Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva u Oštarijama

Dana 22.02.2023. u Oštarijama se obilježio Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva. Staroslavenski institut svoju ovogodišnju Večer hrvatske glagoljice i glagoljaštva posvećuje hrvatskomu Prvotisku obilježavajući tako 540. obljetnicu nastanka toga iznimno vrijednog spomenika hrvatske kulture.

Istraživači su Instituta tijekom prošle godine u suradnji s Mozaik knjigom, Katedrom Čakavskoga sabora u Roču te Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom prvi put nakon 1971. pripremili novo izdanje Prvotiska u tri sveska (faksimil, transliteracija cjelovitoga teksta s glagoljice na latinicu.

Održana je  radionica e-olovkom i online natjecanje u GlagoMatici te su proglašena prva tri mjesta.

Riječi pohvale i podrške uputili su ravnateljica Staroslavenskog instituta te pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije.

Nazočni su također bili načelnik Općine Josipdol Dragan Rudančić te ravnateljica Osnovne škole Josipdol Anđelina Božičević.

Obilježavanju su prisustovala  djeca iz vrtića Oštarije i učenici Osnovne škole Siniše i Zrinka Rendulić koji su prezentirali glagoljaške igre osmišljene i izrađene rukama Maćih glagoljaša .

Prethodno Vesela maskirana djeca Dječjeg vrtića Josipdol

Službene web stranice Općine Josipdol

Općina Josipdol

Ogulinska 12 , HR-47303 Josipdol

Uredovno vrijeme:

Pon-Pet: 07.00 – 15.00 h

Dnevni odmor: 10.00 – 10.30 h

Općina Josipdol © 2021-2023. Sva prava pridržana.

web: Lucius Agency

Skip to content