Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Kotačem na Gradinu

E-mail Ispis
ImageČak 81 biciklist se prijavio za start biciklijade "Kotačem na Gradinu" organizirane povodom Dana državnosti. Kako doznajemo od predsjednika BK Kotač, Vedrana Jagnjića nije niti pomišljao da bi moglo biti toliko učesnika. Uz BK Kotač, startali su još članovi BK Babaroge iz Ogulina, BK Barkani iz Otočca , BK Promet i BK Senj uz organizirane manje skupine iz Generalskog Stola, Josipdola,Oštarija, Zadra, Splita i Zagreba. Načelnik Zlatko Mihaljević je pozdravio prisutne i zaželio svima ugodnu vožnju i da se nitko ne ozljedi te ujedno svima zaželio sretan Dan državnosti. 
Više...
 

Čestitka povodom Dana državnosti

E-mail Ispis

Dan kad je Hrvatski sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od drugih republika SFRJ i deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske po volji čak 94 posto birača koji su na referendumu glasali ZA samostalnost slavimo kao jedan od najvažnijih dana u Hrvatskoj modernoj povijesti. Stoga svim građanima Republike Hrvatske i  mještanima Općine Josipdol u  svoje osobno ime i u ime dijelatnika Općine Josipdol želim

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI REPUBLIKE HRVATSKE.

Općinski načelnik Zlatko Mihaljević

 

Izborna skupština MHDZ Općine Josipdol

E-mail Ispis
ImageDanas je održana izborna skupština Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Općine Josipdol. Dosadašnji predsjednik Anton Puškarić nakon himne Republike Hrvatske pozdravio je prisutne članove i goste i otvorio skupštinu. Nakon usvajanja poslovnika i izbora radnog predsjedništva gdje je Nikica Jagnjić preuzeo ulogu predsjedavatelja dana je riječ gostima. Blanka Poljak iz MHDZ Grada Ogulina pozdravila je prisutne i zahvalila na dosadašnjoj suradnji.
Više...
 

Održana 7. sjednica Općinskog vijeća

E-mail Ispis
ImageU petak 18. lipnja održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Josipdol s početkom u 13 sati. Sjednica je započela aktualnim satom gdje su 6 vijećnika postavili 12 pitanja na koja su odmah dobili odgovor. Po svim točkama dnevnog reda donesene su odluke. Od početnih 10 točki dnevnog reda uvrštene su još 3 koje su vijećnici prihvatili. Nakon prihvaćanja Zapisnika sa 6. sjednice Načelnik Mihaljević predao je polugodišnje izvješće o radu Općinskog načelnika za razdoblje od siječnja do lipnja.
Više...
 

Poziv na "Biciklijadu"

E-mail Ispis

ImagePovodom Dana državnosti 25. lipnja 2010 Biciklistički klub Kotač organizira rekreativnu biciklijadu na području Općine Josipdol pod nazivom Kotačem na Gradinu. Biciklijada je namijenjena svima, od najmlađih do najstarijih. Start biciklijade je predviđen u 15:00 sati sa stadiona NK  Josipdola a prijave počinju od 14:00 sati. Kotizacija iznosi 30 kn po sudioniku. Kako je cilj biciklijade druženje i promocija biciklizma, a ne utrka, tempo vožnje će biti prilagođen najsporijim sudionicima uz povremene stanke za odmor. Trasa biciklijade dužine je 36 km,od toga 80% cesta 20% makadam. Trasa vodi od Josipdola preko Modruške Munjave do Modruša, zatim od Modruša preko Salopeka do Stare ceste, od Stare ceste Podveljunom trasom plinovoda do Oštarija, zatim preko Mihaljevića do Skradnika, Carevog Polja i natrag u Josipdol.

Više...
 

Predstavljen priručnik "K toleranciji"

E-mail Ispis
Image31. 05. 2010. godine u Hotelu Josipdol održana je promocija Priručnika - K  toleranciji kroz priče Ivane Brlić – Mažuranić kao poticaj za razvoj tolerancije. Organizatori promocije za Karlovačku županiju su Dječji vrtić Josipdol i Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida. Uzvanike je pozdravila i zahvalila se na suradnji voditeljica programa Ljiljana Ivković i ravnateljica DV Josipdol Biserka Pavković. Tom su prilikom djeca starije odgojne skupine „Pčelice“ (5-7god.) sa svojim odgajateljicama Andreom Radojčić i Majom Marinić izvela prigodni program – stihove i melodije putem kojih su učila o toleranciji.
Više...
 

Mrežnica prijeti Oštarijama

E-mail Ispis
ImageNakon Skradnika i Čakovcan noćas je korito Mrežnice u Oštarijama promjenilo svoje gabarite. Proširilo se na cestu Josipdol-Ogulin gdje se promet odvija jednim kolničkim trakom, a cesta Oštarije-Graba-Ribarić-Ogulin je u potpunosti zatvorena. Zbog visokog vodostaja u jezeru Sabljaci otvorena je ustava i višak vode pušten u korito Mrežnice. Slike očekujemo nešto kasnije.
Više...
 

Obilne oborine potopile Čakovac i Skradnik

E-mail Ispis
ImageNoćašnje i jutrošnje najavljivano kišno nevrijeme izazvalo je neviđene probleme mještanima Čakovca i Skradnika. U samo pola sata voda je nahrlila iz polja i potopila podrume kuća, zaprijetila sitnoj i krupnoj stoci i uništila usijeve. U selu Čakovac šteta nastala poplavom ograničena je na usijeve i vlagu koja se tek očekuje zbog prodora vode kroz temelje kuća, no u Žlimenima je poplava potopila i odnijela dio građevnog materijala namjenjenog izgradnji obiteljske kuće. U Skradniku su poplavljeni podrumi, garaže i radione. U jednoj kući potopljeni su radni strojevi i motorne pile te je isteklo petstotinjak litara disel goriva.
Više...
 

Obavijest

E-mail Ispis
OBAVIJEST

Obavještavaju se stanovnici sa područja  Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja  četvrtkom,  da se isti  zbog državnog blagdana, odvoziti u petak, 4. lipnja 2010. godine.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Općina Josipdol
 

Okrugli stol o Modrušu

E-mail Ispis
ImageŽupa Presvetog Trojstva iz Modruša i Katedra Čakavskog sabora Modruše organizirali su Okrugli stol povodom 550. godišnjice utemeljenja Modruške biskupije. Dana 04. lipnja 1460. godine Papa Pio II u svojem pismu naredio je premještanje sjedišta Krbavske  biskupije iz Udbine u Modruš i svojom Bulom dodijelio Modrušu naslov (civitas), što je bio naslov za grad od posebnog značaja. Skup je otvorio Zvonko Trdić, pozdravivši prisutne goste, a među njima i dogradonačelnika Grada Ogulina, Tonu Radočaja i načelnika Općine Josipdol, Zlatka Mihaljevića. Pjevačko društvo "Klek" iz Ogulina otpjevalo je "Ljepu našu" i himnu Modruša.
Više...
 


Stranica 59 od 62
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

 


Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | uvjeti korištenja