Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Svečani doček slavljenica iz Slovenije

E-mail Ispis

 Image

Kako i dolikuje danas oko 11 sati svečano su dočekane cure iz DVD-a Josipdol ,nositeljice brončane medalje sa Europske vatrogasne olimpijade održane u Kočevju u Sloveniji. Silaskom s autoputa uključene su sve vatrogasne sirene u općini Josipdol. Vatrogasci DVD-a Oštarije dočekali su naše cure s tunelom od 8 vodenih mlazova. Nakon čestitki u Oštarijama uputile su se u Josipdol gdje su isto dočekane vodenim tunelom sačinjenim od pripadnika DVD-a Josipdol i DVD-a Ogulin i mnoštvom Josipdolaca koji su im došli iskazati počast. Nakon vodenih radosti, stigli su na stadion Nk-Josipdol-a gdje su ih dočekali predstavnici Općine Josipdol, vatrogasne zajednice grada Ogulina i VZ Karlovačke županije, kao i nestrpljivi roditelji.

Više...
 

Održana 2. biciklijada "Kotačem na gradinu"

E-mail Ispis
ImageKako je najavljeno u 15 sati startala je 2. biciklijada "Kotačem na gradinu" u organizaciji biciklističkog kluba Kotač iz Josipdola. Biciklijada se održava tradicionalno na Dan državnosti, i svake godine budi sve veći interes. Biciklijadu je pozdravio i načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, koji je ovom prigodom svim učesnicima, a i svim žiteljima Josipdola i okolice čestitao Dan državnosti. Predsjednik Kotača Vedran Jagnjić pojasnio je svima rutu kojom se vozi i svima zaželio uspješno svladavanje rute. Znak za start je ovaj put oglasio Jurica Gerić odsviravši "JURIŠ" na trubi.
Više...
 

Općina Josipdol darovala Općinu Tounj

E-mail Ispis
Image Povodom proslave dana Općine Tounj i 530 godina od utemeljenja Grada Tounja donačelnik Nikica Jagnjić prisustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tounj kao gost uz predstavnike Saborskog, Ribnika i Hrvatske Kostajnice. Ovom prilikom u ime Općine Josipdol, donačelnik je Tounjcima poklonio duborez u drvetu dvokatnog tounjskog mosta izrađen prema novom restauiranom stanju.Tounjski načelnik Ivica Sopek ugodno se iznenadio na kako je rekao "prvom od ovakvih darova", a pogotovo pošto je isto danas svečano otvorenje restauriranog i obnovljenog mosta.
Više...
 

Proslavljen Dan vrtića Josipdol

E-mail Ispis
 Prigodnim glazbeno scenskim programom djeca diječjeg vrtića Josipdol proslavili su svoj dan 01. lipnja 2011. godine. Uz podršku teta, prijatelja i roditelja izvodili su razne recitacije i pjesme. Ovom prigodom načelnik Općine Josipdol Zlatko Mihaljević, uručio je vrtiću golove za dječje igralište kao dar za još aktivnije bavljenje sportom i igrom. Ovom prigodom ravnateljica vrtića, gospođa Biserka Pavković uručila je budućim prvašićima prigodna priznanja, a vrtićke tete su dobile bukete cvijeća. Više na portalu Radio Ogulina koji je medijski pokrovitelj programa "K Toleranciji".
 

Obilježena prva godina rada teniske škole Društva Naša Djeca iz Josipdola

E-mail Ispis

ImageSvoju prvu godišnjicu rada obilježila je teniska škola društva "Naša djeca" iz Josipdola. Ovom prigodom organiziran je natjecateljski turnir na kojem je sudjelovalo oko 25 natjecatelja, uz goste iz teniskog kluba Karlovac. Nakon natjecanja svim natjecateljima donačelnik Nikica Jagnjić dodijelio je medalje te su se svi nastavili družiti uz prigodni domjenak.

 

Više...
 

Odličan plasman u Kočevju

E-mail Ispis

Image 

(slika:www.trend.com.hr)

Juniorke DVD-a Josipdol natjecale su se jučer 21.07.2011. godine na Europskoj vatrogasnoj olimpijadi (CTIF) kao predstavnice Republike Hrvatske i kako neslužbeno doznajemo izborile su medalju, no nećemo objaviti koju sve do službenog proglašenja koje bi trebalo biti u subotu 23.07.2011. godine. 18. vatrogasna olimpijada mladih okupila je mlade gasitelje iz dvadesetak europskih država, a otvorio ju je predsjednik Međunarodne vatrogasne organizacije (CTIF) Walter Egger. Natjecanje u Kočevju uz roditelje pratio je i načelnik Općine Josipdol, gospodin Zlatko Mihaljević uz članove DVD-a Josipdol, zatim predsjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Želimir Misir, zapovjednik Dragutin Foschio i tajnik Davorin Vrbanić kao i neki od članova skupštine VZ županije.

Više...
 

Polaganje vijenaca u povodu Dana državnosti

E-mail Ispis
ImageJutros u 09. sati predstavnici Općine Josipdo, načelnk Zlčatko Mihaljević i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Josip Dujić, i općinskog ogranka HDZ-a  položili su povodom Dana državnosti vijenac kod centralnog križa na groblju u Josipdolu svim žrtvama domovinskog rata s ovog područja. Polaganju vijenca priključili su se i predstavnici Biciklističkog kluba Kotač i povodom današnjeg održavanja 2. tradicionalne biciklijade "Kotačem na Gradinu".
Više...
 

Poziv na biciklijadu

E-mail Ispis
Image
 
 

Mala biciklijada u OŠ Josipdol

E-mail Ispis
ImageBiciklistički klub kotač u suradnji sa OŠ Josipdol za đake i vrtićku predškolsku skupinu održao je malu biciklijadu i poligon spretnosti dana 25, 26, i 27.05.2011. godine. Svaki sudionik dobio je priznanje za sudjelovanje i čokoladu koju je sponzorirala Općina Josipdol. Prvo, drugo i treće mjesto dobilo je diplome od Biciklističkog kluba Kotač, a prvi u kategorijama su dobili zlatne medalje koje je sponzorirao obrt TrgoNet. Ovim putem Kotači se posebno zahvaljuju DND-u Ogulin, a posebice gospođi Ljiljani Kaurić koja je i ove godine svesrdno izašla u susret i posudila poligon za natjecanje.
Više...
 

"Ružno pače" u Oštarijama

E-mail Ispis

ImageDa popravimo loše raspoloženje koje je donijela današnja kiša pobrinulla se kazališna skupina "JAGLAC" iz društva "Naša djeca Ogulin" koja je uveselila brojne Oštarce, Josipdolce i mještane okolnih općina premijernom izvedbom predstave "Ružno pače" u njihovoj jedinstvenoj izvedbi. Krasna gluma i otvorenost dijece sve nas je poučila i samoj biti priče. Svatko je jedinstven na svoj način i ne smijemo imati predrasude prema nikome bez obzira na njegovu vanjštinu. Pravu vrijednost nosimo mi sami svojim djelima i tolerancijom prema drugima. Polako se približava ljeto i nadamo se još nekim sličnim događanjima pa se ovim zahvaljujemo "JAGLACIMA" i neka nas još koji put ovako ugodno iznenade. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama.

Više...
 


Stranica 48 od 55
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol