Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Polaganje vijenaca uoči blagdana Svih svetih

E-mail Ispis
ImageKao i svake godine na sva groblja i spomen obilježja u općini Josipdol izaslanstvo Općine Josipdol i HDZ-a Općine Josipdol predvođeno općinskim načelnikom Zlatkom Mihaljevićemi i  donačelnikom Nikicom Jagnjićem položilo je cvijeće i zapalilo svijeće. Ujedno su i obiđeni grobovi svih  pokojnih članova HDZ-a vijećnika Općine Josipdol, kao i grob nekadašnjeg načelnika Općine Josipdol pokojnog Rude Špehara. I ove godine načelniku Mihaljeviću pridružili su se osim predstavnika HDZ-a Općine Josipdol i predstavnici DVD-a Oštarije,  pripadnici Hrvatskog časničkog zbora, a po prvi puta i predstavnici udruge 143. domobranske pukovnije predvođeni Nikolom Neralićem.
Više...
 

Sljedi nekoliko dana sunčanog vremena

E-mail Ispis

Image Sljedi nam nekoliko dana s povoljnijim vremenskim prilikama pa je najbolje vrijeme za završne vanjske radove oko kuće i u polju. Četvrtak će biti suh i djelomično sunčan. Ujutro i dio prijepodneva samo ponegdje je moguća magla i niska naoblaka. Vjetar većinom slab. Jutro hladno s temperaturom između -1 i 4°C pa je ponegdje moguć i slab mraz, a dnevne vrijednosti uglavnom od 6 do 11 Celzijevaca.

U petak ujutro hladno, u većini krajeva sa slabim mrazom, a moguća je i magla. Danju pretežno ili djelomično sunčano sa slabim vjetrom. Jutarnja temperatura između -4 i 1°C, a najviša dnevna od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Sljedeća kiša moguća je oko  ponedjeljka i utorka.

 

Hrvatska nadmoćno protiv Srbije u Josipdolu

E-mail Ispis
Image
 ImageNa prijateljskom susretu Hrvatske Ragbi reprezentacije protiv Srbije u Josipdolu pred punom tribinom Josipdolskog stadiona odabranici izbornika Joška Lovrete bili su nadmoćni protiv suparnika iz Srbije rezultatom 44 naprema 10 . Na samom početku Hrvatska je krenula silovito i u kratkom vremenu izborila 12 bodova. U tom startu velik posao su odradili naši skakači. Srbi su jedno vrijeme odoljevali dugim ispucavanjima u aut i osvajali teren, ali se igra smirila tokom drugog poluvremena kad Hrvatska nastavlja niz polaganja. Hrvatska je i ovaj put odigrala odlično iako nije bila najuspiješnija nakon polaganja (score) iza protivničke linije gdje je učinak pucanja na gol kroz rašlje bio malo slabiji no sve su nadoknadili brzim prodorima kroz protivnički teren.
Više...
 

Ragbi utakmica Hrvatske reprezentacije protiv Srbije u Josipdolu

E-mail Ispis
ImageU subotu 16.10.2010. godine s početkom u 15 sati na stadionu NK Josipdola odmijeriti će snage ragbi reprezentacije Hrvatske i Srbije. Ovo je pripremna utakmica pred nadolazeću utakmicu Hrvatske i Švedske 23.10.2010. godine na stadionu NK Zagreba u Kranjčevićevoj ulici, a moći će se pratiti prijenos na HRT2 u 16:30. Do sada su se Hrvatska i Srbija susrele samo jednom i to u Splitu kada su naši momci odnijeli pobijedu. Pozivamo sve da dođu bodriti našu reprezentaciju, a ako bude kiše biti će još zanimljivije.
 

Nacionalni susret Križara u Josipdolu

E-mail Ispis

Image U subotu i nedjelju (11. i 12. rujna) održavati će se Nacionalni susret križara. Ove godine čast je pripala Josipdolu da bude domaćin zbog vrijednog rada Križarskog društva Dragutin Fifka koje djeluje u župi Svetog Josipa. Susret križara iz cijele Hrvatske počet će u subotu u jutro na Udbini , a oko 17 sati se očekuje dolazak u Josipdol i početak programa predstavljanjem rada Središnjeg križarskog vodstva.

Kako doznajemo od Dolores Špehar, predsjednice Križarskog društva Dragutin Fifka očekuje se dolazak između 50 i 70 križara, a zbog dvodnevnog programa biti će smješteni po obiteljskim kućama naših križara.

Više...
 

Hobijem protiv ovisnosti !

E-mail Ispis
ImageOd 15. studenog do 15 prosinca 2010. godine na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini obilježavati će se mjesec borbe protiv ovisnosti. Tako i u našoj općini u organizaciji mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Općine Josipdol provoditi će se razne edukativne aktivnosti. U suradnji s raznim udrugama iz naše općine gotovo svaki vikend biti će organizirane informatičke radionice,izleti i vatrogasne aktivnosti.
Više...
 

Obilazak groba pokojnog Rudolfa Špehara

E-mail Ispis
ImageZamjenik općinskog načelnika Nikica Jagnjić položio je cvijeće i zapalio svijeću na grobu pokojnog Rudolfa Špehara u groblju Cerovnik. U 12 sati služena je Sveta Misa  u crkvi Isusovog Uzašašća na Ceovniku. Ovih dana Općina Josipdol sa svojim djelatnicima izradila je betonski okvir groba pokojnog načelnika Općine Josipdol. Da se podsjetimo, pokojni Rudolf bio je i prvi predsjednik Općine Ogulin u samostalnoj Hrvatskoj, a preminuo je 19. listopada 2006. godine. Na njegovom pokopu uz predstavnike lokalne vlasti bio je i Vladimir Šeks tadašnji predsjednik Sabora Republike Hrvatske.
Više...
 

Intervju s Većeslavom Holjevcom. tajnikom Hrvatskog Ragbi Saveza

E-mail Ispis

ImageKako su mnogi Josipdolci ostali u nevjerici na vijest da će Hrvatska Ragbi reprezentacija odigrati svoju pripremnu utakmicu protiv Srbije na stadionu NK Josipdola, razgovarao sam s gospodinom Većeslavom Holjevcom, tajnikom Hrvatskog Ragbi Saveza pa vam intervju prenosimo u cijelosti. 

1. pitanje : Gospodine Holjevac,  zahvaljujem se na vašem vremenu i htio bih vam  postaviti nekoliko pitanja. Odakle ideja da se pripremni susret Hrvatske reprezentacije i Srbije odigra u malom mjestu kao što je Josipdol?

Većeslav Holjevac: Jednom sam bio prolazio kroz Josipdol i naravno zastao. Svidjelo mi se mjesto i mirnoća građana, a i stadion je u relativno dobrom stanju te smo htjeli jednom recimo provincijskom mjestu podariti spektakl međunarodne ragbi utakmice. Mislim da je svakom njestu čast ugostiti Hrvatsku reprezentaciju bez obzira na vrstu sporta u kojem se natječe.

 

Više...
 

Srušila se dva MIG-a 21 HRZ-a u okolici Plaškog

E-mail Ispis

Image

TIJEKOM izvođenja vježbe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju, na području sjeverno iznad Plaškog danas, 23. rujna 2010., oko 12,50 sati dva zrakoplova tipa MIG-21 imala su nesreću u zraku te su oba pala u području brda Hum i sela Vukelići.

Više...
 

Proslava blagdana Velike Gospe u Oštarijama

E-mail Ispis
 Jučer je u narodu znana "Velika Maša" opet potaknula veliki broj hodočasnika, što onih željnih vjerskog ugođaja, a što željnih zabavnih sadržaja. Na Svetim Misama u 09:00, 11:00, i 18:00 sati okupio se velik broj vjernika. Večer prije, u subotu svetu misu predvodio je biskup Mile Bogvić. Za najmlađe je i ove godine ponuda bila više nego dobra. Najveću pozornost privukli su opet popularni ringišpil i autodrom, a za najmlađe su postavljeni trampolini i tobogan. 
Više...
 


Stranica 49 od 53
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

REPUBLIKA HRVATSKA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

OPĆINA JOSIPDOL

OPĆINSKI NAČELNIK

KLASA: 940-01/17-01/ 36

UR.BROJ: 2133/13-01-17-01

JOSIPDOL, 30. lipnja 2017. godine

JAVNI POZIV

nositeljima prava na nekretninama koje neposredno graniče sa zemljištem na kojem je

izvedena nerazvrstana cesta u Josipdolu, Karlovačka ulica


1. NC JOSIPDOL broj 17. - DRŽAVNA DESTA D-23- GROBLJE JOSIPDOL-PRISTUPNA

CESTA PREMA GROBLJU JOSIPDOL - k.č.br. 150, k.o. Josipdol

 

2. NC JOSIPDOL broj 18. - DRŽAVNA CEST A D-23 - ODVOJAK

KARLOVAČKA ULICA - k.č.br. 156/3 , k.o. Josipdol

 

Općina Josipdol, kao nositelj prava upravljanja, građenja i održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine Josipdol, započinje se postupkom evidentiranja navedene nerazvrstane ceste u Josipdolu.

 

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol

l


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol