Proslavljen Dan Općine Josipdol i OŠ Josipdol

Molitvom i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile tijekom Domovinskog rata, započeo je program obilježavanja Dana Općine Josipdol. Uz položene vijence, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Josipdolu, svijeću je zapalila županica Martina Furdek Hajdin kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Svijeću su zapalili i načelnik Općine Tounj Ivica Sopek i načelnik Općine Saborsko Marko Bićanić,općinski vijećnici HDZ-a,Udruge branitelja,ravnatelji javnih poduzeća kao i predstavnici civilnih udruga.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Josipdol, načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić osvrnuo se na niz pokrenutih i planiranih projekata. Neki od najznačajnijih su svakako izgradnja nogostupa na DC 42 i DC 23 i izmjena javne rasvjete radi uštede energije na cijelom području Općine Josipdol, u tijeku je rješavanje imovinskog pravnih odnosa za vojarnu Skradnik kako bi se ista mogla prenamijeniti u poduzetnički centar, nabavljeno je novo komunalno vozilo i mini bager, proširenje groblja je u tijeku,asvaltiranje na podrućju Općine. Slijedi obnova fontane Rožić. Također, spremni su projekti izgradnje vatrogasnog doma i školske sportske dvorane te se čekaju raspoloživi natječaji. Lugarnica Modruš nedavno je prijavljen kao projekt na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, koji bi se prenamijenio u Interpretacijski centar. To su samo neki od projekata koje su u izvođenju ili se planiraju aplicirati na javne natječaje.

Cjelokupan program svečane sjednice upotpunile su recitacije mališana iz Dječjeg vrtića “Josipdol”. U drugom dijelu dana nastavljena je proslava dana u OŠ Josipdol uz nastupe naših učenika. Hvala ravnateljici Anđelini Božićević kao i svim učiteljicama na velikoj brizi, ljubavi i školskom odgoju naših školaraca. Nakon službenog dijela u organizaciji Općine Josipdol i Turističke zajednice područja sve tri Općine organizirano je druženja uz glazbeni sastav za sve mještane.

Sretan dan Općine svim sumještanima!
Hvala svim roditeljima, djedovima i bakama, što ste podržali naše učenike i uveličali našu priredbu.

Prethodno Održana redovna skupština Udruge udovica i umrlih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Službene web stranice Općine Josipdol

Općina Josipdol

Ogulinska 12 , HR-47303 Josipdol

Uredovno vrijeme:

Pon-Pet: 07.00 – 15.00 h

Dnevni odmor: 10.00 – 10.30 h

Općina Josipdol © 2021-2023. Sva prava pridržana.

web: Lucius Agency

Skip to content