Josipdolski portal

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Josipdolski portal

Djeca obilježila Dan sijećanja na žrtve Vukovara

E-mail Ispis

Dječji vrtić Josipdol obilježio je Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Kao i svaki puta u suradnji s roditeljima djeca i odgajateljice zapalili su svijeće u znak sjećanja na sve poginule.

TIME MI MALENI PORUČUJEMO VELIKIMA DA NIJEDNA ŽRTVA DOMOVINSKOG RATA NIKADA NEĆE BITI ZABORAVLJENA!

više...

 

Tjedan tradicijske kuhinje

E-mail Ispis

"LOKALNIM NAMIRNICAMA DO JAČEG IMUNITETA"

Restoran Gradina

17.11.2017. godine od 18 do 20 sati u restoranu Gradina će se održati besplatna radionica za građene "LOKALNIM NAMIRNICAMA DO JAČEG IMUNITETA"  koju će voditi Marko Bogdan.

Predavanje se vrši u sklopu "Tjedna tradicijske kuhinje" u organizaciji Turističke zajednice Karlovačke županije.

Za detalje o događanjima kliknite  ovdje.

 

 

 

Bubamare kod zubara

E-mail Ispis
Kroz priče i animaciju o Gricu i Grecu djeca iz vrtića su saznala kako nastaje karijes. Na pitanje tko popravlja zubiće našli su odgovor u posjetu stomatološkoj  ambulanti  dr. Višnje Mrđe.
U ordinaciji je bilo živo i veselo. Sve što je govorila i pokazala  djeca su pratila sa zanimanjem, a onima najhrabrijima je pregledala zubiće .Većina djece se „provozala“ na stolici.
Zubarici su zahvalili  i uručili joj poklon koji su sami izradili.
Više...
 

Dječji vrtić Josipdol sudjeluje u snimanju radio emisije "Tintilinić

E-mail Ispis

Dječji vrtić Josipdol ove pedagoške godine 2017./2018. sudjeluje u snimanju dječje radio emisije "Tintilinić" u suradnji s Radio Ogulinom. Prvo snimanje emisije bilo je u  srijedu, 18.10.2017. povodom obilježavanja Dana Kravate u mlađoj mješovitoj odgojnoj skupini "Bubamare".

Novo snimanje je već danas u 10:30 u odgojnoj skupini "Pčelice".

Emisija će biti emitirana u Subotu 4.11.2017. godine u 9,30 sati na radio Ogulinu.


   

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

E-mail Ispis

Dječji vrtić Josipdol u humanitarnoj akciji

„Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Ove godine Dječji vrtić Josipdol se,  u suradnji sa gđom. Helenom Puškarić predsjednicom i članovima udruge „Perunika“ iz Ogulina uključio u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Inicijator     suradnje bila je odgojna skupina „Bubamare“  djece u dobi     3-5god. s odgajateljicama Darinkom Salopek i Anitom Blašković. Ovu ideju podržale su i ostale dvije skupine, odgojna skupina „Pčelice“  djeca    u  dobi  5-7 god. te  jaslička  skupina „Mišići „   djeca  u  dobi  1-3god  s njihovim odgajateljicama. Ovom prilikom ostvarila se i velika suradnja s roditeljima koji redovito podržavaju rad u odgojnim skupinama i za to im veliko hvala. Tijekom prikupljanja čepova djeca su imala priliku, kroz različite zanimljive aktivnosti, osvijestiti da nije sav otpad smeće i da se može iskoristiti na razne načine.  Čepovima su se djeca igrala, grupirala ih slagala po veličini, boji, obliku, služili im za razvoj metematičkih pojmova (skupovi, više-manje, zbrajanje) za izradu igračaka i raznih ukrasa.  Akcijom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ djeca su saznala da se čepovi mogu reciklirati i ponovno upotrijebiti što je bio poticaj i za razvoj ekološke svijesti koja vodi ka očuvanju i brizi za prirodu, njenu ljepotu i raznolikost. Najveća vrijednost ove akcije je ta što su djeca doživjela i obogatila se za novo iskustvo pomaganja onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su bolesna djeca. Djeci našeg vrtića to je bila dodatna   motivacija da sakupe što više čepova čijom prodajom će se sakupiti više novca koji je potreban za kupnju skupih  lijekova bez kojih neka djeca ne mogu živjeti.

Ponosni smo što smo dio ove humanitarne akcije u kojoj sav prikupljen prihod ide

Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL)

Svaka i najmanja pomoć uvijek je dobrodošla .

Uključite se i Vi!

„ ….kad se male ruke slože, sve se može, sve se može……..“

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL)

 

Više...

     

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama

E-mail Ispis

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata prema Programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama održano je u utorak 31. listopada u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU (Miramarska 22). Potpisivanju je nazočila zamjenica župana dr. sc. Vesna Hajsan-Dolinar.

Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja kroz potporu projektima koji se odnose na ulaganje u izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje školskih objekata, a koji se u ovom programskom razdoblju ne mogu financirati iz Europskih fondova. Karlovačkoj županiji odobreno je sufinanciranje krovišta za OŠ Vojnić i OŠ Josipdol u ukupnom iznosu od 700.000,00 kn.

 

Više...
 

Blagdan Svih svetih

E-mail Ispis

Povodom blagdana Svih Svetih, izaslanstvo Općine Josipdol predvođeno općinskim načelnikom Zlatkom Mihaljevićem,  donačelnikom Nikicom Jagnjićem, te predstavnicima Općinskog vijeća, zapalilo je svijeće i položilo cvijeće na  spomen obilježja stradalnicima svih ratova i poraća,. U obilasku  groblja i spomen obilježja na području naše općine pridružili su im se  predstavnici Hrvatskog Časničkog Zbora, DVD-a Josipdol, DVD-a Oštarije i predstavnici HDZ-a općine Josipdol.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 58
Baner

Želite biti informirani

Prijavite se za primanje važnijih obavijesti
Uvjeti i odredbe
Hvala na vašoj prijavi

Općina Josipdol,
Ogulinska 12 ,
47303 Josipdol
Tel: 047/581-298
047/581-633
Fax:047/581-609
opcina@josipdol.hr

Poveznice

 

VOJNA POVIJESNA KARTA

 

.tif slikovna datoteka (49MB)

 
 
 
 

 

Obavijest o pogrebima

DRAGAN GAŠPAROVIĆ ( 55)

MODRUŠ 101

07.03.1962. – 05.07.2017.

Ukop će se izvršiti 07.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol


 


JURE BOKULIĆ ( 68)

CAREVO POLJE 68

18.08.1948.-07.07.2017.

Ukop će se izvršiti 08.07.2017. u 16,00 sati u groblju Josipdol