Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Općina Josipdol

Udruga hodočasnika Gacke doline u Josipdolu

E-mail Ispis

Udruga hodočasnika Gacke doline i  brinjskog kraja  „Sv Rok“ provodi hodočašće  u sedmodnevni hod u  svetište Majke Božje Bistričke.

Tijekom jučerašnjeg dana zaustavili su se u Jospdolu gdje su i noćili u prostorijama nogometnog kluba.

Hodočasnike je dočekao Načelnik Zlatko Mihaljević.

 

 

 

 

 

 

Program hodočašća.pdf

Više o hodočašću na Glasu Gacke

Više...
 

Prikupljanje i odvoz praznog ambalažnog otpada

E-mail Ispis

PRIKUPLJANJE I ODVOZ PRAZNOG AMBALAŽNOG OTPADA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA

 

Obaviještavaju se Obiteljska poljoprivredna gospodarstva korisnici državnih potpora sa područja grada Ogulina, općina Josipdol i Plaški, da Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja – CROCPA EKO MODEL, tvrtka C.I.A.K. i Savjetodavna služba organiziraju prikupljanje i besplatan odvoz praznog ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Temeljito isprana i ispražnjena ambalaža od sredstava za zaštitu bilja moći će se predati:

U četvrtak, 14.07.2016. god. na lokacijama:

 

MADIG-MREŽNICA d.o.o., Salopek selo 2, Ogulin       od  8:00 do 10:00 sati

UZ STADION RIBARIĆI, Ribarići , Ogulin                  od 10:00 do 12:00 sati

PARKIRALIŠTE NK JOSIPDOL,  Josipdol                   od 12:00 do 14:00 sati

BENZINSKA POSTAJA PLAŠKI (preko puta)           od 14:00 do 16:00 sati

 

Više...
 

Ispitivanje prskalica i raspršivača

E-mail Ispis

Tvrtka Agro elektronika d.o.o. u suradnji sa Savjetodavnom službom naše županije u vremenu od 04-15.07.2016 vršiti će ispitivanje prskalica i raspršivača na području naše županije.

Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida do 26.11.2016. godine, sve prskalice i raspršivači bi trebali biti pregledani.

U prilogu se nalazi plan ispitivanja iz kojeg proizlazi da će ispitivanje u Josipdolu biti 13.07.2016. godine iza 14 h na parkiralištu NK Josipdol-a.

Plan, upute i prijava.pdf

 

Aktivacija žena u lokalnoj zajednici

E-mail Ispis

Općina Josipdol je u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje u okviru projekta“ PROVEDBA PROGRAMA JAVNIH RADOVA ZA AKTIVACIJU ŽENA U LOKALNOJ ZAJEDNICI“ zaposlila 10 nezaposlenih žena koje brinu o starijim stanovnicima naše općine.

Program javnih radova traje šest mjeseci, od 1. travnja do 30. rujna 2016. godine.

U sklopu provođenja projekta korisnicima javnih radova podijeljeni su promotivni paketi te održan kratki radni sastanak  Načelnika sa djelatnicama na kojem su  istaknule da su izuzetno zadovoljne programom, kao i njihovi korisnici.

Isto tako su izrazile želju svih korisnika da se program nastavi i ubuduće kako bi se osigurala minimalna pomoć našim stanovnicima koji žive u samačkim kućanstvima.

 

Više...
 

Vrijedna donacija Općine Josipdol područnim školama

E-mail Ispis

Dana 04. srpnja, u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević,  načelnik Zlatko Mihaljević obišao je škole na našem području te u ime Općine Josipdol darovao vrijedna nastavna pomagala djelatnicima škola. Kako su u državi mjere štednje tako je izostala pomoć od mjerodavnih ministarstava te je Općina Josipdol na ovaj način pokušala donekle pomoći u kvalitetnijem izvođenju nastave. Nove projektore , CD playere i LČD TV već od iduće nastavne godine koristiti će učenici Josipdola, Oštarija i Skradnika. Ovo nije prvi puta da Općina pomaže naše škole. Na školi u Oštarijama postavljene su rolete za zaštitu od sunca u izvođenju tvrtke iz Ozlja. Za potrebe sustava e-dnevnik donirano je 5 prenosnih računala, tri u Josipdol i dva u Oštarije, a u svlačionici dvorane škole Josipdol postavljene su nove pločice.Početkom školske godine  u Oštarijama je sredstvima Općine Josipdol stavljena u funkciju zbornica i prostor za produženi boravak djece, a igralište je presvučeno finim slojem asfalta.Obilaskom škola načelnik je upoznat sa mnogim problemima koji zahtjevaju hitne intervencije, a najviše u školi u Skradniku gdje se od naredne godine povećava broj djece.

Više...
 

Tradicionalna biciklijada povodom Dana državnosti

E-mail Ispis

U sklopu obilježavanja Dana državnosti u našoj općini održana je tradicionalna biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Kotač iz Josipdola. Zbog tehničkih razloga sama biciklijada je održana dan nakon samog državnog blagdana.

Prije same biciklijade općinski Načelnik g. Zlatko Mihaljević u pratnji predstavnika HDZ-a Općine Josipdol, DVD-a Josipdol, NK-Josipdol-a i BK-Kotač-a položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na josipdolskom groblju u spomen na sve koji su život dali za jedinu nam domovinu Hrvatsku.

Neslužbeno doznjemo da je ove godine prijavljeno oko 120 biciklista , a nakon odvožene rute biciklistički dio programa je završio na Robinson campu Green peace, a započeo je zabavni dio uz zakusku, piće i muzički sastav Slatki snovi.

Načelnik Mihaljević je  svima čestitao Dan državnosti te se svima u organizaciji zahvalio na trudu oko ove već tradicionalne biciklijade koja je postala neizostavni dio kalendara događanja naše Općine.

 

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 65

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)