Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

Osnovano "Dobrovoljno podupirajuće društvo Uzašašća Isusovog Cerovnik"

E-mail Ispis
ImageS manjim kašnjenjem danas oko 17 sati otpočela je osnivačka skupština DPD-a Uzašašća Isusovog Cerovnik, pod predsjedanjem idejnog začetnika popa Ante Luketića i uz popa Matu Pavlića. Skupština je započela pjevanjem "Ljepe naše" i minutom šutnje za sve žrtve iz ratova, poraća i Domovinskog rata. Pop Ante i pop Mate zajedno su ljepo prisutnima otpjevali prigodnu crkvenu pjesmu. Predsjedavajući Luketić pozdravio je prisutne te se posebno zahvalio gostima, članovima i predstavnicima medija.
Više...
 

Otkazana utakmica Rugby reprezentacije u Josipdol

E-mail Ispis
Doznajemo da je iz još neutvrđenih razloga otkazana utakmica između Hrvatske i Mađarske  u Josipdolu, te će ista biti odigrana u Mađarskoj.
 

Proljetno zahlađenje

E-mail Ispis

Sinoć i u noći dočekalo nas je novo osviježenje s kišom. Tako je u Josipdolu u posljednja 24 sata palo 31 mm kiše, a u Kapeli je palo 15 cm novog snjega što je jutros omelo šumare u obavljanju svakodnevnih zadaća. Najniža temperatura je zabilježena jutros u 5 sati 1.3 stupnja celzija što je čak 10 stupnjeva niže nego prije 24 sata.  Nestabilno vrijeme bi trebalo potrajati još četvrtak, petak i subotu , a već u nedjelju očekujmo postepeni rast temperature  što će se nastaviti najvjerojatnije do petka tako da će idući tjedan biti pogodan za nastavak započetih proljetnih radova.

Mogući sljed vremenskih prilika za Josipdol možete pratiti na ovom linku .

 

POPIS STANOVNIŠTVA , KUĆANSTAVA I STANOVA U RH

E-mail Ispis
POPIS STANOVNIŠTVA, KUĆANSTAVA I STANOVA U REPUBLICI HRVATSKOJ 2011. GODINE

Popis 2011.  provest će se u razdoblju od 1. do 28. travnja 2011., na temelju Zakona o Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine (NN, br. 92/10.).


Sudjelovanje u Popisu je obavezno, što je naznačeno i u spomenutom zakonu, a osobe su dužne na pitanja u Popisu dati točne i potpune odgovore. Na pitanja o nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti osobe se mogu slobodno izjasniti.


Popis je najveće statističko istraživanje jedne države kojim se prikupljaju, obrađuju i objavljuju podaci o stanovništvu, kućanstvima i stanovima.


Cilj je svakog popisa ustanoviti broj i teritorijalni raspored stanovništva, ukupno za cijelu državu, po županijama, gradovima/općinama i naseljima. Osim broja i prostornog rasporeda, popis stanovništva osigurava podatke o osnovnim demografskim, etničkim, obrazovnim, ekonomskim, migracijskim i drugim obilježjima stanovništva, o broju kućanstava, obitelji i njihovim karakteristikama te podatke o stambenom fondu, njegovim karakteristikama, opremljenosti, starosti zgrada itd. Posebna je vrijednost rezultata Popisa da su prikupljeni na cijelom području Republike Hrvatske, prema stanju u istom trenutku i jedinstvenoj Metodologiji popisa.

Više...
 

Dan Opcine Josipdol

E-mail Ispis

ImageDan Opcine Josipdol i zaštitnika župe Sv. Josipa obilježen je ove godine polaganjem vijenaca kod centralnog križa na josipdolskom groblju. Vijence je položilo izaslanstvo Općine Josipdol predvođeno načelnikom Zlatkom  Mihaljevićem, donačelnikom Nikicom Jagnjićem i predsjednikom općinskog vijeća Zdravkom Jandrlićem. U njihovoj pratnji bili su i predstavnici HDZ-a i pripadnici Hrvatskog časničkog zbora. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u prepunoj župnoj crkvi Svetog Josipa gdje su uz ostale vjernike prisustvovali i vatrogasci DVD-a Josipdol i djeca iz Dječjeg vrtića Josipdol koja su izvela prigodnu recitaciju.

Više...
 

Uskrsna čestitka

E-mail Ispis
Image ČESTIT I BLAGOSLOVLJEN USKRS
I PREPUN BLAGDANSKI STOL
SVIM MJEŠTANIMA OD SRCA ŽELI 
OPĆINA JOSIPDOL
 
 

Hrvatska Rugby reprezentacija ponovo u Josipdolu

E-mail Ispis
ImageOd ponedjeljka 18.04. počinju pripreme seniorske reprezentacije pred važne susrete Europskog kupa nacija protiv Malte 30. travnja i Litve 7. svibnja. Prvi dio priprema održat će se u Josipdolu od 18.-23. travnja. U tom periodu reprezentacija će odigrati dvije pripremne utakmice, 20. travnja sa Udinama, a 23. travnja s reprezentacijom Mađarske. Nakon toga reprezentacija će se ponovno okupiti u Splitu 27. travnja, a 28. travnja putuju na Maltu gdje će u subotu 30. travnja odigrati važnu utakmicu protiv reprezentacije Malte. Treće okupljanje biti će u srijedu 4. svibnja u Zagrebu gdje će se reprezentativci tri dana pripremati za utakmicu protiv Litve koja se igra 7. svibnja na stadionu u Kranjčevićevoj s početkom u 15.15 sati, gdje se ponovno očekuje velika podrška s tribina.
Više...
 

Redovna skupština josipdolskih biciklista

E-mail Ispis
ImageU subotu, 02. travnja 2011. održana je redovna godišnja izvještajna skupština biciklističkog kluba "Kotač" iz Josipdola. Na skupštini se uz goste okupilo tridesetak članova. Nakon odabira radnog predsjedništva podnesena su izvješća o radu i financijskom poslovanju kluba koja su podnesli predsjednik Vedran Jagnjić i tajnik Ivan Belančić, a predsjednik je predložio dosta ambiciozan plan rada za 2011. godinu koji je jednoglasno prihvaćen. Nakon govora podrške okupljenih gostiju uručena su priznanja kluba pojedincima i tvrtkama za doprinos razvitku ovog sporta u općini Josipdol. Tako je priznanje primio općinski načelnik Zlatko Mihaljević ispred Općine Josipdol, donačelnik Nikica Jagnjić ispred DND-a Josipdol, Josip Bokulić ispred DVD-a Josipdol, Veseljko Šegan ispred NK Josipdol-a, Franjo Marković ispred caffe bar-a "GOL", Mladen Mrakovčić ispred obrta "TrgoNet" i doktorica Bosiljka Čigoja-Šibarić. Tvrtkama i pojedincima koji su bili spriječeni u dolasku, priznanja će biti uručena naknadno, a biciklisti se još zahvaljuju osnovnij školi Josipdol, obrtu "Pavlić" i obrtu "Bonita". Nakon službenog dijela skupštine gosti su se nastavili družiti na večeri uz glazbu i veselje.
Više...
 

Počeli požari

E-mail Ispis
ImageKako doznajemo od operartive DVD-a Josipdol današnji dan obilježio je niz požara otvorenog prostora na lokaciji Gašparovića, Belobrajdića, Poljaka, Sabljaka i Pitomog Javora. DVD Josipdol je sudjelovao s 11 vatrogasaca uz snage JVP Ogulin. Mole se građani da pristupaju paljenju vatre s poduzetim svim zaštitnim mjerama, a u slučaju potrebe neka pozovu vatrogasce da izvrše spaljivanje na propisan i siguran način po njih, njihovu ,a i tuđu imovinu. Neki požari buknuli su na minski sumnjivom području što je zahtjevalo čekanje prelaska požara na sigurnije područje da bi se pristupilo gašenju.
 

Vrtić u mačkarama !!!

E-mail Ispis

ImageKako je ovih dana još uvijek popularno da mačkare obilaze naše domove tako su i mačkare iz Dječjeg vrtića Josipdol da zatvore sezonu posjetile i iznenadile dijelatnike Općine Josipdol. Uz pratnju maskiranih vrtićkih teta uz pjesmu doslovno su uskočili u općinske prostorije. No čini se da su gospođe u općini ipak naslutile njihov dolazak pa su mačkarama pripremile slatki domijenčić sa sokom i kolačima. Da bi njihov dolazak i odlazak protekao na najsigurniji način, pobrinuli su se i policajci koji su ih cijelim putem pratili i upozoravali vozače na njihovu prisutnost.

Više...
 


Stranica 47 od 53
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

REPUBLIKA HRVATSKA

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

OPĆINA JOSIPDOL

OPĆINSKI NAČELNIK

KLASA: 940-01/17-01/ 36

UR.BROJ: 2133/13-01-17-01

JOSIPDOL, 30. lipnja 2017. godine

JAVNI POZIV

nositeljima prava na nekretninama koje neposredno graniče sa zemljištem na kojem je

izvedena nerazvrstana cesta u Josipdolu, Karlovačka ulica


1. NC JOSIPDOL broj 17. - DRŽAVNA DESTA D-23- GROBLJE JOSIPDOL-PRISTUPNA

CESTA PREMA GROBLJU JOSIPDOL - k.č.br. 150, k.o. Josipdol

 

2. NC JOSIPDOL broj 18. - DRŽAVNA CEST A D-23 - ODVOJAK

KARLOVAČKA ULICA - k.č.br. 156/3 , k.o. Josipdol

 

Općina Josipdol, kao nositelj prava upravljanja, građenja i održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine Josipdol, započinje se postupkom evidentiranja navedene nerazvrstane ceste u Josipdolu.

 

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol

l


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol