Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Obavijest Općine Josipdol vezano za komentare na društvenim mrežama

E-mail Ispis

 


REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
Josipdol, 8. srpnja 2020. godine

Poštovani stanovnici Općine Josipdol,

vezano za komentare na društvenim mrežama, a posebice jučerašnje objave Zorice Marine Jandrlić u svezi provođenja izbornog procesa za parlamentarne izbore, obavještavamo Vas da je gđa Zorica Marina Jandrlić iznijela u svom obraćanju na privatnom profilu niz netočnih i neutemeljenih informacija.

Izborni procesi provode se sukladno nizu propisa (Zakon o izboru predsjednika, Zakon o provođenju lokalnih izbora, Zakon o provođenju parlamentarnih izbora...), a dana 5. srpnja 2020. godine, izborni proces provodio se je prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor.

Prema odredbama Zakona, članove biračkih odbora predlažu ISKLJUČIVO političke stranke te svoje prijedloge unose u „aplikaciju“ u koju nitko nema uvida niti na isto može utjecati, a ponajmanje djelatnici i politički predstavnici iz Općine Josipdol.

Općinsko izborno Povjerenstvo predlaže isključivo predsjednike i zamjenike biračkih odbora za koje je preporučeno da poznaju izborni proces i da imaju znanja i iskustva u provođenju izbora. Dakle, od 10 članova biračkih odbora, samo su dva člana predložena ispred OIP-a, dok je 8 članova predloženo ispred političkih stranaka, prema stranačkom sastavu Hrvatskog sabora.

Imenovana osoba u objavi - „nezaposlena majka - žena“ je predložena za člana biračkog odbora ispred stranke SDP i unesena je u aplikaciju za prijedlog biračkog odbora od strane ovlaštene osobe SDP-a. Imenovana je dana 30. lipnja 2020. godine, pristupila u Općinu Josipdol sa iskazom da ona nije potpisala „Izjavu o prihvaćanju dužnosti člana / zamjenika biračkog odbora, već da je njen potpis krivotvoren, odnosno da je njenu izjavu potpisao netko drugi te da ne želi biti član biračkog odbora imenovan od stranke SDP jer je članica HDZ-a.

Uvidom u obrazac Izjave i osobnu iskaznicu utvrđeno je da potpis nije identičan, te su o toj činjenici obaviješteni predstavnici SDP-a, koji su predložili drugog člana biračkog odbora.

Prema navedenom, nitko iz Općine Josipdol niti na koji način nije mogao utjecati na predlaganje članova biračkih odbora.

Zbog nanošenja štete Općini Josipdol kao instituciji i njenim političkim predstavnicima i djelatnicima, a posebice unatrag mjesec dana, kojima se od strane poznatih i nepoznatih osoba želi omalovažiti Općina kao institucija, kao jedna o uspješnijih općina u Karlovačkoj Županiji, s najmanjim brojem zaposlenih, sa transparentnim poslovanjem, Općina Josipdol će pokrenuti prekršajne i kaznene postupke protiv poznatih i zasad, nepoznatih osoba.

Općina Josipdol

 

 

„Obitelj na more, a pas na ulicu?!”

E-mail Ispis

Poznati par iz popularnog showa „Brak na prvu” te Betty i Nixa na jumbo plakatima po Hrvatskoj

 

Ingrid i Luka: Ljubav na prvu pronađi u skloništu!


- Kampanja „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” već 18 godina poziva na udomljavanje i odgovornost

 

Najdugovječnija kampanja udruge Prijatelji životinja „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” 30. lipnja slavi punoljetnost objavom jumbo plakata po hrvatskim gradovima. Na upečatljivim vizualima Ingrid Divković i Luka Budak, par koji je pronašao ljubav zahvaljujući popularnom showu„Brak na prvu”, sloganom „Ljubav na prvu pronađi u skloništu!” pozivaju na udomljavanje napuštenih životinja umjesto kupnje. Pred objektivom nagrađivane fotografkinje Mare Milin, koja i sama spašava životinje, s njima poziraju umiljata kujica Betty i mazni mačak Nixa koji čekaju da se netko zaljubi u njih i pruži im dom.

Autorica četiriju bestselera, književnica i blogerica Ingrid Divković osjetljiva je na problem napuštanja životinja te kaže da se zato rado s Lukom uključila u kampanju s ciljem promicanja udomljavanja životinja: „Vrlo sam emotivna i jako me pogađa kada netko zbog odlaska na godišnji odmor ili selidbe napusti životinju. One nam vjeruju, mi smo im sve i najmanje što možemo učiniti za ljubav koju nam poklanjaju je štititi ih i odgovorno se brinuti o njima.” Veliku ljubav prema četveronožnim članovima obitelji s njome dijeli komercijalist Luka Budak: „Prije tri godine imao sam prilike udomiti moju mačku Mrmu koja mi je bila velika pomoć u mnogim teškim trenucima. Pozivam sve koji imaju uvjete da udome neku od brojnih napuštenih životinja jer one su svojom toplinom i privrženošću pravi simboli ljubavi.”

Više...
 

Općini Josipdol ocjena odličan iz transparentnosti

E-mail Ispis

U šestom ciklusu istraživanja Institut za javne financije ponovno je analizirao i ocijenio transparentnost proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca. Objavljivanjem rezultata želimo ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.Detaljni rezultati istraživanja svih 576 lokalnih proračuna s interaktivnom kartom dostupni su na mrežnim stranicama Instituta kao i u excel tabeli. Institut za javne financije će poštom poslati priznanja svim lokalnim jedinicama koje su objavile sve tražene proračunske dokumente.

Voditeljice istraživanja:
Mihaela Bronić i Katarina Ott
Projekt financira Hrvatska zaklada za znanost (IP-2019-04-8360)

 

   

U PARTNERSTVU S HT-OM

E-mail Ispis
Autor: L. F. (link na članak:tportal.hr)

Općina Josipdol jedna je od hrvatskih lokalnih jedinica koje su uspješno aplicirale za sredstva iz programa WiFi4EU. Riječ je o projektu Europske komisije, vrijednom 42 milijuna eura, koji promiče uvođenje besplatnog interneta u javnim prostorima diljem Europe

Dosad je oko 400 hrvatskih gradova i općina osvojilo vaučere od po 15 tisuća eura.

Općina Josipdol u instalaciju sustava bežične mreže kreće tijekom kolovoza, a za izvođača radova je putem javnog natječaja odabran Hrvatski Telekom (HT).

'Postavit će se ukupno 10 pristupnih točaka za spajanje na WiFi mrežu. Time će se znatno podići razina besplatnog pristupa internetu na području cijele općine. Želimo omogućiti svakome, bez obzira na to gdje živi ili koliko zarađuje, pristup brzom internetu', rekao je za tportal načelnik te općine Zlatko Mihaljević.

Više...
   

Potpisivanje Ugovora za obnovu zgrade škole u Modrušama i nastavak izgradnje višenamjenskog športskog igrališta Josipdolu

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
Josipdol,  27. lipnja 2020. Godine

 

POTPISANI UGOVORI O DODIJELI SREDSTAVA
IZ PROGRAMA ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE I PROGRAMA PODRŠKE BRDSKO PLANINSKOG PODRUČJA
KOJIMA SU OPĆINI JOSIPDOL DODIJELJENA FINANCIJSKA SREDSTVA
ZA NASTAVAK UREĐENJA VIŠENAMJENSKOG ŠPORTSKOG IGRALIŠTA U JOSIPDOLU I ZA UREĐENJE ZGRADE BIVŠE ŠKOLE U MODRUŠAMA

 

26. lipnja 2020. godine, Načelnik Zlatko Mihaljević, je u Karlovcu sa ministrom regionalnog razvoja i fondova europske, mr. sc. Markom Pavićem potpisao dva ugovora o dodjeli sredstava za financiranje dva projekta na području Općine Josipdol.
Za nastavak projekta IZGRADNJE VIŠENAMJENSKOG VANJSKOG ŠPORTSKOG IGRALIŠTA  uz  osnovnu školu u Josipdolu odobren je iznos od 500.000,00 kn iz Programa podrške brdsko planinskim područjima.
Za projekt uređenja zgrade ŠKOLE U MODRUŠAMA odobren je iznos od 200.000,00 kn iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.
Oba Programa su financirana iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Tijekom 2019. godine uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja izvršena je prva faza radova na izgradnji višenamjenskog športskog igrališta u Josipdolu vrijednosti 1.100.000,00 kn. Izgradnja višenamjenskog športskog igrališta je preduvjet provedbe projekta rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića u Josipdolu koje se dograđuje na postojeće igralište.
Više...
 

Obavijest o obustavi isporuke vode za Modruš

E-mail Ispis
Vodovod d.o.o.
Brinje, Frankopanska 35,
OIB 67230419986
Klasa: 325-01/20-01/27
Ur.br:2125/73-20-01/01
Brinje, 26.06.2020.

Hrvatske autoceste

Sektor za održavanje TJO Brinje

Predmet: Voda za selo Modruš

Poštovani,

Zbog problema s vodoopskrbom na području Jezerana, otežanih uvjeta crpljenja vode kao i curenja na sustavu kojeg nismo u mogućnosti detektirati, prisiljeni smo vas obavijestiti da je potrebno na neko vrijeme obustaviti isporuku vode za naselje Modruš.

O istom obavještavamo  Općinu Josipdol.

S poštovanjem,

Direktor:

Ruža Blažanin, bacc.oec

 

KROVNI INTERPRETACIJSKI PLAN projekta „DODIR CIVILIZACIJA“

E-mail Ispis

Republika Hrvatska
Karlovačka Županija
Općina Josipdol
Općinski Načelnik 
KLASA: 011-01/20-01/01
URBROJ: 2133/13-01-20-01
Josipdol,  26. Lipnja 2020. godine

Temeljem članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ broj: 25/13 i 85/15) i članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi  («Narodne Novine» broj:  33/01, 60/01 - vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13- pročišćeni tekst, 137/15, 123/17, 98/19)  Općinski Načelnik dana   29. lipnja 2020. godine

 

OBJAVLJUJE

KROVNI INTERPRETACIJSKI PLAN projekta „DODIR CIVILIZACIJA“

 

1. Radi pribavljanja mišljenja, prijedloga i primjedbi javnosti objavljuje se  KROVNI INTERPRETACIJSKI PLAN projekta „DODIR CIVILIZACIJA“

Dokument Krovni interpretacijski plan ˝Dodir civilizacija˝ trajno će se nalaziti na poveznici https://drive.google.com/file/d/1CzgiA2UDqPswtNbbo3HbmOCbFqHb55GC/view?usp=sharing

Kompletna projektna dokumentacija koja uključuje sve priloge nalazi se na poveznici https://drive.google.com/drive/folders/18b-fN9R-389Ld7ctBWblWVArcqjZyaon?usp=sharing

2. Javnost i zaniteresirana javnost u postupku  savjetovanja  može sudjelovati davanjem mišljenja, prijedloga  i primjedbi u pisanom obliku.

3. Primjedbe, prijedlozi i mišljenja dostavljaju se u razdoblju od  29. lipnja 2020. godine  do 29. srpnja 2020. godine, Općini Josipdol, elektroničkom poštom na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili običnom poštom na adresu; Općina Josipdol, Ogulinska 12, Josipdol.

4. Nakon provedene javne rasprave Općina Josipdol izvijestiti će javnost i zainteresiranu javnost o prihvaćenim i neprihvaćenim primjedbama  i prijedlozima na svojim internetskim stranicama.

 

Načelnik:

 

Zlatko Mihaljević, ing.građ.


 

Mreža savjeta mladih Karlovačke županije

E-mail Ispis

U subotu (20. lipnja) održan je u Josipdolu susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije. Susretu su prisustvovali županijski Savjet mladih te savjeti mladih iz Karlovca, Cetingrada, Ogulina, Duga Rese, Slunja i Josipdola. Potpisana je Povelja o suradnji između svih osnovanih savjeta mladih na području Karlovačke županije, čime je formalno uspostavljena već vrlo suradnja među savjetima.

U ime domaćina, Savjeta mladih Općine Josipdol, prisutne je pozdravio predsjednik Filip Franjković koji je naglasio kako priča oko Mreže savjeta mladih traje već dosta dugo i da je konačno došlo vrijeme njenog oživotvorenja. Nadalje, istaknuo je da se treba odmah krenuti s radom i aktivnostima jer upravo postignuća zajedničke suradnje najbolje govoriti o cilju i djelovanju Mreže savjeta mladih Karlovačke županije. U ime Općine Josipdol nazočne je pozdravio zamjenik načelnika g. Nikica Jagnjić, koji je rekao da je u ovim modernim vremenima volontersko djelovanje mladih slabo cijenjeno u društvenoj percepciji i da je najvažnije pronaći način kako da aktivniramo i zainteresiramo što više mladih za rad na dobrobit cijele zajednice.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 96
Baner
Baner

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedjeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


iZBORICivilna zaštita i vatrogastvo

099-687-4911
(Nikica Jagnjić, načelnik Stožera)
Novi broj
dostupan za sva pitanja o novom koronavirusu

Prijava komunalnog nereda


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | privatnost podataka