Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Knjiga gostiju i vremenska prognoza

E-mail Ispis

ImageNakon proljetnog sređivanja našeg portala i servera na kojem se nalazi napokon se vraćamo u normalu. Odmah da vas obavijestimo da je postavljena "Knjiga gostiju" u desnom izborniku stranice te ovom prilikom pozivam sve posjetitelje da ostave svoju poruku. Molimo Vas da budete korektni i bez vrijeđanja jer poruke uvredljivog sadržaja će biti uklonjene. Već neko vrijeme objavljujemo u dnu stranice dvodnevnu vremensku prognozu za Josipdol pa da napišemo nešto više i o tome. 

Više...
 

Dan OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImagePovodom proslave dana škole 22.03.2010. u Osnovnoj školi u Josipdolu održana je školska priredba. Svečanu priredbu otvorila je ravnateljica Osnovne škole gospođa Zorica Jurašić. Tom prilikom pozdravila je načelnika općine Josipdol gospodina Zlatka Mihaljevića, zamjenika načelnika gospodina Nikicu Jagnjića, ravnateljicu dječjeg vrtića Josipdol gospođu Biserku Pavković, sve predstavnike drugih područnih škola te sve ostale uzvanike, goste, roditelje i učenike.
Više...
 

Biskup Mile Bogović u posjetu Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageDanas je Mile Bogović, biskup Gospičko-senjske biskupije uz redoviti petogodišnji obilazak župe Sv.Josipa posjetio i Općinu Josipdol. Općinski načelnik Zlatko Mihaljević zajedno s predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem primio je biskupa u  pratnji oštarskog župnika oca Ivana Podgorelca i josipdolskog župnika vlč. Petra Šporčića.Biskupa se odmah dojmilo uređenje načelnikovog ureda u kojem prevladavaju motivi župnih crkvi josipdolskog kraja.
Više...
 

Odvoz komunalnog otpada

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obaviještavaju se stanovnici s područja Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja četvrtkom, da se isti zbog ekstremno loših vremenskih uvjeta neće obavljati sutra (u četvrtak). Komunalni otpad odvesti će se u idući četvrtak.
 
Zahvaljujemo na razumjevanju.
Općina Josipdol
 

Idejama nikad kraja

E-mail Ispis
ImageNedavno smo objavili zanimljiv članak o snježnim figurama gospođe Blaženke Mikić. Pa izgleda da njena mašta nema kraja te se upustila u pravu, mogli bi reći i umjetničku avanturu. Što je opet stvorila pogledajte, a imate li hrabrosti upustite se i sami dok ima snijega u borbu sa ozebli prstima.
Više...
 

Predavanje o HPV-u za roditelje i djevojčice

E-mail Ispis
ImagePrema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rak vrata maternice drugi je po učestalosti u svijetu, nakon raka dojke, zloćudni karcinom u žena, te treći uzrok smrtnosti od raka u žena. Rak vrata maternice čini i do 70 % svih genitalnih karcinoma, pri čemu se godišnje u svijetu dijagnosticira oko 500.000 novih slučajeva raka vrata maternice, a gotovo 300 000 žena umre od te bolesti.U Republici Hrvatskoj incidencija raka maternice je 19/100.000 žena i najčešće je dijagnosticirana maligna bolest u žena od 20-29 godina, te drugi najčešće dijagnosticirani rak u dobnoj skupini žena od 30-49 godina. U Republici Hrvatskoj svake godine od raka vrata maternice oboli 400, a umre čak 100 žena. U Hrvatskoj se provodi projekt edukacije roditelja i dijece 7. i 8. razreda o mogućnosti i potrebe cijepljenja protiv HPV-a (HUMANI PAPILLOMA VIRUS) , a Općina Josipdol je među prvima prepoznala potrebu za cjepljenjem pošto je Karlovačka županija prednjači po novootkrivenim slučajevima raka vrata maternice u Republici Hrvatskoj.
Više...
 

Dan Općine Josipdol

E-mail Ispis
ImagePredstavnici općinske vlasti na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem povodom dana Općine Josipdol položili su vijenac i zapalili svijeće na josipdolskom groblju kod centralnog križa. Već tradicionalno pridružili su im se i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora koji su odali počast svim pripadnicima oružanih snaga poginulim s josipdolskog područja kao i iz cijele Hrvatske. Nakon polaganja vijenaca s mnoštvom vjernika prisustvovali su Svetoj misi povodom blagdana Svetog Josipa, zaštitnika naše župe. Misu su uz predstavnike općinske i vojne vlasti uveličali i predstavnici udruga s našeg područja. Na misi je uz našeg župnika koncelebriralo 12 svećenika iz okolnih župa, a i šire.
Više...
 

4. skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše

E-mail Ispis

Image
slike:infostudio
12.03.2010. godine održana je 4. godišnja skupština Katedre Čakavskog sabora Modruše koja je ujedno bila i izborna. Kako doznajemo od gospodina Josipa Šibarića, za predsjednika je potvrđen dosadašnji, gospodin Zvonko Trdić uz 3 stara člana (Josip Šibarić, Ruža Brajdić i Ivan Mihaljević) , a za novog člana izabran je Joso Žanić. Predano je izvješće o radu sabora za 2009. godinu kao i za cijelo četverogodišnje razdoblje uz detaljan financijski plan. Usvojena je promjena statuta zbog promjene izgleda žiga.

 

Više...
 

Gradina i dalje među prvih 100

E-mail Ispis
ImageRestoran Gradina je kako doznajemo od gospođe Ankice Pavlić i po sedmi put uvrštena među 100 vodećih hrvatskih restorana prema istraživanju grupacije Gastronaut. Titulu "Restauranta Croatica" , dobili su preporukama gostiju, voditelja i vlasnika drugih restorana te Časnog odbora te će biti uvršteni u Vodiču kroz vrh hrvatske gastronomije za godinu 2010/2011. Doznajemo i da restoran Gradina ovih dana planira učvrstiti svoju vodeću  poziciju među lokalnim "gastronautima"  povećim kapitalnim ulaganjem, ali o tome ćemo saznati detalje tek po realizaciji projekta.
 

Od ranog jutra ceste prohodne unatoč obilnim padalinama

E-mail Ispis

ImageIako su meterolozi u jesen najavljivali slabu zimu bez puno snijega, ipak ga svakim danom ima sve više. A kako bi svi pravodobno mogli stizati na posao, kako vidimo kvalitetno se brine zimska služba angažirana od Općine Josipdol. Tako danas od ranog jutra unatoč cijelonoćnim oborinama imamo neometan pristup do diječjeg vrtića, škole, pošte, ambulante i do Općine. Sve ceste su prohodne no građani su dužni očistiti ispred svojih ulaza, a za kretanje na put imati i propisanu zimsku opremu.

Više...
 


Stranica 56 od 57
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol