Josipdolski portal

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Josipdolski portal

POZIV NA DOSTAVU PONUDE

E-mail Ispis

Poziva na dostavu ponude

za

OBNOVU ŠKOLSKE ZGRADE U CEROVNIKU

 

Ispravak dokumentacije.docx

Troškovnik.docx

Arhitektonska snimka pročelja.pdf

 

Općina donirala opremu osnovnoj školi Josipdol

E-mail Ispis

Općina Josipdol donirala je  opremu za kvalitetnije održavanje nastave i nastavnih aktivnosti u osnovnu školu  "Josipdol" i područnu školu "Siniša i Zrinko Rendulić" u Oštarijama. Djelatnici škole uputili su nam zahvalu za ovu prijeko potrebnu donaciju koja je usljedila nakon zahvata na uređenju škole i zamjene stolarije.

Općina Josipdol će i dalje  pomagati na unaprijeđenju uvijeta rada sa ciljem što kvalitetnijeg školovanja kako bi se djeci koja su jamstvo naše budućnosti osigurali uvijeti za nesmetano bavljenje svim školskim i vanškolskim aktivnostima.

 

 

Više...
 

Čestitka povodom Dana neovisnosti

E-mail Ispis

U nedjelju, 8. listopada slavimo jedan od najvažnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti. Sa tugom se prisjećamo  svih onih koji su dali svoj život ili svoje zdravlje u stvaranju Hrvatske države, braneći neovisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske u Domovinskom ratu.

Svima njima iskazujemo duboku i iskrenu zahvalnost, a žiteljima općine Josipdol čestitamo Dan neovisnosti.

 

Načelnik Općine Josipdol, Zlatko Mihaljević sa suradnicima

 

Potpisan ugovor o sufinanciranju uređenja zgrade bivše škole u cerovniku vrijedan 400.000,00 kn

E-mail Ispis

NAČELNIK MIHALJEVIĆ POTPISAO S MINISTRICOM ŽALAC
UGOVOR O SUFINANCIRANJU UREĐENJA ZGRADE
BIVŠE ŠKOLE U CEROVNIKU VRIJEDAN 400.000,00 KN

U srijedu, 27. rujna 2017., u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova europske unije u Zagrebu održano je svečano potpisivanje II. kruga ugovora po Programu održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ) i Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR), putem kojih je slabije razvijenim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave dodijeljeno dodatnih  50 milijuna kuna za razvojne projekte.

Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice, nacionalne su mjere koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova europske unije provodi u cilju ostvarenja ujednačenog regionalnoga razvoja, a koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Ministrica Gabrijela Žalac je istaknula da je ove godine za regionalni razvoj u proračunu Ministarstva osigurano ukupno 267 milijuna kuna, dok je u četverogodišnjem razdoblju od 2012.-2015. godine uloženo svega 207 milijuna kuna, što govori dovoljno o ciljevima i načinu rada ove Vlade. „Jedini način na koji možemo postići rast i razvoj je suradnja na svim razinama i osluškivanje potreba naših građana“, dodala je ministrica Žalac te najavila skorašnje potpisivanje Sporazuma o suradnji s regionalnim koordinatorima, kojim će se urediti međusobna prava i obveze u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i pripreme zalihe lokalnih razvojnih projekata u svrhu što veće apsorpcije EU sredstava i bolje pripreme za iduće financijsko razdoblje.

 

Više...
   
 

Načelnik sa suradnicima odao počast žrtvama

E-mail Ispis

Kod središnjeg križa na groblju u Josipdolu načelnik Zlatko Mihaljevići i predsjednik Općinskog vijeća Josip Vukelič sa suradnicima te članovima općinske organizacije Hrvatske Demokratske zajednice , odali su počast svim žrtvama koje su svoj život položile na oltar domovine. Kruna njihove žrtve je proglašenje hrvatske suverenosti i neovisnosti dana 25.lipnja 1991. godine te prekidanje svih državopravnih sveza sa bivšom državom dana 8. listopada iste godine.

Neka im je laka hrvatska gruda.

Više...
 

Izrada Programa za mlade Karlovačke županije

E-mail Ispis

Na prijedlog Županijskog savjeta mladih pokrenut je postupak izrade Programa za mlade Karlovačke županije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sredstvima Županijskog proračuna. Partner u projektu je udruga Carpe diem iz Karlovca.

Na sljedećem linku objavljen je Nacrt Programa za mlade Karlovačke županije:

Nacrt programa za mlade - obrazac za komentiranje

Javna rasprava bit će otvorena 30 dana, a organizirat će se i raspravu na dvije lokacije u Karlovcu i Ogulinu, o kojem ćete terminu biti naknadno obaviješteni.

Za sva dodatna pitanja slobodno  kontaktirate voditeljicu projekta Irenu Božičević na mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na broj 047/666 229.

 

Zamjena stolarije u Osnovnoj školi Josipdol

E-mail Ispis

Zahvaljujući sredstvima Općine Josipdol i Karlovačke županije na Osnovnoj školi Josipdol  izmijenjeno je 16 prozora i to na učionicama hrvatskog i engleskog jezika, matematike, tehničke kulture i informatike.
Odlukama Općinskog načelnika osigurana su prijeko potrebna sredstva iz općinskog proračuna, dok će zahvati na školi osigurati toplije učionice te spriječiti prokišnjavanje.

ODLUKA o dodjeli financijske potpore Osnovnoj školi Josipdol za potrebe nabavke opreme.pdf
ODLUKA o dodjeli financijske potpore Osnovnoj školi Josipdol za potrebe uređenja škole u Josipdol.pdf

 

 

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

E-mail Ispis

U petak 15. rujna 2017. godine održana je 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Josipdol, odnosno prva radna sjednica na kojoj su vijećnici koji nisu prisustvovali konstituirajućoj sjednici,
položili svečanu prisegu kao i novoizabrana vijećnica Marica Poljak.
Usvojena su polugodišnja financijska izvješća o izvršenju Proračuna Općine Josipdol, kao i Proračunskog korisnika Dječjeg vrtića Josipdol te je usvojen Rebalans
proračuna za 2017. godinu.

 

Više...
 


Stranica 3 od 58
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol