Informacija stanovnicima Općine Josipdol

Tijekom jučerašnjeg prijepodneva dobio sam nekoliko upita od naših sumještana – što se je dogodilo kod „benzinske postaje“ i šumarije Josipdol da je nazočan veliki broj policijskih službenika u Josipdolu???

Na sreću, nije se radilo o bilo kakvom kaznenom djelu, niti provali.

Razlog istom bio je posjet našeg Ministra unutarnjih poslova i načelnika stožera CZ, g. dr.sc. Davora Božinovića i naše županice Martine Furdek Hajdin  šumariji Josipdol u sklopu prezentacije projekta razminiravanja šuma na području naše županije i općine Josipdol.

Sam događaj je hvale vrijedan, ali isto tako žalosno je da niti ministar, a niti županica od strane protokola nisu upoznati ili nisu htjeli naći minimalnog vremena i posjetiti instituciju Općine Josipdol što je prije bila uobičajena praksa kod bilo kakvih projekata razminiravanja na našem području bez obzira o stranki na vlasti. Pa to je i minimum pristojnog i kulturnog ponašanja.

Ovdje se je radilo o organiziranom dijelu izbornih aktivnosti u sklopu čega je naš cijenjeni ministar na brdu Viničica proglasio i izbor novoga načelnika prije nedjeljnih izbora – koji se po njima ne bi trebali niti održati???

U cijeloviti predizborni program za slikanje i davanje potpore kandidatu Draganu Rudančiću trebali su biti uključeni i naši vatrogasci, članovi humanitarne udruge, koja je od pomoći svim našim sumještanima i šire, ali zbog različitosti stavova naših vatrogasaca izostao je događaj, već je upriličeno kratko „druženje uz kavu sa županicom i kandidatom za načelnika“.

Općina Josipdol je jedna od općina u našoj županiji koja je pod  mojim vodstvom najviše izdvajala za vatrogastvo i naša vatrogasna društva tako da su naša vatrogasna društva jedna od najopremljenijih društava u odnosu na ostale.

Gospoda iz županije i države niti jednom kunom do sada nisu pomogli naše vatrogasce, a niti su ikada ostavili upit o stanju opremljenosti naših vatrogasaca.

DVD Josipdol dobilo je unazad dvije godine potpuno opremljeno navalno vozilo, a u početku ove godine i specijalno terensko vozilo za šumske požare. Imali smo obostrano vrlo dobru suradnju. U Općini se vodi i računovodstvo za Josipdolske vatrogasce. Isto tako poznato je da je Općina u potpunosti pripremila projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Josipdolu, a kojom je prethodio i otkup zemljišta. Čeka se samo otvaranje prvog natječaja iz EU fondova.

Oštarskim vatrogascima odobrena je nabava vatrogasne cisterne Mercedes Axcor vrijednosti preko 600.000,00 kn za koju je već uplaćen predujam u visni od 250.000,00 kn, a za koju je ugovoreno da će biti isporučena početkom srpnja ove godine za čiju je nabavu Općina osigurala financijska sredstva.

Nažalost, na sastanku sa Županicom predsjednik DVD-a Oštarije izostavio je upoznati Županicu sa tom činjenicom, kao i sa činjenicom o iznosima ulaganja u postojeći vatrogasni dom Oštarije i nabavku vozila (kombi i vozilo za šumske požare) koji su u potpunosti nabavljeni sredstvima proračuna Općine Josipdol. Suradnju sa Općinom ocjenio je „kako-tako“,  ali zaboravio je na činjenicu da je Općina kroz sve ove godine maskimalno pomagala vatrogascima, a ponajviše oštarskim o čemu govore brojke. Predsjednik društva je nekoliko puta pozvan da se računovodstvo društva vodi u Općini, ali on  to uporno odbija iz samo njemu poznatih razloga. Vezano za projekt obnove vatrogasnog doma u Oštarijama, Općina Josipdol je izišla u susret maskimalno društvu te je podmirila sve troškove vezano za projekt. Projekt nije odobren i neće biti sve dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi, a o čemu Općina ne odlučuje, ali aktivno sudjeluje, a o čemu je i predsjednik upoznat.

U prošlom tjednu imali smo obvezujuću završnu konferenciju zbog promicanja i vidljivosti projekta „Odrastimo sretno u poticajnom okruženju“ koji je bio hvalevrijedan za našu djecu i naše roditelje, ali na toj istoj konferenciji, meni je bilo uskraćeno davanje izjave za HRT uz obrazloženje da sam kandidat za načelnika u drugom izbornom krugu.

Zaključno, jučerašnje događanje, bilo je upriličeno kao predizborni skup i promocija kandidata za župana i načelnika Općine.

Na kraju svega sami procjenite objektivnost i pristup jednom i drugom događanju.

Načelnik Zlatko Mihaljević

Prethodno Radovi na dovršenju uređenja vanjskog višenamjenskog igrališta u Josipdolu

Službene web stranice Općine Josipdol

Općina Josipdol

Ogulinska 12 , HR-47303 Josipdol

Uredovno vrijeme:

Pon-Pet: 07.00 – 15.00 h

Dnevni odmor: 10.00 – 10.30 h

Općina Josipdol © 2021-2023. Sva prava pridržana.

web: Lucius Agency

Skip to content