Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Županijski susret savjeta mladih u Josipdolu

E-mail Ispis
U Josipdolu je, povodom Dana Općine, Savjet mladih Općine Josipdol 17. ožujka organizirao županijski susret savjeta mladih s područja Karlovačke županije. Susretu su se odazvali članovi Savjeta mladih Karlovačke Županije, Grada Karlovca i Grada Ozlja. Također, prisustvovali su članovi udruge Carpe diem.
Nakon intoniranja državne himne i održane minute šutnje, predsjednik Savjeta mladih Filip Franjković pozdravio je sve nazočne, kratko predstavio Općinu Josipdol te svima poželio ugodan boravak. Isto je učinio i općinski načelnik Zlatko Mihaljević. Poslije se svaki Savjet mladih predstavio prezentacijom u kojoj je bilo navedeno što se dosad učinilo te što se planira u budućnosti. Članovi udruge Carpe diem prezentirali su Strategiju za mlade Karlovačke županije. Nakon kraće rasprave, susret je završen zajedničkim neformalnim druženjem.
Ispred Savjeta mladih Općine Josipdol sudjelovali su članovi Miljenko Božičević, Marija Božičević, Tea Grba, Alen Gračanin te suradnica Doroteja Palijan.
 

Dan Općine Josipdol proslavljen radno sa županom i pročelnicima Karlovačke županije

E-mail Ispis

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je u ponedjeljak, 19. ožujka, u Josipdolu, u prostoru Općine Josipdol. Na kolegiju je sudjelovao i kolegij Općine Josipdol, na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem te saborski zastupnik Tomislav Lipošćak. Raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Josipdola. Župan Jelić je sa svojim kolegijem predstavnicima Općine Josipdol predstavio projekte Karlovačke županije dok su domaćini prezentirali projekte Općine Josipdol. Ovdje su posebno naznačeni projekti vodovoda Modruš, izgradnje Dječjeg vrtića u Josipdolu, kotlovnice na bio-masu koja bi toplinskom energijom opskrbljivala više javnih objekata, izgradnja Vatrogasnog doma kao i sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama.

Nakon održanog kolegija župan i suradnici obišli su u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević prostor Osnovne škole Josipdol, gdje je ravnateljica predstavila projekt energetske obnove škole te obnove krovišta. Projekt obnove krovišta je u tijeku, vrijedan je 747 tisuća kuna od čega je 300 tisuća osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU a ostatak su decentralizirana sredstva Karlovačke županije, na čemu se ravnateljica posebno zahvalila Karlovačkoj županiji i županu Damiru Jeliću.

Nakon obilaska škole župan se sa suradnicima priključio svečanosti obilježavanja Dana općine Josipdol pa su tako, pred središnjim križem gorblja u Josipdolu, upalili svijeću, a potom nazočili Svetoj misi u Župnoj crkvi, koju je predvodio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije Marinko Miličević.

Više...
 

Dan Općine Josipdol

E-mail Ispis

Dragi stanovnici Općine Josipdol,

Povodom Blagdana Sv. Josipa, Dana naše Župe i  zaštitnika naše Domovine, naše Općine Josipdol,  kao i  Dana škole Josipdol, čestitamo  Vam  Dan Općine Josipdol sa željom da zajedništvom, međusobnim razumijevanjem i upornim radom, svi zajedno, učinimo Josipdol, Općinom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Vaši

načelnik Zlatko Mihaljević  i predsjednik Općinskog vijeća Josip Vukelić

 

Župan Damir Jelić povodom Dana Općine u Josipdolu

E-mail Ispis

U ponedjeljak, dana 19. Ožujka 2018. Godine, u prigodi  obilježavanja blagdana Sv. Josipa i Dana Općine, u Općini Josipdol održati će se Kolegij  Župana s pročelnicima i  ravnateljima ustanovama i  kolegij Općine Josipdol sa  razradom i prezentacijom projekata Karlovačke Županije i Općine Josipdol.

Po završetku Kolegija predviđen je obilazak osnovne škole Josipdol, u sklopu radova energetske obnove škole koji su pri samom završetku.

Nakon obilaska škole, a prije Svete mise predviđeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred središnjim križem u groblju Josipdol za sve preminule hrvatske branitelje.

Župan sa suradnicima i sa svim  predstavnicima Općine Josipdol  kao i udruga sa područja Općine Josipdol i nazočnim gostima prisustvovati će Svetoj misi u crkvi Sv. Josipa koju će predvoditi preč. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Po završetku svete mise predviđeno je zajedničko druženje sa građanima.

 

Prezentacija Županijske strategije za mlade u sklopu obilježavanja Dana Općine

E-mail Ispis


U sklopu obilježavanja Dana Općine i Župe Josipdol, u subotu, 17. Ožujka 2018. Godine u našoj Općini u organizaciji Savjeta mladih Općine Josipdol održati će se zajednički sastanak Savjeta mladih na razini Karlovačke Županije.

U sklopu toga Udruga „Carpe Diem“ prezentirati će Županijsku strategiju za mlade koja je nedavno izglasana na Županijskoj Skupštini.

Na svojoj prošloj sjednici Savjet mladih odlučio je upriličiti zajedničko druženje sa svim učenicima s područja Općine Josipdol koji su sudjelovali na Županijskim natjecanjima u znanju u ovoj školskoj godini.

Susret s učenicima predviđen je u popodnevnim satima za petak, 23. Ožujka 2018. Godine, u O općinskoj vijećnici gdje je planirano druženje sa učenicima i podjela prigodnih skromnih poklona, blokova, olovki i letaka Savjeta mladih Općine Josipdol.

Ovakav pristup Savjet mladih ocijenio je kao način prilagodbe mlađim generacijama a i potvrdu da se cjelovito prati njihov trud i rad.

 

Predsjednik Savjeta mladih

Filip Franjković

 

Obavijest za roditelje, korisnike usluga Dječjeg vrtića Josipdol

E-mail Ispis

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku otvorio je natječaj za prijavu  projekata u području unapređivanja usluga za djecu rane i predškolske dobi u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u smislu produženog radnog vremena dječjih vrtića / dvosmjenskog rada u sklopu kojeg će se financirati zapošljavanje dodatnih odgajatelja, stručnih suradnika i ostalih radnika potrebnih za kvalitetan odgojno obrazovni rad s djecom u produženome radnom vremenu vrtića do 21sat. Projekt pruža mogućnost usklađivanja radnog vremena roditelja i radnog vremena Dječjih vrtića te veću obuhvaćenost djece predškolske dobi organiziranim programom predškolskog odgoja.

 

 

Ukoliko imate potrebu za  boravkom Vaše djece

u Dječjem vrtiću Josipdol do 21 sat,

molimo Vas da  se javite u vrtić i ispunite ponuđenu anketu, do 23.03. 2018.

 

Anketa se provodi radi  utvrđivanja  potrebe za ovakvim načinom rada vrtića i broja zainteresiranih na temelju čega za Dječji vrtić postoji mogućnost prijave na ponuđeni natječaj i organiziranja poslijepodnevnog rada do 21:00 sat.

Anketa.docx

 

Dokaz za roditelje koji imaju ovakvu potrebu za poslijepodnevnim radom Dječjeg vrtića je potvrda poslodavca o smjenskom radu .

 

Predstavljanje knjige "HRVATSKE NARODNE PJESME I GRAĐA IZ OŠTARIJA

E-mail Ispis

 

Dan žena - 8.MART

E-mail Ispis

 

Općina Josipdol domaćin sastanka čelnika Udruge općina u Republici Hrvatskoj

E-mail Ispis

Danas je Općina Josipdol bila domaćin sastanka   čelnika  Udruge općina u Republici Hrvatskoj, predsjednikom Martinom Baričevićem, dopredsjednicima Zlatkom Fumićem i Slavkom Prišćanom i glavnim tajnikom Matom Čičkom sa načelnicima  sa područja Karlovačke županije.

Na održanom sastanku vođen je  razgovor o aktualnoj situaciji u hrvatskoj lokalnoj samoupravi, pitanjima reforme i zakona koji su u procesu donošenja kao i financiranju općinskih projekata.

Više...
 

Obavijest korisnicima javne komunalne usluge

E-mail Ispis

REPUBLIKA HRVATSKA
KARLOVAČKA ŽUPANIJA
OPĆINA JOSIPDOL
Josipdol, 1. ožujka  2018. godine

OBAVIJEST

Poštovani stanovnici Općine Josipdol,

Sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju komunalnim otpadom („Narodne novine“ broj: 94/13, 3/17) i Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom („Narodne novine“ broj: 50/17) Općina Josipdol bila je primorana pristupiti osnivanju  komunalnog društva u  vlasništvu Općine Josipdol. Dosadašnji sustav odvoza komunalnog otpada, sa kojim ste upoznati,  po nama osobno bio je pravičniji, jer po našem mišljenju smeće stvaraju članovi kućanstva, ali je zakonska odrednica da se obračun usluge mora vršiti po volumenu zadužene posude za komunalni otpad. Prema nalogu Inspektorice za zaštitu okoliša, komunalno društvo osnovano je 30. srpnja 2015. godine, a postupak registracije je pokrenut tek u studenom 2017. godine. Društvo je upisano u registar Trgovačkog suda u Zagrebu, Stalna služba u Karlovcu, dana 30. studeni 2017. godine. Komunalno društvo, KOMUNALNO JOSIPDOL d.o.o., isključivo je vlasništvo Općine Josipdol. Svi poslovi društva obavljaju se, unutar Općine Josipdol, zbog stvaranja minimalnih troškova, a dosadašnji djelatnici komunalnog sustava  postali su zaposlenici komunalnog društva.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 63
Baner
Baner

Ostalo

Općina Josipdol,

Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol


OIB: 65506283455
MB: 2619288

Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poslovni račun
HR32 2400008 1817200003
Karlovačka banka

uredovno vrijeme

Ponedeljak

11,00 - 14,00 sati

Četvrtak

08,00 - 10,00 sati

11,00-13,00 sati


Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe

Poveznice


.tif slikovna datoteka

© Općina Josipdol | sva prava zadržana | uvjeti korištenja