Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Državne prvakinje na svečanom prijemu u Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageU Utorak 25.05.2010. godine u 13:30 načelnik Zlatko Mihaljević i njegov zamjenik Nikica Jagnjić ugostili su državne prvakinje, članice ženske ekipe vatrogasne mladeži DVD-a Josipdol. Načelnik je djevojčicama još jedanput čestitao na osvojenom odličju i poželio uspjeha u narednim natjecanjima, a posebno u pripremi za odlazak na europsko prvenstvo iduće godine u Sloveniju. Općina Josipdol apelira na sve počevši od VZ grada Ogulina, županijske vatrogasne zajednice i same Karlovačke Županije tj. župana da se pomogne oko priprema ili oko kompletnog opremanja ženske ekipe mladeži DVD-a Josipdol da bi na čim bolji i reprezentativniji način promovirale našu državu, županiju, županijske i gradske vatrogasne zajednice te samu Općinu Josipdol i svoj matični DVD, a na njima ostaje da svojim aktivnostima te uzornim i ozbiljnim pristupom pokušaju osvojiti i europsko odličje.
Više...
 

Otkrivanje spomen obilježja u Skradniku

E-mail Ispis

ImageU Skradniku je ispred doma "Sveti Marko" otkriveno spomen obilježje žrtvama u II. svjetskom ratu, poraću i domovinskom ratu. Spomen obilježje je izrađeno na inicijativu zadnjeg župnika Miljenka Sušca i mještana Skradnika te DPD-a Sveti Marko. Veliki doprinos istraživanju i angažman pridonjeo gospodin Milan Bokulić koji je detaljno istražio žrtve ratova od kojih je 91 žrtva II. svjetskog rata i poraća i 3 žrtve iz domovinskog rata s područja Skradnika. Izgradnju spomen obilježja financirala je Općina Josipdol.

Više...
 

Odluka o dimnjačarskoj službi

E-mail Ispis
O B A V I J E S T 
 ImageObavještavaju se svi stanovnici Općine Josipdol da je  Odlukom o dimnjačarskoj službi, KLASA: 363-01/06-01/67, UR.BROJ: 2133/13-04-06-02  od 21. prosinca 2006. godine, na području Općine Josipdol ustrojena DIMNJAČARSKA SLUŽBA kao komunalna djelatnost. Dimnjačarsku službu, temeljem Ugovora o koncesiji, obavlja tvrtka «DIMNJAK», vlasnika Zvonimira Mužević, iz Vrbovskog.«Korisnici stambenih zgrada, stanova, poslovnih zgrada i prostorija i domaćinstava dužni su koncesionaru omogućiti redovito čišćenje i kontrolu dimovodnih objekata koji podliježu obveznom čišćenju i kontroli, te dati na uvid Uputstvo proizvođača o održavanju sustava za grijanje, odnosno korištenju sustava, kada se radi o sustavu koji kao ogrjevni medij koristi tekuće ili plinovito gorivo. Radi ispravnog i redovitog čišćenja dimovodnih objekata, pristup do vratašca dimnjaka i dimovodnih kanala mora biti uvijek slobodan.» 
 
 
Više...
 

Predavanje o HPV-u za roditelje i djevojčice

E-mail Ispis
ImagePrema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) rak vrata maternice drugi je po učestalosti u svijetu, nakon raka dojke, zloćudni karcinom u žena, te treći uzrok smrtnosti od raka u žena. Rak vrata maternice čini i do 70 % svih genitalnih karcinoma, pri čemu se godišnje u svijetu dijagnosticira oko 500.000 novih slučajeva raka vrata maternice, a gotovo 300 000 žena umre od te bolesti.U Republici Hrvatskoj incidencija raka maternice je 19/100.000 žena i najčešće je dijagnosticirana maligna bolest u žena od 20-29 godina, te drugi najčešće dijagnosticirani rak u dobnoj skupini žena od 30-49 godina. U Republici Hrvatskoj svake godine od raka vrata maternice oboli 400, a umre čak 100 žena. U Hrvatskoj se provodi projekt edukacije roditelja i dijece 7. i 8. razreda o mogućnosti i potrebe cijepljenja protiv HPV-a (HUMANI PAPILLOMA VIRUS) , a Općina Josipdol je među prvima prepoznala potrebu za cjepljenjem pošto je Karlovačka županija prednjači po novootkrivenim slučajevima raka vrata maternice u Republici Hrvatskoj.
Više...
 

Dan Općine Josipdol

E-mail Ispis
ImagePredstavnici općinske vlasti na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem povodom dana Općine Josipdol položili su vijenac i zapalili svijeće na josipdolskom groblju kod centralnog križa. Već tradicionalno pridružili su im se i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora koji su odali počast svim pripadnicima oružanih snaga poginulim s josipdolskog područja kao i iz cijele Hrvatske. Nakon polaganja vijenaca s mnoštvom vjernika prisustvovali su Svetoj misi povodom blagdana Svetog Josipa, zaštitnika naše župe. Misu su uz predstavnike općinske i vojne vlasti uveličali i predstavnici udruga s našeg područja. Na misi je uz našeg župnika koncelebriralo 12 svećenika iz okolnih župa, a i šire.
Više...
 

Obilježeno 20 godina obnove kapelice Svete Katarine

E-mail Ispis
ImageMnoštvo vjernika okupilo se kod kapelice Svete Katarine na Viničici obilježiti blagdan Duhova, a ujedno i proslaviti dvadesetu obljetnicu obnove kapelice i blagoslova zvona. Misu je predvodio tadašnji svećenik vlč. Zlatko Sušac uz svećenike iz Josipdola i Oštarija. Svetu Katarinu je uz mnoštvo naroda iz "cile okolice" pohodilo i općinsko izaslanstvo na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i donačelnikom Nikicom Jagnjićem te predstavnicima udruga iz okolice.
Više...
 

Josipdolke državne prvakinje

E-mail Ispis

Image

Djevojčice starosti 12-16 godina, pripadnice mladeži DVD-a Josipdol postale su prvakinje Republike Hrvatske na 9. državnom natjecanju održanom u Šibeniku od 14. - 16. svibnja. Ovom prilikom čestitamo im od sveg srca na ovom velikom uspijehu koji im je poticaj da sve u životu mogu svladati samo svojim trudom i zalaganjem što su i dokazale kad su i u teškom razdoblju josipdolskog vatrogastva ostale svoje i pokazale volju za još boljim rezultatima unatoč dotadašnjim dobrim uspjesima.

Više...
 

Knjiga gostiju i vremenska prognoza

E-mail Ispis

ImageNakon proljetnog sređivanja našeg portala i servera na kojem se nalazi napokon se vraćamo u normalu. Odmah da vas obavijestimo da je postavljena "Knjiga gostiju" u desnom izborniku stranice te ovom prilikom pozivam sve posjetitelje da ostave svoju poruku. Molimo Vas da budete korektni i bez vrijeđanja jer poruke uvredljivog sadržaja će biti uklonjene. Već neko vrijeme objavljujemo u dnu stranice dvodnevnu vremensku prognozu za Josipdol pa da napišemo nešto više i o tome. 

Više...
 

Dan OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImagePovodom proslave dana škole 22.03.2010. u Osnovnoj školi u Josipdolu održana je školska priredba. Svečanu priredbu otvorila je ravnateljica Osnovne škole gospođa Zorica Jurašić. Tom prilikom pozdravila je načelnika općine Josipdol gospodina Zlatka Mihaljevića, zamjenika načelnika gospodina Nikicu Jagnjića, ravnateljicu dječjeg vrtića Josipdol gospođu Biserku Pavković, sve predstavnike drugih područnih škola te sve ostale uzvanike, goste, roditelje i učenike.
Više...
 

Biskup Mile Bogović u posjetu Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageDanas je Mile Bogović, biskup Gospičko-senjske biskupije uz redoviti petogodišnji obilazak župe Sv.Josipa posjetio i Općinu Josipdol. Općinski načelnik Zlatko Mihaljević zajedno s predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem primio je biskupa u  pratnji oštarskog župnika oca Ivana Podgorelca i josipdolskog župnika vlč. Petra Šporčića.Biskupa se odmah dojmilo uređenje načelnikovog ureda u kojem prevladavaju motivi župnih crkvi josipdolskog kraja.
Više...
 


Stranica 51 od 52
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima


JURE BOKULIĆ ( 75)

22.05.1942. - 02.06.2017.

Ukop će se izvršiti na groblju Josipdol

06.06.2017. u 14,00 sati


 

Anka Lončarić (86)

13.11.1930. - 31.05.2017.

Ukop će se izvršiti na groblju Oštarije

02.06.2017. godine u 17 sati