Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Vrijedna donacija Općine Josipdol područnim školama

E-mail Ispis

Dana 04. srpnja, u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević,  načelnik Zlatko Mihaljević obišao je škole na našem području te u ime Općine Josipdol darovao vrijedna nastavna pomagala djelatnicima škola. Kako su u državi mjere štednje tako je izostala pomoć od mjerodavnih ministarstava te je Općina Josipdol na ovaj način pokušala donekle pomoći u kvalitetnijem izvođenju nastave. Nove projektore , CD playere i LČD TV već od iduće nastavne godine koristiti će učenici Josipdola, Oštarija i Skradnika. Ovo nije prvi puta da Općina pomaže naše škole. Na školi u Oštarijama postavljene su rolete za zaštitu od sunca u izvođenju tvrtke iz Ozlja. Za potrebe sustava e-dnevnik donirano je 5 prenosnih računala, tri u Josipdol i dva u Oštarije, a u svlačionici dvorane škole Josipdol postavljene su nove pločice.Početkom školske godine  u Oštarijama je sredstvima Općine Josipdol stavljena u funkciju zbornica i prostor za produženi boravak djece, a igralište je presvučeno finim slojem asfalta.Obilaskom škola načelnik je upoznat sa mnogim problemima koji zahtjevaju hitne intervencije, a najviše u školi u Skradniku gdje se od naredne godine povećava broj djece.

Više...
 

Tradicionalna biciklijada povodom Dana državnosti

E-mail Ispis

U sklopu obilježavanja Dana državnosti u našoj općini održana je tradicionalna biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Kotač iz Josipdola. Zbog tehničkih razloga sama biciklijada je održana dan nakon samog državnog blagdana.

Prije same biciklijade općinski Načelnik g. Zlatko Mihaljević u pratnji predstavnika HDZ-a Općine Josipdol, DVD-a Josipdol, NK-Josipdol-a i BK-Kotač-a položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na josipdolskom groblju u spomen na sve koji su život dali za jedinu nam domovinu Hrvatsku.

Neslužbeno doznjemo da je ove godine prijavljeno oko 120 biciklista , a nakon odvožene rute biciklistički dio programa je završio na Robinson campu Green peace, a započeo je zabavni dio uz zakusku, piće i muzički sastav Slatki snovi.

Načelnik Mihaljević je  svima čestitao Dan državnosti te se svima u organizaciji zahvalio na trudu oko ove već tradicionalne biciklijade koja je postala neizostavni dio kalendara događanja naše Općine.

 

Više...
 

Javni poziv vlasnicima privatnih kuća

E-mail Ispis

TURISTIČKA ZAJEDNICA

OPĆINE JOSIPDOL

Josipdol, 15. lipnja 2016.  godine

 

 

JAVNI POZIV

SVIM STANOVNICIMA OPĆINE JOSIPDOL, VLASNICIMA PRIVATNIH KUĆA SA

LIJEPO UREĐENIM OKUĆNICAMA

ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI

ZA NAJLJEPŠE UREĐENU OKUĆNICU I BALKON

NA PODRUČJU OPĆINE JOSIPDOL

 

Turistička zajednica Općine Josipdol raspisuje javni  poziv za najljepše uređenu okućnicu i balkon.

Na natječaj spomenute objekte mogu prijaviti stanovnici općine Josipdol, bez obzira na vlasništvo.

Ocjenjivanje uređenosti okućnica privatne kuće ili balkona vršiti će se prema slijedećim kriterijima;

- Cvjetnosti i hortikulturno uređenje ( vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja ) – maksimalno 5 bodovoa

- Opremljenost ( uređena ograda, kućni broj ) – maksimalno 5 bodova

- Smještaj objekta  na glavnoj prometnici, centru ili u funkciji turizma – maksimalno 5 bodova

- Broj glasova na facebook stranici Općine Josipdol – maksimalno 5 bodova

 

Javni poziv je otvoren od 15. lipnja do 15. kolovoza 2016. godine.

natječaj.pdf

 

 

Poziv na predavanje "Europska poduzetnička mreža"

E-mail Ispis

Poziv na predavanje o Europskoj poduzetničkoj mreži

 

Pozivamo Vas na predavanje o „Europskoj poduzetničkoj mreži" koje organiziraju Europe direct centar Karlovac u suradnji sa HGK Županijskom komorom Karlovac. Predavanje će se održati 17. lipnja 2016. godine s početkom u 10 sati u dvorani Županijske komore Karlovac.

Poziv.pdf

 

ŽUPA JOSIPDOL - U NAJSJEVERNIJEM LIČKOM GRADIĆU

E-mail Ispis
Glas Koncila 17 (2183) | 24.4.2016.
Reportaža
Ivan Tašev
Župa Josipdol - u najsjevernijem ličkom gradiću

Budućnost im osigurava »gen izdržljivosti«

Po broju stanovnika josipdolska je župa među 20 najvećih u Gospićko-senjskoj biskupiji | Foto: GK/I. Tašev

Po broju stanovnika josipdolska je župa među 20 najvećih u Gospićko-senjskoj biskupiji | Foto: GK/I. Tašev
Župa sv. Josipa osnovana je još početkom 19. stoljeća, a danas pripada Ogulinskom dekanatu Gospićko-senjske biskupije. Za 1300 stanovnika, većinom katolika, svakoga se dana služi jedna misa, a ove godine bit će 10 prvopričesnika i 25 krizmanika. Blagoslov prima 378 obitelji. Prošle je godine bilo 18 krštenja i 22 sprovoda, a vjenčalo se šest parova.

Uz sv. Josipa, suzaštitnik župe je sv. Valentin, što se vidi kada se uđe u neveliku, ali stilski bogatu klasicističku crkvu koja vapi za obnovom. Povod za gradnju te 230 godina stare crkve bio je prolazak cara Josipa II., po kojem je mjesto i dobilo ime.

 

 

Više...
 

Ispitivanje prskalica i raspršivača

E-mail Ispis

Tvrtka Agro elektronika d.o.o. u suradnji sa Savjetodavnom službom naše županije u vremenu od 04-15.07.2016 vršiti će ispitivanje prskalica i raspršivača na području naše županije.

Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida do 26.11.2016. godine, sve prskalice i raspršivači bi trebali biti pregledani.

U prilogu se nalazi plan ispitivanja iz kojeg proizlazi da će ispitivanje u Josipdolu biti 13.07.2016. godine iza 14 h na parkiralištu NK Josipdol-a.

Plan, upute i prijava.pdf

 

Saziv za 14. sjednicu Općinskog vijeća Općine Josipdol

E-mail Ispis

Temeljem članka 18. i 85. Poslovnika Općinskog vijeća općine Josipdol ( .. Glasnik Karlovačke Županije " broj: 49/2013. ,),

 

SAZIVAM

14. sjednicu Općinskog Vijeća Općine Josipdol koja će se održati dana  20. lipnja 2016. godine (ponedjeljak) u prostorijama općine Josipdol, Ogulinska ulica 12. sa početkom u 14.00 sati.

 

 

Saziv za 14. sjednicu Općinskog vijeća Općine Josipdol.pdf

 

2. Seoska olimpijada

E-mail Ispis

 

OBAVIJEST KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE KOJI SE GRIJU NA DRVA

E-mail Ispis

OBAVIJEST KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE KOJI SE GRIJU NA DRVA

Sukladno članku 43. Zakona o socijalnoj skrbi (NN 157/13, 152/14, n9/1 !5) samcu ili kućanstvu ,korisniku zajamčene minimalne naknade koji se grije na drva priznaje se pravo na troškove ogrjeva na

način da mu se jednom godišnje osigura 3 m3 drva ili odobri novčani iznos za podmirenje tog troška u visini koju odlukom odredi nadležna jedinica područne (regionalne) samouprave, odnosno Grad Zagreb.

O priznavanju prava na naknadu za troškove ogrjeva rješenjem odlučuje jedinica regionalne samouprave (županija).

Obavještavaju se svi korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva da će radi priznavanja prava na naknadu za troškove ogrjeva za zimu 2016./17. trebati popuniti obrazac: lzjava da se griju na drva.

Obrazac Izjave može se preuzeti:

 

Više...
 

Subotnji susreti u Općini Josipdol

E-mail Ispis


U subotu je našu Općinu posjetila Zavičajna udruga Ličana "Vila Velebita" iz Belišća koju inače okupljaju potomci Ličana koji se u Belišće doseljavaju od 1884. godine. S oko 300 članova jedna su od aktivnijih mjesnih udruga koja njeguje tradicijsku baštinu svojih ličkih predaka.

Još u ožujku su izrazili želju posjeta našoj opčini te ih je Općinski načelnik Zlatko Mihaljević poveo u razgledavanje svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama. U prostorijama Općine Josipdol uz laganu okrijepu Načelnik Mihaljević uručio im je prigodne poklone s općinskim znakovljem te nekoliko kompleta Modruškog zbornika. Nakon okrijepe Načelnik je goste poveo u kraći obilazak znamenitosti našega kraja.

 

Više...
 


Stranica 10 od 48

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Vrijeme danas i sutra

Find more about Weather in Josipdol, RH
Više o vremenu

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)