Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Dan općine Josipdol

E-mail Ispis

Image19.ožujka slavi se dan općine Josipdol i njenog zaštitnika Svetog Josipa koji je kao i svake godine obilježen  polaganjem vijenaca kod glavnog križa na  groblju uz nazočnost općinskog načelnika Zlatka Mihaljevića, njegovih suradnika i općinskih vijećnika, pripadnika vatrogasaca i Hrvatskog časničkog zbora. Misno slavlje u crkvi Sv. Josipa predvodio je vlč. Željko Blagus.

Više...
 

Poplavljeni podrumi u Ogulinskoj i Karlovačkoj ulici

E-mail Ispis

poplavljeni podrumi U cijelom ovom zimskom razdoblju josipdolski vatrogasci imali su pune ruke posla. Mnoge se stvari jednostavno nisu stigle zabiljeđiti okom kamere. Ovih dana posebno su bili angažirani na ispumpavanju vode iz podruma obiteljskih kuća.

Više o svemu pročitajte na njihovoj internet stranici.

 

Sastanak sa projektantima i predstavnicima HŽ Infrastruktura

E-mail Ispis

Obavještavamo sve zainteresirane udruge i pojedince da će se dana 15. ožujka 2013. godine (petak) u 11,00 sati u prostorijama Općine Josipdol održati radni i informativni sastanak vezano za prezentaciju Idejnih rješenja projekta nove pruge.

Obzirom da će sastanku prisustvovati voditelji projekta od strane tvrtke „Granova“ d.o.o. i predstavnika HŽ infrastruktura i da će se moći postaviti pitanja za sve nejasnoće pozivamo Vas da se odazovete našem pozivu.

 

Općinski načelnik:

Zlatko Mihaljević, ing.građ.

 obavijest.pdf

 

Restoran Gradina ponovo u 100 vodećih

E-mail Ispis
ImageTemeljem izbora koji obuhvaća 2400 restorana u Hrvatskoj , a po preporuci gostiju restoran Gradina uvrštena je među 100 vodećih hrvatskih restorana - Restaurant Croatica. Više informacija o samom izboru možete pronaći na stranici www.gastronaut.hr ,  a restoran Gradinu možete posjetiti osobno i uživati u vrhunskoj usluzi. Za sve informacije možete posijetiti i njihovu internet stranicu .
 

Natječaj za rad na određeno vrijeme

E-mail Ispis
Općina Josipdol objavila je oglas za zapošljavanje na određeno vrijeme u Programu javnih radova za pomoćne radnike  na poslovima obnove kulturne baštine, pomoć u kući, uređenje okućnice.

Planira se zapošljavanje 30 radnika.


Opći uvjeti za prijem,  sukladno Zakonu  o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj)  samoupravi,  su:
-    punoljetnost
-    hrvatsko državljanstvo

Posebni uvjeti za prijem    su:
-    završena osnovna škola, KV, SSS
-    radno iskustvo nije bitno
-    da je prijavljen pri nadležnoj službi zavoda za zapošljavanje najmanje godinu dana

Uz pisanu prijavu  na oglas  kandidati su dužni obavezno priložiti:
-    životopis
-    presliku domovnice
-    presliku radne knjižice s osobnim podacima i podacima o stažu
-    presliku svjedodžbe  o završenom školovanju
-    uvjerenje o nekažnjavanju
-    te sve dokaze o ispunjavanju  traženih uvjeta  i  potvrde  o priznatim statusima.

Natječaj je otvoren do 15.03.2013. godine.
 

Poziv poslovnim subjektima

E-mail Ispis
P O Z I V
svim poslovnim subjektima i ovlaštenicima na zajednički sastanak u petak,8.0žujka 2013. godine u 17,00 sati
u prostorijama Općine Josipdol u vezi prijepora oko cijene odvoza komunalnog otpada.
 
 

Snježne oborine uzrokovale mnoge probleme

E-mail Ispis

ImagePočetkom ove godine područje naše općine zadesile su vremenske nepogode, najprije snježne, potom poplave pa opet u veljači dugotrajni i obilni snjeg. U prošloj godini, ukupni troškovi za čišćenje snjega iznosili su 258.243,42 kn za cijelu 2012. godinu, a samo za 01. Mjesec 2013. Godine troškovi čišćenja naših cesta popeli su se na 271.651,66 kn od planiranih 320.000 kn.
Općina Josipdol u nadležnosti ima cca 62 km nerazvrstanih cesta koje su na 108 krakova odnosno odvojaka koje su mahom sljepe ceste te je potrebno povratno čišćenje. Uz to su i sva parkirališta, javne površine, groblja i nogostupi u našoj nadležnosti.
Za cijele zime bilo je niz poziva naših sumještana, primjedbi na čišćenje, nekad utemeljenih, a nekad i pristranih. Putem informacija iz centra 112 unatoč obilnom snjegu, najmanje pritužbi bilo je sa našeg područja. Imali smo i nekoliko prijava vlasnika okolnih parcela za odlaganje snjega na njihove parcele, ali nemoguće je očistiti javne površine za dobrobit svih sumještana, a da se snjeg ne odloži izvan javnih površina.
Sve ovo utjecati će na naš proračun i potrebit je rebalans na 1. sjednici Općinskog vijeća zbog ogromnih troškova zimskog održavanja koji poprima oblik elementarne nepogode.
Zbog predočenja  ukupne situacije u prilogu Vam dajemo na  uvid snimljeno stanje na dan 24.02.2013. (nedjelja) sa šireg područja naše općine.
 Ovakvo stanje, visine snjega i sužene prometnice direktno su utijecale da nije bilo moguće odvoženje komunalnog otpada na širem području općine u ovim uvijetima. Stoga se svim sumještanima zahvaljujemo na izrazitom strpljenju i razumijevanju nastale situacije.

Općinski načelnik Zlatko Mihaljević

Arhiva zima2013 .zip(111 mb)Download

 

Održana 5. Kobasijada

E-mail Ispis

ImageU organizaciji  Caffe bara „Stari most“ iz Oštarija i Turističke zajednice Općine Josipdol  u petak 22. veljače održana je 5. po redu Kobasijada.Za ovogodišnje natjecanje je bilo prijavljena  31 kobasica,  a tročlana komisija nije imala lak posao odabrati najbolje  i proglasiti pobjednika. Deset kobasica je bilo izabrano u uži izbor a najbolji su:

Treće mjesto –gosp. Miro Seljan

Drugo mjesto –gđa. Mirjana Blašković

Prvo mjesto –gosp. Marinko Jakšić

U sastavu stručne komisije koja je ocijenjivala kobase bili su Saša (vlasnik mesnice Kula iz Ogulina), Srđan (ugostitelj iz Zagreba) i Milan (vlasnik Hotela Frankopan iz Ogulina. Druženje se nastavilo uz  Mrežničke Slapove  a cijeli program vodio je popularni radijski voditelj - Davor Dretar Drele.

Kobasijadu su medijski popratili Radio Ogulin i Karlovački tjednik.

 

Više...
 

Problematika izljevanja vode iz korita rijeke Mrežnice u naselju Oštarije

E-mail Ispis

Suočeni stalnom problematikom poplavljivanja dijelova naselja Oštarije u slivu korita Zagorske Mrežnice te nanošenjem materijalne štete stambenim i gospodarskim objektima te uništavanjem usijeva Općina Josipdol pokreće inicijativu za riješavanje navedenih problema.

Inicijativa.pdf

 

Primjedba na ukidanje drugog skretničara u kolodvoru Josipdol

E-mail Ispis

Zbog usmenih saznanja i vijećničkih pitanja na zadnjoj Županijskoj skupštini Karlovačke Županije i pismenoj obavijesti Sindikata prometnih vlakova Hrvatske, Općina Josipdol upućuje službeni prigovor na moguće ukidanje radnog mijesta drugog skretničara u kolodvoru Josipdol zbog povećanja rizika  i povećanja čekanja na pružnom prelazu na kojem nije provedena modernizacija.

Prigovor.pdf

 


Stranica 49 od 61
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

 


Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | uvjeti korištenja