Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Projekt izrade Strategije Karlovačka županija – Pametna županija

E-mail Ispis

 

Sukladno provedbi javnog savjetovanja za dokumente Strategija Karlovačka županija - Pametna županija i Akcijski plan kojim se planiraju prioritetne aktivnosti za sljedeće tri godine, u svih 5 gradova Karlovačke županije, u suradnji s izrađivačima Strategije tvrtkama Infodom i Infocumulus i jedinicama lokalne i regionalne samouprave, održat će se javne tribine putem kojih će se građanima predstaviti projekt izrade Strategije Karlovačka županija – Pametna županija. Koristeći se digitalnim tehnologijama, Karlovačka županija nastoji svakodnevne aktivnosti učiniti što produktivnijima i time stvoriti povoljnu klimu za gospodarski rast, ali i kvalitetniji i privlačniji život.

Osim toga, žiteljima gradova i općina, pružit će se mogućnost postavljanja pitanja i davanje prijedloga autorima dokumenata, kao i predstavnicima gradske i općinske vlasti, bilo s mjesta održavanja online tribine ili bilo kojeg drugog mjesta, putem interneta.

Webinari će se održavati u tjednu od 17. do 21. veljače, u vremenskom periodu od 17:00 do 19:00 sati na sljedećim lokacijama:

Slunj 17.02.2020. – Gradska vijećnica na kojima sudjeluju i općine Cetingrad i Rakovica

Duga Resa 18.02.2020. – Gradska vijećnica na kojima sudjeluju i općine Bosiljevo, Barilović, Generalski Stol i Netretić

Ogulin 19.02.2020. - Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin na kojima sudjeluju i općine Josipdol, Plaški, Saborsko i Tounj

Ozalj 20.02.2020. – Gradska vijećnica na kojima sudjeluju i općine Žakanje, Kamanje i Ribnik

Karlovac 21.02.2020. – Ilirska dvorana Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ na kojima sudjeluju i općine Draganić, Lasinja, Krnjak i Vojnić

Karlovačka županija poziva sve zainteresirane građane da prisustvuju javnim tribinama te da svojim pitanjem ili prijedlogom doprinesu stvaranju što kvalitetnije Strategije, kako bi se u konačnici stvorili uvjeti za što bolji i ugodniji život.

 

 

Poziv udruge Nismo sami

E-mail Ispis

U mjesecu Dana života, Svjetskog dana borbe protiv raka, Dana svijesti o moždanom udaru kod žena, Svjetskog dana bolesnika, Nacionalnog i međunarodnog dana raka u dječjoj dobi DPD "Sv. Ivan Pavao II." Oštarije

poziva vas,

25. veljače 2020. (utorak) u 18,30 sati, u Župni dom u Oštarijama na upoznavanje portala i udruge Nismo same.


S nama će biti predsjednica Udruge i urednica knjige Nismo same Ivana Kalogjera, dopredsjednica Udruge i jedna od autorica Goranka Pere, te Irena Letica Ćurčić i časna sestra Sunčica Kunić koje su napisale svoje priče o borbi s malignom bolešću .

Osim o radu udruge koja pruža podršku i pomoć oboljelima od raka, njihovim partnerima, članovima obitelji i prijateljima razgovarat ćemo i o projektu "Nisi sama- ideš s nama!", novoj socijalnoj usluzi koju su uvele Nismo same kako bi ženama oboljelima od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama osigurale besplatan prijevoz taksijem na kemoterapiju.

Za zbirku ispovijesti žena nakladnik Profil odrekao se svih prihoda od prodajte knjige, u korist udruge Nismo same i projekta prijevoza na kemoterapiju. Osim kupnjom knjige dobrodošao je i prihod od prodaje unikatnih proizvoda. Osvijestimo svoje misli i djela zajedničkim druženjem i usmjerimo misli i djela prema životu.

https://www.nismosame.com/

 

Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici

E-mail Ispis

Pravilnik o godišnjem paušalnom iznosu članarine za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu

i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

i o obrascima TZ za plaćanje članarine turističkoj zajednici

 

Pravilnik na linku...

 

 

Poziv na predstavljanje Glagoljskog kalendara

E-mail Ispis

Na Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva i tiska Misala po zakonu rimskog dvora Maći glagoljaši

pozivaju Vas

na predstavljanje Glagoljskog kalendara, 22.veljače 2020. (subota) u 18,30 sati u Župnom domu u Oštarija.


Maći glagoljaši će za Vas izložiti svoje radove stvorene u proteklih 6 godina. Tropismene glagoljaške puzzle (pismo latinice, glagoljice i Braillevo) predstaviti će Vam njihov autor Zlatko Šakić .

Svojim dolaskom podržite, pomozite i potaknite ih na daljnji rad u stvaranju i čuvanju hrvatske kulturne baštine.

 

Podnositelji zahtjeva su odustali od pokretanja bilo kakve djelatnosti u Josipdolu

E-mail Ispis
Poštovani sumještani,


Zahvaljujemo Vam na velikom odazivu i dolasku na javnu raspravu. Drago nam je da ste shvatili ozbiljnost teme i da smo zajednički u startu otklonili bilo kakvu mogućnost ponavljana scenarija i pritisaka iz 2007. godine.

U vrijeme sazivanja javne rasprave nismo imali saznanja o djelatnostima  i radnim aktivnostima tvrtke BIO SOLUTION d.o.o. ali smo razdoblju pripreme došli do katastrofalnih spoznaja o povijesti i djelatnosti tvrtke.

Vrlo važna činjenica je prostor tvrtke DIG JOSIPDOL d.o.o. u privatnom vlasništvu i da kao institucija ne možemo izravno utjecati na njihove poslovne odnose kao i činjenicu da tvrtke u toj poslovnoj zoni, nažalost, raspolažu  važećim dozvolama za gospodarenje otpadom koje su ima izdana od strane nadležnih institucija, a protivno našim stavovima.

Samo jedinstveni možemo utjecati  da zabranimo i ustrajemo  na neprihvatljivosti takvog vida gospodarenja otpadom u našom okruženju.

Podnositelji zahtjeva su odustali od  bilo kakve mogućnosti pokušaja pokretanja bilo kakve djelatnosti u Josipdolu.

Hvala Vam.

Vaš Načelnik Zlatko Mihaljević
Više...
 

Javna objava nepropisno odbačenog otpada

E-mail Ispis

Javno objavljujemo  fotografije neprooisno odbačenog otpada u Modrušama. Pocinitelj nam je poznat . Pozivamo ga da sutra do podne propisno zbrine odbačeni otpad i javi se nakon zbrinjavanja u Općinu.

Ukoliko to ne učini biti će kažnjen visokom kaznom.

Općina Josipdol.

 

PRIOPĆENJE PO OBJAVLJENOM POZIVU ZA JAVNU RASPRAVU

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
Općinski načelnik
KLASA: 010-01/20-01/07
URBROJ: 2133/13-01-20-04
Josipdol, 11. veljače 2020. godinePRIOPĆENJE
PO OBJAVLJENOM POZIVU ZA JAVNU RASPRAVU O PRIJEDLOGU DJELATNOSTI
SKLADIŠTENJA I OBRADE OTPADA
ZA DAN 11. VELJAČE 2020. GODINE


Poštovani,

Ponukan javnim objavama na portalima i društvenim mrežama, dijeljenjem SMS i drugih poruka, pozivima ispred „oltara“, raspravama u „kuloarima“ te pozivima i upitima naših sumještanima nastalih u nedostatku potpune informacije ili „Ciljanih dezinformacija“ koje se upućuju da bi Općina Josipdol ponovno postala „medijski slučaj“ očitujem se slijedeće:

Općina Josipdol, niti ja kao Načelnik Općine, nikada nismo promijenili stavove iznesene početkom 2007. godine kada smo imali sličan pokušaj pokretanja postupka sakupljanja, skladištenja i obrade otpada.

2007. godine i danas pozvao sam sve naše sumještane da se uključe u raspravu svojim prijedlozima, primjedbama i sugestijama oko dobivanja potpunih saznanja te iznalaženja najboljeg mogućeg rješenja i zauzimanja zajedničkog stava.
Više...
 

Dopis uz uplatnice za komunalnu naknadu

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
OPĆINSKI NAČELNIK

Josipdol, 31. siječnja 2020. godine

Poštovani stanovnici naše Općine,


U sklopu podjele godišnjih računa za odvoz komunalnog otpada, komunalne naknade i grobne naknade, te ostalih obveza prema općini Josipdol i svakodnevnih novih mjera koje nam propisuje država imamo potrebu za kratko obrazloženje i upoznavanje Vas sa našim planom i načinom funkcioniranja naše općine.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima onima, koji unatoč teškoj situaciji, podmiruju uredno i redovno svoje obaveze koju su zakonom propisane i naložene općinama i gradovima na provedbu.

Podmirenje obveza prema Općini Josipdol je u javnom interesu.

Ovim putem pozivamo dužnike da podmire svoje obaveze uz mogućnost oslobađanja plaćanja kamata u slučaju jednokratne otplate dugovanja jer samim time izbjegli bi daljnje troškove i neugodnosti, kako sebi tako i Općini Josipdol u slučaju nepopularne prisilne naplate dugovanja, a koja je za nas obvezujuća.

Više...
 

Prijavite Vaš objekta za akciju „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2019“

E-mail Ispis

Poštovani,

U okviru akcije Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2019. i ove godine provest će se ocjenjivanje obiteljskog smještaja te najboljima dodijeliti nagrade i priznanja. Priznanjem „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“ odajemo priznanje najboljima u hrvatskom turizmu za kvalitetu i izvrsnost.

Hrvatska gospodarska komora provodi ocjenjivanje od 1997. godine, a od 2015. godine i za obiteljski smještaj, kako bi osvijestili javnost o važnosti pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu i nagradili najbolje.

KATEGORIJE

1. Najbolji smještaj na obali (more, jezero, rijeka)

2. Najbolji smještaj u gradu

3. Najbolji smještaj za obitelji

4. Najbolji smještaj za aktivan odmor

5. Najbolji smještaj za wellness odmor

6. Najbolji smještaj za boravak s ljubimcima

7. Najbolji smještaj bez barijera

8. Najbolji eko smještaj

9. Najoriginalniji smještaj

10. Najbolji smještaj u prirodi

11. Najbolji smještaj u ruralnom turizmu

Nositelj ocjenjivanja obiteljskog smještaja je Zajednica obiteljskog turizma HGK

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije faze. Prvu fazu čini prikupljanje i obrada fizičkih pokazatelja, dok u drugoj fazi stručna komisija vrednuje kvalitativne pokazatelje s posebnim naglaskom na specijaliziranim uslugama i sadržajima koje objekt nudi.

Prijavite Vaš objekta za akciju „Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku 2019“ preko slijedeće POVEZNICE do 19.02.2020. godine. Dodjela priznanja održati će se u sklopu Foruma obiteljskog smještaja, koji se održava u Pazinu 27.-28.3.2020.

Hrvatska gospodarska komora

Sektor za turizam

 

Općini Josipdol iz programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobreno 275 000 kn za program predškolskog odgoja

E-mail Ispis

(izvor: KA PORTAL)

Općinama stigla pomoć za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti – u Karlovačkoj županiji najviše osigurali Josipdol i Žakanje

U cilju demografske obnove, a posebno u manje naseljenim i ruralnim područjima u kojima nedostaje ili je slabo razvijena institucionalna skrb za djecu rane i predškolske dobi, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku osiguralo je 13,5 milijuna kuna pomoći.

Prihvatljivi prijavitelji ovog programa su općine sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i (područne) regionalne samouprave prema stupnju razvijenosti. Mjerilo za dodjelu financijske potpore je broj djece upisane u dječji vrtić u tekućoj pedagoškoj godini, a iznos po jednom djetetu iznosi 500,00 kuna mjesečno. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom prijavitelju iznosi 275.000,00 kuna.

Za održavanje predškolske djelatnosti u Karlovačkoj županiji financijsku potporu osigurale su općine Vojnić u iznosu 121 tisuću kuna, Tounj iznos od 99 tisuća kuna, Generalski Stol iznos od 236 500 kuna, Žakanje iznos od 247 500 kuna te Josipdol maksimalnih 275 tisuća kuna. Za provođenje isključivo programa predškole u sklopu Osnovne škole Katarine Zrinski u Krnjaku dodijeljen je financijski iznos od 7 000 kuna.

Na članak....

 

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 86
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


iZBORI


nedjelja, 5.sijećnja  2020.

Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka