Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Mrežnica prijeti Oštarijama

E-mail Ispis
ImageNakon Skradnika i Čakovcan noćas je korito Mrežnice u Oštarijama promjenilo svoje gabarite. Proširilo se na cestu Josipdol-Ogulin gdje se promet odvija jednim kolničkim trakom, a cesta Oštarije-Graba-Ribarić-Ogulin je u potpunosti zatvorena. Zbog visokog vodostaja u jezeru Sabljaci otvorena je ustava i višak vode pušten u korito Mrežnice. Slike očekujemo nešto kasnije.
Više...
 

Obavijest

E-mail Ispis
OBAVIJEST

Obavještavaju se stanovnici sa područja  Općine Josipdol kojima se odvoz komunalnog otpada obavlja  četvrtkom,  da se isti  zbog državnog blagdana, odvoziti u petak, 4. lipnja 2010. godine.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Općina Josipdol
 

Smotra učeničkih zadruga u Josipdolu.

E-mail Ispis
ImageOŠ Josipdol po prvi puta je bila domaćin međužupanijske smotre učeničkih zadruga karlovačke i ličko-senjske županije. Na smotri je sudjelovalo 8 zadruga iz karlovačke i jedna zadruga iz ličko-senjske županije. Naša škola se predstavila zadrugom "Ča veliki, ča mali" iz Oštarija. U školskoj dvorani zadruge su postavile svoje štandove, a osim razgledavanja priređen je zabavni program. Okupljenima se obratila ravnateljica OŠ Josipdol, Zorica Jurašić koja je pozdravila okupljene i zaželjela ugodan boravak gostima. Načelnik Općine Josipdol, Zlatko Mihaljević prikladnim je riječima pozdravio skup i zaželio da se i dalje razvija školsko zadrugarstvo, pogotovo naši "Ča veliki, ča mali" koje od samog početka načelnik financijski i moralno podupire.
Više...
 

Državne prvakinje na svečanom prijemu u Općini Josipdol

E-mail Ispis
ImageU Utorak 25.05.2010. godine u 13:30 načelnik Zlatko Mihaljević i njegov zamjenik Nikica Jagnjić ugostili su državne prvakinje, članice ženske ekipe vatrogasne mladeži DVD-a Josipdol. Načelnik je djevojčicama još jedanput čestitao na osvojenom odličju i poželio uspjeha u narednim natjecanjima, a posebno u pripremi za odlazak na europsko prvenstvo iduće godine u Sloveniju. Općina Josipdol apelira na sve počevši od VZ grada Ogulina, županijske vatrogasne zajednice i same Karlovačke Županije tj. župana da se pomogne oko priprema ili oko kompletnog opremanja ženske ekipe mladeži DVD-a Josipdol da bi na čim bolji i reprezentativniji način promovirale našu državu, županiju, županijske i gradske vatrogasne zajednice te samu Općinu Josipdol i svoj matični DVD, a na njima ostaje da svojim aktivnostima te uzornim i ozbiljnim pristupom pokušaju osvojiti i europsko odličje.
Više...
 

Otkrivanje spomen obilježja u Skradniku

E-mail Ispis

ImageU Skradniku je ispred doma "Sveti Marko" otkriveno spomen obilježje žrtvama u II. svjetskom ratu, poraću i domovinskom ratu. Spomen obilježje je izrađeno na inicijativu zadnjeg župnika Miljenka Sušca i mještana Skradnika te DPD-a Sveti Marko. Veliki doprinos istraživanju i angažman pridonjeo gospodin Milan Bokulić koji je detaljno istražio žrtve ratova od kojih je 91 žrtva II. svjetskog rata i poraća i 3 žrtve iz domovinskog rata s područja Skradnika. Izgradnju spomen obilježja financirala je Općina Josipdol.

Više...
 

Obilne oborine potopile Čakovac i Skradnik

E-mail Ispis
ImageNoćašnje i jutrošnje najavljivano kišno nevrijeme izazvalo je neviđene probleme mještanima Čakovca i Skradnika. U samo pola sata voda je nahrlila iz polja i potopila podrume kuća, zaprijetila sitnoj i krupnoj stoci i uništila usijeve. U selu Čakovac šteta nastala poplavom ograničena je na usijeve i vlagu koja se tek očekuje zbog prodora vode kroz temelje kuća, no u Žlimenima je poplava potopila i odnijela dio građevnog materijala namjenjenog izgradnji obiteljske kuće. U Skradniku su poplavljeni podrumi, garaže i radione. U jednoj kući potopljeni su radni strojevi i motorne pile te je isteklo petstotinjak litara disel goriva.
Više...
 

Okrugli stol o Modrušu

E-mail Ispis
ImageŽupa Presvetog Trojstva iz Modruša i Katedra Čakavskog sabora Modruše organizirali su Okrugli stol povodom 550. godišnjice utemeljenja Modruške biskupije. Dana 04. lipnja 1460. godine Papa Pio II u svojem pismu naredio je premještanje sjedišta Krbavske  biskupije iz Udbine u Modruš i svojom Bulom dodijelio Modrušu naslov (civitas), što je bio naslov za grad od posebnog značaja. Skup je otvorio Zvonko Trdić, pozdravivši prisutne goste, a među njima i dogradonačelnika Grada Ogulina, Tonu Radočaja i načelnika Općine Josipdol, Zlatka Mihaljevića. Pjevačko društvo "Klek" iz Ogulina otpjevalo je "Ljepu našu" i himnu Modruša.
Više...
 

OTPADNI TUCANIK ONEČIŠĆEN KOŠTANIM BRAŠNOM

E-mail Ispis
OBAVIJEST
Obavještavaju se stanovnici Općine Josipdol, osobito naselja u blizini željezničkog kolodvora Oštarije «Podkrpel» da je u tijeku utorka i srijede na kolodvor Oštarije, na remontom kolosijeku  deponirano više vagona sa otpadom (kameni tucanik onečišćen koštanim brašnom) koji je nastao uslijed željezničke prometne nesreće u kolodvoru «Sušak». Prema saznanjima o dovozu koje smo dobili od mještana naselja Belaj u tijeku jučerašnjeg  dana odmah smo otišli na teren i ustvrdili stanje. Odmah potom u tijeku jučerašnjeg i današnjeg dana obavljeno je niz razgovora sa odgovornima iz HŽ – Infrastruktura,  HŽ – CARGO,  s predstavnicima Metis-a  Ogulin, i dobili informaciju da je isti otpadni materijal privremeno zaustavljen na kolodvoru Oštarije do dobivanja suglasnosti i dozvola za konačno zbrinjavanje.
Obzirom da prema informacijama koje smo dobili,  isti materijal bi trebao biti u zatvorenim vagonima, dodatno zatvoren folijom i deponiran  na kolodvoru Oštarije cca 15 dana. Pregledom na samom kolodvoru materijal nije deponiran na način kako smo informirani, ista stvara neugodan miris i za isti nismo dobili na uvid nikakvu popratnu dokumentaciju.
Tijekom jučerašnjeg popodnevna izvijestili smo nadležnu PP Ogulin  da se ustvrdi krajnje mjesto i rok za odvoz vagona te o istom izvijestili Državni inspektorat za zaštitu okoliša. Tijekom današnjeg prijepodneva djelatnici PP Ogulin u nazočnosti s državnom inspektoricom Jadrankom Grbinić izvršili su očevid na terenu i tijeku je inspekcijski pregled od strane nadležne inspekcije.
Općina Josipdol obavijestiti će Vas o svim novonastalim zbivanjima i tražiti će odvoz zaustavljenih vagona sa područja naše Općine.

S poštovanjem,

Općinski Načelnik:

Zlatko Mihaljević, ing
 

Obilježeno 20 godina obnove kapelice Svete Katarine

E-mail Ispis
ImageMnoštvo vjernika okupilo se kod kapelice Svete Katarine na Viničici obilježiti blagdan Duhova, a ujedno i proslaviti dvadesetu obljetnicu obnove kapelice i blagoslova zvona. Misu je predvodio tadašnji svećenik vlč. Zlatko Sušac uz svećenike iz Josipdola i Oštarija. Svetu Katarinu je uz mnoštvo naroda iz "cile okolice" pohodilo i općinsko izaslanstvo na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem i donačelnikom Nikicom Jagnjićem te predstavnicima udruga iz okolice.
Više...
 

Josipdolke državne prvakinje

E-mail Ispis

Image

Djevojčice starosti 12-16 godina, pripadnice mladeži DVD-a Josipdol postale su prvakinje Republike Hrvatske na 9. državnom natjecanju održanom u Šibeniku od 14. - 16. svibnja. Ovom prilikom čestitamo im od sveg srca na ovom velikom uspijehu koji im je poticaj da sve u životu mogu svladati samo svojim trudom i zalaganjem što su i dokazale kad su i u teškom razdoblju josipdolskog vatrogastva ostale svoje i pokazale volju za još boljim rezultatima unatoč dotadašnjim dobrim uspjesima.

Više...
 


Stranica 49 od 51

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

Marija Mihanić (90)

30.06.1926. - 23.05.2017.

s prebivalištem u Rijeci, Škudarovska 8

Ukop će se izvršiti na groblju Josipdol

25.05.2017. godine u 15 sati


 

TOMO ANTONČIĆ (92)

12.11.1924.-19.05.2017.

UKOP 20.05.2017. u 16,00 SATI

NA GROBLJU MODRUŠ, KOCALJ