Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Predaja zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani

E-mail Ispis

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio

Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr

 

Uputa vezana za obavljanje djelatnosti vrtnih centara, rasadnika te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu

E-mail Ispis

UPUTA

o primjeni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini,

uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja

 

S obzirom na upit Ministarstva poljoprivrede u vezi s obavljanjem nužnih poljoprivrednih radova te s tim u vezi prodajom poljoprivrednog reprodukcijskog materijala ( sjeme, presadnice, sadnice) i rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu daje se tumačenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

U smislu Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ iz točke III. stavka 2., podtočke f)  podrazumijeva  i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Sukladno tome, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina ( Narodne novine br. 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

UPUTA izdavanja propusnice zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta

E-mail Ispis

UPUTA

o primjeni Odluke o zabrani napuštanja mjesta

prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

 

S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite daje se tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga.

Budući da se obrađivanje zemlje, tj. poljoprivredni radovi mogu podvesti i pod točku f)“putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće“ i pod točku e)“vitalni obiteljski razlozi, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština“ navedene Odluke, daje se uputa stožerima civilne zaštite da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, tj. obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

 

UPUTA o izdavanju propusnica za putovanje na otok

E-mail Ispis

UPUTA

o izdavanju propusnica za putovanje na otok

 

S obzirom na veliki broj zahtjeva i upita za izdavanje propusnica za odlazak na otoke, a u svrhu ujednačavanja postupanja stožera pri izdavanjanju propusnica za odlazak na otoke daje se sljedeći uputa:

Fizičkoj osobi koja s kopna želi doći na otok, a nalazi se u kategoriji koja može ishoditi propusnicu, propusnica se može izdati u slučaju da je njen dolazak na otok neophodan i neodgodiv, a što obrazlaže u svom zahtjevu stožeru civilne zaštite nadležnom za mjesto planiranog odredišta  na otoku (općinski ili gradski stožer civilne zaštite). Prije izdavanja propusnice fizičkoj osobi, stožer civilne zaštite nadležan za mjesto planiranog odredišta na otoku dužan je ishoditi suglasnost nadležnog županijskog stožera civilne zaštite.

Više...
 

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

E-mail Ispis

 

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNA GOSPODARSTVA

Karlovačka županija i Grad Karlovac formirat će novu web stranicu na kojoj će naši poljoprivrednici moći ponuditi svoje proizvode zainteresiranim potrošačima – žiteljima naše županije. Uslijed situacije koja je nastupila zbog virusa COVID-19, neposredna prodaja na tržnicama trenutno je obustavljena, a ovo može postati jedan od načina plasmana proizvoda, sada i ubuduće.

Pozivamo sva zainteresirana poljoprivredna gospodarstva, koja imaju poljoprivredne proizvode namijenjene tržištu, na iskaz interes i dostavu potrebnih podataka.

Podatke o poljoprivrednom gospodarstvu dostavite na e-mail adresu:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Naziv poljoprivrednog gospodarstva (ime i prezime nositelja):

·         Telefon/mobitel  osobe za kontakt

·         Popis poljoprivrednih proizvoda

·         Uvjete dostave

·         Ostale podatke po potrebi

·         Link na face ili web stranicu

Vrlo je važno podizati svijest o važnosti kupovanja domaćih proizvoda i konzumiranju istih s obzirom da je ono što je prirodno proizvedeno dobro za opće stanje našeg organizma. U današnje vrijeme svjedoci smo koliko je odabir hrane, priprema i kombiniranje namirnica važno za naše zdravlje, a da je tome tako potvrđuje i stalan porast potreba za proizvodima koji proizlaze iz poljoprivrednih gospodarstava s područja Karlovačke županije.

Karlovačka županija i Grad Karlovac spremne su pružiti informatičku, administrativnu i promocijsku podršku našim poljoprivrednicima u ovim vremenima koja svima nama, nažalost, predstavljaju nove i teške okolnosti, ali neka nam ujedno budu i prilika za kvalitetne promjene.

*Dobiveni podaci služe kao temelj za elektroničku obradu podataka u svrhu stvaranja jedinstvene baze informacija o dostupnim poljoprivrednim gospodarstvima.


 

 

Informacije za izdavanje propusnica

E-mail Ispis
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Kretanje van mjesta prebivališta dozvoljeno je samo uz predočenje propusnice.


Molimo naše sumještane na maksimalno smanjenje kretanja i traženja propusnica samo u opravdanim i nužnim potrebama.


Za sva upite u vezi propusnica i prave točne informacije možete dobiti pute elektroničke pošte Općine Josipdol –  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

na broj telefona Općine Josipdol 047-581-298 (Općina Josipdol)

na broj mobitela 099-687-4911 (Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)

OnLine obrazac za izdavanje propusnice


Budimo odgovorni, pazimo na sebe i time pomažemo svima.


S poštovanjem,  

Načelnik Stožera CZ Nikica Jagnjić


Uputa o izdavanju propusnica

Uputa o izdavanju propusnica -SKRB ZA STARIJE I NEMOĆNE te za korištenje benzinskih postaja
 

Nadopuna uputa za privatne iznajmljivače, OPG-ove te vlasnika privatnih kuća koji pružaju smještaj

E-mail Ispis
Poštovani,

s obzirom na brojne upite vezane uz mjere Vlade RH, ovim putem Vam šaljemo dodatne Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja (nisu u sustavu PDV-a) koje možete koristiti u daljnjoj komunikaciji s iznajmljivačima. Vezano uz dio upute oko turističke pristojbe (paušal), važno je naglasiti kako će informacija o navedenoj mjeri biti provedena preko sustava eVisitor stoga se korisnici ne moraju nigdje javljati, odnosno obrada podataka će biti automatska preko sustava eVisitor.

Detalji u uputama.

Upute za privatne iznajmljivače i OPG-ove koji pružaju usluge smještaja.docx

Nadopunjene Upute za vlasnike kuća za odmor i stanovnike općina i gradova u vezi prijave gostiju u eVisitor sustav.docx


Osim toga, nastavno na prijašnje upute u vezi prijave gostiju u eVisitor, zbog posebnih okolnosti omogućuje se i 3. način prve registracije u eVisitor sustav (Ažurirane upute u privitku):

Za osobe koje nemaju uvjeta za dostavu dokumentacije putem interneta postupak je sljedeći:
Više...
 

UPUTA u vezi s primjenom Odluke o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama

E-mail Ispis

UPUTA

u vezi s primjenom Odluke o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje

posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama

za vrijeme proglašene epidemije COVID-19

S obzirom na tijek epidemiološke situacije napominjemo da Odlukom o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašene epidemije COVID-19

- nije dopuštena prodaja na klupama, već samo u zatvorenim prostorima tipa prodavaonica ili kioska.

 

Djelatnost dostave plina tokom provedbe Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja

E-mail Ispis

UPUTA

STOŽERIMA CIVILNE ZAŠTITE

(dostava plina )

S obzirom na upite o primjeni Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja (Narodne novine br. 32/2020) na djelatnost dostave plina u UNP bocama i UNP cisternama za UNP spremnike daje slijedeće tumačenje:

- Protuepidemijska mjera obustave rada uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima iz točke III. stavka 1., podstavka 1. Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja ( Narodne novine br. 32/2020) se ne odnosi na djelatnost dostave plina u UNP bocama (propan butan) i UNP cisternama za UNP spremnike.

- Prilikom dostave dostavljači su se dužni strogo pridržavati svih mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

 

Obavijest o radu poštanskog ureda

E-mail Ispis

Poštovani,

Poštanski ured 47303 Josipdol od ponedjeljka 30.03.2020. privremeno će, zbog nastale situacije, raditi prema novom radnom vremenu i to od ponedjeljka do petka od 08:00 do 11:00 sati.

 

Kristina Kolaković

Voditeljica mreže PU Karlovac-Ogulin


 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 92
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Civilna zaštita i vatrogastvo

099-687-4911
(Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)
Novi broj
dostupan za sva pitanja o novom koronavirusu

Prijava komunalnog nereda


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka