Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Hitna medicinska pomoć

E-mail Ispis

OBAVIJEST

Obavještavaju se stanovnici Općine Josipdol da će Ambulanta Hitne medicine u Josipdolu biti privremeno smještena u prostoru bivše poslovnice Erste banke u Josipdolu, Ogulinska 12, zbog preuređenja prostora.

 
 

Zatvorena birališta

E-mail Ispis

U 19 sati zatvorena su sva birališta u općini Josipdol. Prema privremenim neslužbenim rezultatima Državnog Izbornog Povjerenstva objavljenim u 21:45 , u općini Josipdol na birališta je izašlo 23,41% glasača.

Nakon prebrojanih 95,55% listića prema DIP-u za Josipdol rezultat je sljedeći

Image 

Ostale stranke nisu prešle izborni prag.

Detaljnije informacije kao i rezultat na državnoj razini  možete pronaći na portalu izbori.hr

 

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA

E-mail Ispis

Na temelju članka 32. i 33. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske ("Narodne novine" ,broj 92/10 i 23/13", Županijsko izborno povjerenstvo KARLOVAČKE ŽUPANIJE donosi

R J E Š E N J E

O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA 

NA PODRUČJU OPĆINE JOSIPDOL

 Rješenje.pdf(download)

 

Spriječimo požare otvorenog prostora

E-mail Ispis
Samo prošle godine, na području Karlovačke županije, kao posljedica požara zabilježena je ukupna šteta veća od devet milijuna eura. Vatrogasci su gasili više od sto požara istovremeno, izgorjela je površina veća od 30 000 hektara.
Početak poljoprivrednih radova ne bi trebao biti - početak velikih požara.
U Karlovačkoj županiji, od mjeseca ožujka, na snazi je Odluka o mjerama za sprječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru (Službeni glasnik Karlovačke županije br. 4/13).
Prilikom spaljivanja na otvorenom svatko je obvezan poduzeti propisane preventivne mjere (iz čl. 3 ove Odluke):
-    mjesto za spaljivanje treba udaljiti od svih objekata koje bi vatra i dim mogli ugroziti (prometnice, objekti, vodovi električne energije)
-    oko mjesta spaljivanja očistiti sigurnosni pojas od 3 metra,
-    osigurati dovoljan broj osoba i opremu za gašenje,
-    spaljivanje obavljati samo danju i za mirna vremena,
-    mjesto spaljivanja u potpunosti pogasiti i prekontrolirati.
Dužni ste o spaljivanju, najmanje 5 dana unaprijed, obavijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu od koje trebate dobiti odobrenje za spaljivanje!
Iznimka je spaljivanje manjih količina biljnog otpada i to na površini manjoj od 100 m² i na mjestu gdje ne postoji opasnost od širenja požara.
Više...
 

Sretan uskrs

E-mail Ispis

ImageSRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS

I PREPUN BLAGDANSKI STOL

OD SRCA VAM ŽELI

OPĆINA JOSIPDOL


 

Izborna skupština udruge "Opstanak"

E-mail Ispis

ImageU četvrtak 21.Ožujka u prostorijama Općine Josipdol održana je izborna skupština udruge "Opstanak". Predsjednik je otvorio skupštinu minutom šutnje za sve stradale u Domovinskom ratu i na početku pozdravio sve prisutne, te posebno istaknuo načelnika Zlatka Mihaljevića , predsjednika Općinskog vijeća Zdravka Jandrlića i predsjednika LD Vepar, gospodina Vinka Pavlića.

 

Više...
 

Približava se sezona požara - naputak za ponašanje

E-mail Ispis

 Iako nam zimski uvijeti prijete još tjedan ili dva, nezaustavljivo dolazi proljeće i uređivanje okućnica i poljoprivrednih parcela. Karovačka županija donijela je odluku o mjerama za spriječavanje nastajanja požara na otvorenom prostoru. Građanima se ne brane aktivnosti vezane za spaljivanje korova i niskog raslinja, ali dužni su se pridržavati nužnih sigurnosnih uputa.

1. tvari koje se spaljuju moraju se izmjestiti na dovoljnu udaljenost od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata i površina koje bi vatra ili dim mogli ugroziti,
2. oko mjesta spaljivanja potrebno je očistiti sigurnosni pojas u širini najmanje 3 metra,
3. ovisno o količini tvari i veličini površine koja se spaljuje potrebno je osigurati nazočnost dovoljnog broja punoljetnih osoba sposobnih za gašenje požara,
4. uz mjesto spaljivanja potrebno je osigurati odgovarajuću opremu i priručna sredstva za gašenje požara (lopate, metlenice, voda i dr.), ovisno o vrsti i obimu tvari koja se spaljuje,
5. spaljivanje obavljati samo danju i za mirna vremena,
6. osobe koje su obavljale spaljivanje dužne su mjesto spaljivanja pregledati, ostatke vatre i žara u potpunosti pogasiti i tek nakon toga napustiti mjesto spaljivanja.

 Osim spomenutih uputa svatko tkoi pristupa spaljivanju dužan je najkasnije 5 dana prije obavijestiti usmeno ili pismeno nadležnu vatrogasnu postrojbu
 što je na našem općinskom području DVD-Josipdol i DVD Oštarije .

Odluka Karlovačke županije sa obrascima za građane i vatrogasne postrojbe.

 

Dan općine Josipdol

E-mail Ispis

Image19.ožujka slavi se dan općine Josipdol i njenog zaštitnika Svetog Josipa koji je kao i svake godine obilježen  polaganjem vijenaca kod glavnog križa na  groblju uz nazočnost općinskog načelnika Zlatka Mihaljevića, njegovih suradnika i općinskih vijećnika, pripadnika vatrogasaca i Hrvatskog časničkog zbora. Misno slavlje u crkvi Sv. Josipa predvodio je vlč. Željko Blagus.

Više...
 

Poplavljeni podrumi u Ogulinskoj i Karlovačkoj ulici

E-mail Ispis

poplavljeni podrumi U cijelom ovom zimskom razdoblju josipdolski vatrogasci imali su pune ruke posla. Mnoge se stvari jednostavno nisu stigle zabiljeđiti okom kamere. Ovih dana posebno su bili angažirani na ispumpavanju vode iz podruma obiteljskih kuća.

Više o svemu pročitajte na njihovoj internet stranici.

 

Sastanak sa projektantima i predstavnicima HŽ Infrastruktura

E-mail Ispis

Obavještavamo sve zainteresirane udruge i pojedince da će se dana 15. ožujka 2013. godine (petak) u 11,00 sati u prostorijama Općine Josipdol održati radni i informativni sastanak vezano za prezentaciju Idejnih rješenja projekta nove pruge.

Obzirom da će sastanku prisustvovati voditelji projekta od strane tvrtke „Granova“ d.o.o. i predstavnika HŽ infrastruktura i da će se moći postaviti pitanja za sve nejasnoće pozivamo Vas da se odazovete našem pozivu.

 

Općinski načelnik:

Zlatko Mihaljević, ing.građ.

 obavijest.pdf

 


Stranica 51 od 64
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Закажите монтаж системы отопления по лучшей цене в Киеве
Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
captcha 
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | uvjeti korištenja