Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Poziv na "Biciklijadu"

E-mail Ispis

ImagePovodom Dana državnosti 25. lipnja 2010 Biciklistički klub Kotač organizira rekreativnu biciklijadu na području Općine Josipdol pod nazivom Kotačem na Gradinu. Biciklijada je namijenjena svima, od najmlađih do najstarijih. Start biciklijade je predviđen u 15:00 sati sa stadiona NK  Josipdola a prijave počinju od 14:00 sati. Kotizacija iznosi 30 kn po sudioniku. Kako je cilj biciklijade druženje i promocija biciklizma, a ne utrka, tempo vožnje će biti prilagođen najsporijim sudionicima uz povremene stanke za odmor. Trasa biciklijade dužine je 36 km,od toga 80% cesta 20% makadam. Trasa vodi od Josipdola preko Modruške Munjave do Modruša, zatim od Modruša preko Salopeka do Stare ceste, od Stare ceste Podveljunom trasom plinovoda do Oštarija, zatim preko Mihaljevića do Skradnika, Carevog Polja i natrag u Josipdol.

Više...
 

Mrežnica prijeti Oštarijama

E-mail Ispis
ImageNakon Skradnika i Čakovcan noćas je korito Mrežnice u Oštarijama promjenilo svoje gabarite. Proširilo se na cestu Josipdol-Ogulin gdje se promet odvija jednim kolničkim trakom, a cesta Oštarije-Graba-Ribarić-Ogulin je u potpunosti zatvorena. Zbog visokog vodostaja u jezeru Sabljaci otvorena je ustava i višak vode pušten u korito Mrežnice. Slike očekujemo nešto kasnije.
Više...
 

Obavijest

E-mail Ispis
OBAVIJEST

Obavještavaju se stanovnici sa područja  Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja  četvrtkom,  da se isti  zbog državnog blagdana, odvoziti u petak, 4. lipnja 2010. godine.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Općina Josipdol
 

Smotra učeničkih zadruga u Josipdolu.

E-mail Ispis
ImageOŠ Josipdol po prvi puta je bila domaćin međužupanijske smotre učeničkih zadruga karlovačke i ličko-senjske županije. Na smotri je sudjelovalo 8 zadruga iz karlovačke i jedna zadruga iz ličko-senjske županije. Naša škola se predstavila zadrugom "Ča veliki, ča mali" iz Oštarija. U školskoj dvorani zadruge su postavile svoje štandove, a osim razgledavanja priređen je zabavni program. Okupljenima se obratila ravnateljica OŠ Josipdol, Zorica Jurašić koja je pozdravila okupljene i zaželjela ugodan boravak gostima. Načelnik Općine Josipdol, Zlatko Mihaljević prikladnim je riječima pozdravio skup i zaželio da se i dalje razvija školsko zadrugarstvo, pogotovo naši "Ča veliki, ča mali" koje od samog početka načelnik financijski i moralno podupire.
Više...
 

Državne prvakinje na svečanom prijemu u Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageU Utorak 25.05.2010. godine u 13:30 načelnik Zlatko Mihaljević i njegov zamjenik Nikica Jagnjić ugostili su državne prvakinje, članice ženske ekipe vatrogasne mladeži DVD-a Josipdol. Načelnik je djevojčicama još jedanput čestitao na osvojenom odličju i poželio uspjeha u narednim natjecanjima, a posebno u pripremi za odlazak na europsko prvenstvo iduće godine u Sloveniju. Općina Josipdol apelira na sve počevši od VZ grada Ogulina, županijske vatrogasne zajednice i same Karlovačke Županije tj. župana da se pomogne oko priprema ili oko kompletnog opremanja ženske ekipe mladeži DVD-a Josipdol da bi na čim bolji i reprezentativniji način promovirale našu državu, županiju, županijske i gradske vatrogasne zajednice te samu Općinu Josipdol i svoj matični DVD, a na njima ostaje da svojim aktivnostima te uzornim i ozbiljnim pristupom pokušaju osvojiti i europsko odličje.
Više...
 

Predstavljen priručnik "K toleranciji"

E-mail Ispis
Image31. 05. 2010. godine u Hotelu Josipdol održana je promocija Priručnika - K  toleranciji kroz priče Ivane Brlić – Mažuranić kao poticaj za razvoj tolerancije. Organizatori promocije za Karlovačku županiju su Dječji vrtić Josipdol i Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida. Uzvanike je pozdravila i zahvalila se na suradnji voditeljica programa Ljiljana Ivković i ravnateljica DV Josipdol Biserka Pavković. Tom su prilikom djeca starije odgojne skupine „Pčelice“ (5-7god.) sa svojim odgajateljicama Andreom Radojčić i Majom Marinić izvela prigodni program – stihove i melodije putem kojih su učila o toleranciji.
Više...
 

Obilne oborine potopile Čakovac i Skradnik

E-mail Ispis
ImageNoćašnje i jutrošnje najavljivano kišno nevrijeme izazvalo je neviđene probleme mještanima Čakovca i Skradnika. U samo pola sata voda je nahrlila iz polja i potopila podrume kuća, zaprijetila sitnoj i krupnoj stoci i uništila usijeve. U selu Čakovac šteta nastala poplavom ograničena je na usijeve i vlagu koja se tek očekuje zbog prodora vode kroz temelje kuća, no u Žlimenima je poplava potopila i odnijela dio građevnog materijala namjenjenog izgradnji obiteljske kuće. U Skradniku su poplavljeni podrumi, garaže i radione. U jednoj kući potopljeni su radni strojevi i motorne pile te je isteklo petstotinjak litara disel goriva.
Više...
 

Okrugli stol o Modrušu

E-mail Ispis
ImageŽupa Presvetog Trojstva iz Modruša i Katedra Čakavskog sabora Modruše organizirali su Okrugli stol povodom 550. godišnjice utemeljenja Modruške biskupije. Dana 04. lipnja 1460. godine Papa Pio II u svojem pismu naredio je premještanje sjedišta Krbavske  biskupije iz Udbine u Modruš i svojom Bulom dodijelio Modrušu naslov (civitas), što je bio naslov za grad od posebnog značaja. Skup je otvorio Zvonko Trdić, pozdravivši prisutne goste, a među njima i dogradonačelnika Grada Ogulina, Tonu Radočaja i načelnika Općine Josipdol, Zlatka Mihaljevića. Pjevačko društvo "Klek" iz Ogulina otpjevalo je "Ljepu našu" i himnu Modruša.
Više...
 

OTPADNI TUCANIK ONEČIŠĆEN KOŠTANIM BRAŠNOM

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obavještavaju se stanovnici Općine Josipdol, osobito naselja u blizini željezničkog kolodvora Oštarije «Podkrpel» da je u tijeku utorka i srijede na kolodvor Oštarije, na remontom kolosijeku  deponirano više vagona sa otpadom (kameni tucanik onečišćen koštanim brašnom) koji je nastao uslijed željezničke prometne nesreće u kolodvoru «Sušak». Prema saznanjima o dovozu koje smo dobili od mještana naselja Belaj u tijeku jučerašnjeg  dana odmah smo otišli na teren i ustvrdili stanje. Odmah potom u tijeku jučerašnjeg i današnjeg dana obavljeno je niz razgovora sa odgovornima iz HŽ – Infrastruktura,  HŽ – CARGO,  s predstavnicima Metis-a  Ogulin, i dobili informaciju da je isti otpadni materijal privremeno zaustavljen na kolodvoru Oštarije do dobivanja suglasnosti i dozvola za konačno zbrinjavanje.
Obzirom da prema informacijama koje smo dobili,  isti materijal bi trebao biti u zatvorenim vagonima, dodatno zatvoren folijom i deponiran  na kolodvoru Oštarije cca 15 dana. Pregledom na samom kolodvoru materijal nije deponiran na način kako smo informirani, ista stvara neugodan miris i za isti nismo dobili na uvid nikakvu popratnu dokumentaciju.
Tijekom jučerašnjeg popodnevna izvijestili smo nadležnu PP Ogulin  da se ustvrdi krajnje mjesto i rok za odvoz vagona te o istom izvijestili Državni inspektorat za zaštitu okoliša. Tijekom današnjeg prijepodneva djelatnici PP Ogulin u nazočnosti s državnom inspektoricom Jadrankom Grbinić izvršili su očevid na terenu i tijeku je inspekcijski pregled od strane nadležne inspekcije.
Općina Josipdol obavijestiti će Vas o svim novonastalim zbivanjima i tražiti će odvoz zaustavljenih vagona sa područja naše Općine.

S poštovanjem,

Općinski Načelnik:

Zlatko Mihaljević, ing
 

Obilježeno 20 godina obnove kapelice Svete Katarine

E-mail Ispis
ImageMnoštvo vjernika okupilo se kod kapelice Svete Katarine na Viničici obilježiti blagdan Duhova, a ujedno i proslaviti dvadesetu obljetnicu obnove kapelice i blagoslova zvona. Misu je predvodio tadašnji svećenik vlč. Zlatko Sušac uz svećenike iz Josipdola i Oštarija. Svetu Katarinu je uz mnoštvo naroda iz "cile okolice" pohodilo i općinsko izaslanstvo na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i donačelnikom Nikicom Jagnjićem te predstavnicima udruga iz okolice.
Više...
 


Stranica 53 od 55
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol