Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Sve što treba znati "HITNA MEDICINSKA SLUŽBA"

E-mail Ispis

   Cilj reorganizacije hitne medicine je da osigura dostupniji i kvalitetniji sustav hitne medicine na nacionalnoj razini koji će pacijentima pružiti ujednačenu, učinkovitu, bržu i kvalitetniju hitnu medicinsku uslugu, a zdravstvenim radnicima omogućiti bolje uvjete rada i stručno usavršavanje, čime će se potencijalni neželjeni izvanredni događaji svesti na minimum.
Tijekom 2011.g. Karlovačka županija provodi sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i uputama Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu  niz aktivnosti na osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i stvaranje pretpostavki za početak rada Zavoda.

      Od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi donesena je Mreža hitne medicine koja je jedan od preduvjeta za početak rada budućeg Zavoda za hitnu medicinu na području naše županije.
Imajući u vidu reorganizaciju hitne medicine potrebno je voditi brigu i o  činjenici da informacije koje građani daju hitnoj medicinskoj službi (HMS) mogu spasiti nečiji život i spriječiti potencijalne neželjene izvanredne događaje.

        Upravo iz tog razloga  Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM) izdao je letak „Hitna medicinska služba“ u čijoj realizaciji su pomogli djelatnici Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara, kao i članovi Hrvatskog društva za hitnu medicinu, brojni stručnjaci ali i anonimni građani koji znaju da život nema cijenu. U letku se nalazi niz praktičnih savjeta za građane o hitnoj medicinskoj službi koji su vrlo jednostavni, ali na koje mnogo puta zaboravimo. Prije svega građani trebaju znati kada pozvati hitnu medicinsku službu i što reći medicinskom dispečeru koji zaprima hitan poziv.

Više...
 

Blagdan Svih Svetih u općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageKao i svake godine na sva groblja i spomen obilježja u općini Josipdol izaslanstvo Općine Josipdol i HDZ-a Općine Josipdol predvođeno općinskim načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i donačelnikom Nikicom Jagnjićem položilo je cvijeće i zapalilo svijeće. Ujedno su i obiđeni grobovi svih  pokojnih članova HDZ-a vijećnika Općine Josipdol, kao i grob nekadašnjeg načelnika Općine Josipdol pokojnog Rude Špehara te pokojnom Branku Sabljaku (Begi) nekadašnjem predsjedniku Općinskog vijeća Općine Josipdol. I ove godine načelniku Mihaljeviću pridružili su se osim predstavnika HDZ-a Općine Josipdol i predstavnici DVD-a Oštarije te izaslanstvo Hrvatskog Časničkog Zbora u sastavu, pukovnik Miko Kolić, natporučnik Igor Majetić i poručnik Miljenko Tuškanac.
Više...
 

Natječaj za stipendije

E-mail Ispis

R E P U B L I K A H R V A T S K A

           KARLOVAČKA ŽUPANIJA
   Povjerenstvo za dodjelu stipendija
           učenicima i studentima


Temeljem Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata na području Karlovačke županije i pripadajućih odluka župana Karlovačke županije, Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima objavljuje  

N A T J E Č A J

za dodjelu stipendija učenicima i studentima na području Karlovačke županije  

za školsku / akademsku godinu 2011./2012.

Više...
 

Čestitka povodom Dana neovisnosti RH

E-mail Ispis

SVIM STANOVNICIMA JOSIPDOLA I OKOLICE

ŽELIMO

SRETAN DAN NEOVISNOSTI

REPUBLIKE HRVATSKE

Dan neovisnosti blagdan je u Hrvatskoj koji se obilježava 8. listopada i neradni je dan. Toga dana 1991. godine Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Više...
 

Velika Gospa u Oštarijama

E-mail Ispis
ImagePo narodnom običaju kao i u cijeloj Hrvatskoj po marijanskim svetištima tako je i u Oštarijama proslavljen blagdana Velike Gospe. Biskup gospićko - senjski mons. Mile Bogović predvodio je večernju misu 14.08.2011. godine, a na sam blagdan središnju misu predvodio je prof.dr. Tomislav Ivančić koji inače predvodi i seminare duhovne obnove. Kao i uvijek za svakoga je bilo ponešto , a najviše su se ipak Velikoj Gospi u Oštarijama obradovali najmlađi uz obilnu ponudu zabavnih sadržaja koji su kroz protekla tri dana okupili tisuće posjetitelja ovog centralnog događaja u Općini Josipdol.
Više...
 

OBJAVA JAVNE RASPRAVE

E-mail Ispis
JAVNU  RASPRAVU
O  PRIJEDLOGU URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA ZONE GOSPODARSKE NAMJENE
«POSLOVNA ZONA VOJARNA  II OŠTARIJE «
 
Javna rasprava provest će se u trajanju od 30  dana, odnosno u razdoblju od  16. kolovoza  2011. godine do  19. rujna  2011. godine.
Javni uvid u prijedlog  Urbanističkog plana uređenje zone gospodarske namjene «Poslovna zona Vojarna II Oštarije»  može se izvršiti svakim radnim danom u prostorijama Općine Josipdol, Ogulinska 12, Josipdol,  od 08,00 do 14,00 sati.
Do zaključenja javne rasprave, sudionici u   javnoj raspravi mogu dati primjedbe i prijedloge u Knjigu primjedbi na mjestu uvida ili dostavljanjem pismenih primjedbi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Josipdol.     
Više...
 

OBJAVA JAVNE RASPRAVE

E-mail Ispis
PONOVNU  JAVNU RASPRAVU

PRIJEDLOGU   URBANISTIČKOG PLANA UREĐENJA
CENTRALNE ZONE MJEŠOVITE NAMJENE
NASELJA JOSIPDOL

Javna rasprava provest će se u trajanju od  15  dana, odnosno u razdoblju od  22. kolovoza  2011. godine do  5. rujna  2011. godine.
Javni uvid u prijedlog  Urbanističkog plana uređenja centralne zone mješovite namjene naselja Josipdol  može se izvršiti svakim radnim danom u prostorijama Općine Josipdol, Ogulinska 12, Josipdol,  od 08,00 do 14,00 sati.
Do zaključenja javne rasprave, sudionici u  ponovnoj javnoj raspravi mogu dati primjedbe i prijedloge u Knjigu primjedbi na mjestu uvida ili dostavljanjem pismenih primjedbi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Josipdol

Više...
 

OBJAVA JAVNE RASPRAVE

E-mail Ispis
DRUGU PONOVNU  JAVNU RASPRAVU
O
PRIJEDLOGU   IZMJENA I  DOPUNA
PROSTORNOG PLANA OPĆINE JOSIPDOL
 
 
Druga ponovna  javna rasprava provest će se u trajanju od 15 dana, odnosno u razdoblju od  22. kolovoza  2011. godine do 5. rujna  2011. godine.
Javni uvid u prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana može se izvršiti svakim radnim danom u prostorijama Općine Josipdol, Ogulinska 12, Josipdol,  od 08,00 do 14,00 sati.
Do zaključenja javne rasprave, sudionici u drugoj ponovnoj  javnoj raspravi mogu dati primjedbe i prijedloge u Knjigu primjedbi na mjestu uvida ili dostavljanjem pismenih primjedbi Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Josipdol
Više...
 

Proslava Dana zahvalnosti u Josipdolu

E-mail Ispis
ImageTradicionalno povodom "Dana zahvalnosti" izaslanstvo Općine Josipdol predvođeno općinskim načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem na josipdolskom groblju položilo je vijenac i zapalilo svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima. U odavanju počasti pridružili su ime se biciklisti SRK Pedala laganini iz Karlovca s nekolicinom Ogulinaca koji su u Josipdolu na proputovanju pod motom:"'-od Kupe do Kapele 2011-", te predstavnici organizatora malonogometnog turnira "Oluja'95".
Više...
 

Najava 15. jubilarnog turnira "OLUJA 95'"

E-mail Ispis
Pod  pokroviteljstvom Općine  JOSIPDOL
Nogometnog  kluba  *JOSIPDOL*  
organizira
15. J  u  b  i  l  a  r  n  i

TURNIR  U  MALOM  NOGOMETU
 

"OLUJA 95'"

 
Turnir se održava 05.08.2011. (Petak)na nogometnom Stadionu NK „JOSIPDOL“
Više...
 


Stranica 56 od 64
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | uvjeti korištenja