Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan u Josipdolu

E-mail Ispis
U ponedjeljak, 18. veljače u prostoru Općine Josipdol održan je kolegij župana Karlovačke županije Damira Jelića sa zamjenicima, pročelnicima i kolegij Općine Josipdol sa načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i suradnicima  na kojem se raspravljalo o projektima Karlovačke županije sa posebnim naglaskom na projekte koji se odnose na područje općine Josipdol.
Razgovaralo se o temama gospodarenja otpadom, turističkim projektima, problematici državne imovine, Razvojnom fondu Karlovačke županije i demografskim mjerama. Pročelnica Ivanka Turkalj izvjestila je prisutne o trenutnom stanju projekata te problemima koje zajednički treba riješiti. Dogovorena je daljnja suradnja oko započetih projekata gdje je stavljen naglasak na strateške ciljeve koji su nužni za poboljšanje kvalitete života u općini. U ovom trenutku najbitniji projekti za općinu Josipdol su izgradnja dječjeg vrtića i vatrogasnog doma za koji je izdana građevinska dozvola i školska sportska dvorana u Oštarijama te rješenje vodoopskrbe naselja Modruš i Trojvrh kao i aktivnosti oko rekonstrukcije DC42, DC23 i ŽC 3255 čija je rekonstrukcija uvjetovana izgradnjom kanalizacije, rekonstrukciju vodovoda i javne rasvjete te izgradnja nogostupa.
Nakon održanog kolegija župan i suradnici obišli su prostor Osnovne škole Josipdol, gdje su razgledali uređeno krovište i stolariju, čije je uređenje finacirala Županija te sagledali mogućnosti rješavanja problema kotlovnice, o čemu je izvjestila ravnateljica Anđelina Božičević. Prilikom obilaska škole načelnik općine upoznao je župana i suradnike sa novoizgrađenim pristupom školi i dječjem vrtiću i uređenju prostora parka ispred škole i oko spomenika Hrvatskim braniteljima koje radove je izvela Općina Josipdol krajem 2018. godine u vijednosti od 400 000 kuna, kao i planirano uređenje šetnice i izlaza prema D42 koja bi olakšala pristup školi i dječjem vrtiću te povećala sigurnost djece, a temeljem predstavljanja vizualizacije izgleda cjelokupnog prostora koja je prezentirana na kolegiju.
Po posjetu školi sudionici kolegija su obišli dio novouređene ceste LC 34136 Josipdol - Salopeki Modruški - Modruš, na kojoj je saniran asfaltni kolnik u dužini 900 metara, u čiju obnovu je ŽUC uložio 204 tisuće kuna.
Više...
 

Obavijest o vodoopskrbi

E-mail Ispis

Dana 15.02.2019. godine u vremenu od 9,00 do 13,00 h bez vode će biti Senjska ulica u Josipdolu i Cerovnik.

 

Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ogulin

 

U sportsku igraonicu Dječjeg vrtića Josipdol uključeno 30-ero djece

E-mail Ispis

U sklopu projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“, 3.12.2018. god .u Dječjem vrtiću Josipdol, započela je s radom Sportska igraonica. U Sportsku igraonicu uključeno je 30-ero djece, a odvija se u dvije starosne skupine, dva puta tjedno u školskoj dvorani OŠ Josipdol, koja je u neposrednoj blizini vrtića. Igraonica će se tijekom projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“  financirati  iz Europskog  socijalnog  fonda, pa će za svu djecu, u tom periodu, biti besplatna.

Cilj  Sportske igraonice je zadovoljavanje dječje potrebe za igrom i stvaranje zdravih navika. Tijekom djetinjstva i odrastanja, tjelesna aktivnost ima važnu ulogu u tjelesnom, mentalnom i socijalnom razvoju djeteta. Jedan od primarnih zadataka ove igraonice je razvijati svijest o potrebi tjelesnog vježbanja i zdravom načinu života.  Osim toga, u sklopu igraonice, kod djece će se  poticati    razvoj funkcionalne i motoričke sposobnosti te usvajanje osnovnih tehnika sportskih disciplina (atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, košarka, odbojka, nogomet, rukomet, tenis…)

Na samom početku obavljena su antropometrijska mjerenja djece po skupinama koja će se pratiti kroz kontrolno i završno mjerenje u veljači i lipnju.

Plan i program Sportske igraonice  izrađen je u suradnji magistrice kineziologije OŠ Josipdol,  sportskog trenera  TK Josipdol, i ravnateljice Dječjeg vrtića Josipdol. te je upućen na verifikaciju u Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu ESF-ovog projekta ”Odrastimo sretno u poticajnom okruženju”.

Voditelj Sportske igraonice je prof. pedagogije i informatike/ sportski trener,  Bojan Grba.

Opširnije na stranici DV-Josipdol.hr

 

ISPORUKA INTERVENTNIH ODJELA DVD-U JOSIPDOL

E-mail Ispis

Operativna postrojba DVD-a Josipdol ovih dana je postala bogatija za deset kompleta interventnih zaštitnih odijela proizvođača  vatrogasne opreme S-Gard, čije je  financiranje omogućila općina  Josipdol.

DVD Josipdol se je prijavio na javni natječaj za dodjelu financijskih potpora udrugama građana koje djeluju na području općine Josipdol za 2018 godinu za dio koji je namjenjen programima i projektima civilne zaštite sa opremanjem operativne postrojbe DVD-a Josipdol osobnom zaštitnom opremom.Na prijedlog Odbora za društvene djelatnosti, koji je bio zadužen za ocjenu projekata i dodjelu sredstava udrugama, DVD-u Josipdol odobrena su sredstva od 60.000,00 kuna .

 

Više...
 

Saziv za 10. sjednicu Općinskog vijeća Općine Josipdol

E-mail Ispis

Republika  Hrvatska
Karlovačka Županija Općina Josipdol Općinsko  Vijeće
Klasa: 021-05/19-01/01
Urbroj:  2133/13-04-19-01
Josipdol, 25. siječnja 2019. godine

Temeljem  članka  18., 20.  i 89.  Poslovnika  Općinskog  vijeća   općine  Josipdol ("Glasnik Karlovačke   Županije" broj: 49/2013, 42/2015),

SAZIVAM

10.  sjednicu Općinskog Vijeća Općine Josipdol koja će se održati dana 31. siječnja 2019. godine (četvrtak)  u prostorijama Općine Josipdol,  Ogulinska  ulica 12,  sa početkom u 13,00  sati.

   

Obavijest o odvozu komunalnog otpada

E-mail Ispis

Poštovani,

obavještavaju se stanovnici Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada vrši ponedjeljkom da će se izuzetno odvoz komunalnog otpada ovaj tjedan, a zbog popravka komunalnog vozila, vršiti sutra, u srijedu, dana 16. siječnja 2019. godine.

S poštovanjem,

 

 

Obavijest o odvozu komunalnog otpada za područje Oštarija

E-mail Ispis

Poštovani stanovnici,

obaviještavamo Vas da će se odvoz komunalnog otpada sa područja Oštarija vrštiti sutra ( utorak) u poslijepodnevnim satima zbog otklanjanja kvara na komunalnom vozilu.

Hvala na razumijevanju.

   

Božićna čestitka pravoslavnim vjernicima Općine Josipdol

E-mail Ispis

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti Općine Josipdol najiskrenije čestitke povodom blagdana Kristovog rođenja.

Svima želimo blagoslovljen Božić, obilje zdravlja, sreće i blagostanja.

"Mir Božji, Hristos se rodi!"

Načelnik Zlatko Mihaljević i predsjednik Općinskog vijeća Josip Vukelić

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 74
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka