPĆENJE
VEZANO ZA MEDIJSKE NAPISE O PROBLEMATICI ODVODNJE U OGULINSKOJ
ULICI U JOSIPDOLU

"Voda u podrumima - općina ne mari"

Priopćenje.pdf

 

Prijem za učenike

E-mail Ispis

Savjet mladih Općine Josipdol organizirao je prijem za učenike s područja Općine Josipdol koji su sudjelovali na županijskoj razini natjecanja u znanju. Učenike je prvo pozdravio i čestitao im predsjednik Savjeta mladih Filip Franjković, a zatim su to učinili i Zlatko Mihaljević, općinski načelnik, Sanja Dubić, ravnateljca Gimnazije Bernardina Frankopana, Josip Anušić, voditelj PŠ Siniša i Zrinko Rendulić Oštarije, te Miro Rahan, profesor u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin. Ispred Savjeta mladih sudjelovali su još Kristian Turkalj, zamjenik predsjednika, i Tea Grba.

Učenicima je čestitano na njihovom trudu i zalaganju da uz redovnu nastavu uče još i za natjecanja i na istima postižu zapažene rezultate. Također, na najbolji mogući način promoviraju školu i mjesto iz kojeg dolaze. Na kraju su svi dobili simbolične poklone, a glavna zadaća ovog prijema bila je pokazati učenicima da pratimo i cijenimo njihov rad. Nadamo se da će ovo postati tradicija te da će svake godine biti sve više učenika sa što boljim rezultatima.

 

Županijski susret savjeta mladih u Josipdolu

E-mail Ispis
U Josipdolu je, povodom Dana Općine, Savjet mladih Općine Josipdol 17. ožujka organizirao županijski susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije. Susretu su se odazvali članovi Savjeta mladih Karlovačke Županije, Grada Karlovca i Grada Ozlja. Također, prisustvovali su članovi udruge Carpe diem.
Nakon intoniranja državne himne i održane minute šutnje, predsjednik Savjeta mladih Filip Franjković pozdravio je sve nazočne, kratko predstavio Općinu Josipdol te svima poželio ugodan boravak. Isto je učinio i općinski načelnik Zlatko Mihaljević. Poslije se svaki Savjet mladih predstavio prezentacijom u kojoj je bilo navedeno što se dosad učinilo te što se planira u budućnosti. Članovi udruge Carpe diem prezentirali su Strategiju za mlade Karlovačke županije. Nakon kraće rasprave, susret je završen zajedničkim neformalnim druženjem.
Ispred Savjeta mladih Općine Josipdol sudjelovali su članovi Miljenko Božičević, Marija Božičević, Tea Grba, Alen Gračanin te suradnica Doroteja Palijan.
 

Dan Općine Josipdol proslavljen radno sa županom i pročelnicima Karlovačke županije

E-mail Ispis

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je u ponedjeljak, 19. ožujka, u Josipdolu, u prostoru Općine Josipdol. Na kolegiju je sudjelovao i kolegij Općine Josipdol, na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem te saborski zastupnik Tomislav Lipošćak. Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Josipdola. Župan Jelić je sa svojim kolegijem predstavnicima Općine Josipdol predstavio projekte Karlovačke županije dok su domaćini prezentirali projekte Općine Josipdol. Ovdje su posebno naznačeni projekti vodovoda Modruš, izgradnje Dječjeg vrtića u Josipdolu, kotlovnice na bio-masu koja bi toplinskom energijom opskrbljivala više javnih objekata, izgradnja Vatrogasnog doma kao i sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama.

Nakon održanog kolegija župan i suradnici obišli su u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević prostor Osnovne škole Josipdol, gdje je ravnateljica predstavila projekt energetske obnove škole te obnove krovišta. Projekt obnove krovišta je u tijeku, vrijedan je 747 tisuća kuna od čega je 300 tisuća osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU a ostatak su decentralizirana sredstva Karlovačke županije, na čemu se ravnateljica posebno zahvalila Karlovačkoj županiji i županu Damiru Jeliću.

Nakon obilaska škole župan se sa suradnicima priključio svečanosti obilježavanja Dana općine Josipdol pa su tako, pred središnjim križem gorblja u Josipdolu, upalili svijeću, a potom nazočili Svetoj misi u Župnoj crkvi, koju je predvodio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije Marinko Miličević.

Više...
 

Dan Općine Josipdol

E-mail Ispis

Dragi stanovnici Općine Josipdol,

Povodom Blagdana Sv. Josipa, Dana naše Župe i  zaštitnika naše Domovine, naše Općine Josipdol,  kao i  Dana škole Josipdol, čestitamo  Vam  Dan Općine Josipdol sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom, svi zajedno, učinimo Josipdol, Općinom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Vaši

načelnik Zlatko Mihaljević  i predsjednik Općinskog vijeća Josip Vukelić

 

Župan Damir Jelić povodom Dana Općine u Josipdolu

E-mail Ispis

U ponedjeljak, dana 19. Ožujka 2018. Godine, u prigodi  obilježavanja blagdana Sv. Josipa i Dana Općine, u Općini Josipdol održati će se Kolegij  Župana s pročelnicima i  ravnateljima ustanovama i  kolegij Općine Josipdol sa  razradom i prezentacijom projekata Karlovačke Županije i Općine Josipdol.

Po završetku Kolegija predviđen je obilazak osnovne škole Josipdol, u sklopu radova energetske obnove škole koji su pri samom završetku.

Nakon obilaska škole, a prije Svete mise predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred središnjim križem u groblju Josipdol za sve preminule hrvatske branitelje.

Župan sa suradnicima i sa svim  predstavnicima Općine Josipdol  kao i udruga sa područja Općine Josipdol i nazočnim gostima prisustvovati će Svetoj misi u crkvi Sv. Josipa koju će predvoditi preč. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Po završetku svete mise predviđeno je zajedničko druženje sa građanima.

 


Stranica 5 od 68
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka